Kasiu ja się dzielę spostrzeżeniami, które robi całe ogrodowisko... po to tu jesteśmy.
Ja robię po swojemu, ale korzystam z doświadczenia innych Mniej błędów, mniej pracy, mniej kasy i szybszy efekt
Kasiu.... kierunek Rzeszów i zapraszam.. najlepiej jak ogród nabierze kolorów
A kwiatuszek piękny, u mnie nie chcą kwitnąć.. teraz przeniosłam w nowe miejsce i mają ostatnią szansę... te co nie zakwitną idą ... na kompost.... a mam ich chyba 6.... szkoda.. tyle kwiecia innego
A ja chcę wszytko mieć
Proszę W końcu po tylu godzinach męki... uznaję za skończony Jeszcze jedno zamówienie i do czasu matury kończę... dodatkowo jeszcze wystąpiło u mnie zmęczenie materii Miejmy nadzieję, że chwilowe Światełko trochę się gdzieniegdzie poodbijało niekorzystnie
Tak były wsadzone w tamtym roku moje agapanty Tinkenball, zdjęcie z lipca, wcale nie za gęsto a tak zakwitały zagęszczały się na zewnątrz wypuszczając nowe liście i tworząc nowe kępki a jak do ziemi to tylko w donicach, żeby potem je wyjąć, bo przemarzają, tak załatwiłam białe, może u Was cieplej? pozdrawiam
U nas słoneczko dziś ładnie świeciło, ale wiało niesamowicie w ogródku nic nie zrobiłam z wyjątkiem kilku zdjęć.
Jodła balsamiczna nana, źle wygląda, straciła dużo igieł opryskać promanalem?Nie wiem czy coś z niej będzie.
O matko jak coś będzie źle to cała wina spadnie na mnie. Wiesz jak sadzic? Sadzenie jest najważniejsze więc sie dobrze przygotuj. Dziś pisałam u Sławka , mozesz poczytac.Roslinki dostałaś śliczne ale zamieściłaś złe zdjęcie azalii Gibraltar, jest o wiele ładniejsza.Moje zdjęcie też nie pokazuje dobrze jej uroku.
Jako towarzystwo dla brzóz polecam trawy i wrzosowisko, wrzosy, wrzośce, mogą też być hosty, żurawki i berberysy. Jednak trzeba przygotować dla nich stanowisko, aby dobrze rosły.