Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:23, 30 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu ja zdecydowanie wolę Twoje CHFS i jak dla mnie jest lepiej, dobrzę że w końcu zauważyłaś Orliki robią szał i bardzo je lubię. Nie wiem jakim cudem mając jednego ciemnego orlika, jego siewka jest ciemnym pełnym orlikiem Narzekać nie będą bo ładniejszy od pierwowzoru, ale muszę go wydrzeć z liliowców w lepsze miejsce.
Żurawce Cherry Cola już zacznij pobierać krótkopędy do ukorzeniania, bo ona później z tych zdrewniałych kiepsko się ukorzenia przynajmniej ja miałem okazje się o tym przekonać, te z krótkopędów to świetne sadzonki
Na werbenę jedną i drugą się piszę, proszę mnie zapisać ha czasem dobrze jest wcześniej wstać

Siewek orlikowych u mnie moc Chcesz??? Kolor chybił trafił

Grupuję je w kupę, ale chyba najlepiej wyglądają rozrzucone bezładnie pomiędzy innymi bylinami. Dzięki temu jak zanikają potem to nie ma dziur..
Tu mam las siewek i orlików od groma.. ale na foto nie widać..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:23, 30 maj 2015

Do góry
Aniu ja zdecydowanie wolę Twoje CHFS i jak dla mnie jest lepiej, dobrzę że w końcu zauważyłaś Orliki robią szał i bardzo je lubię. Nie wiem jakim cudem mając jednego ciemnego orlika, jego siewka jest ciemnym pełnym orlikiem Narzekać nie będą bo ładniejszy od pierwowzoru, ale muszę go wydrzeć z liliowców w lepsze miejsce.
Żurawce Cherry Cola już zacznij pobierać krótkopędy do ukorzeniania, bo ona później z tych zdrewniałych kiepsko się ukorzenia przynajmniej ja miałem okazje się o tym przekonać, te z krótkopędów to świetne sadzonki
Na werbenę jedną i drugą się piszę, proszę mnie zapisać ha czasem dobrze jest wcześniej wstać
Ogródek Anity 07:11, 30 maj 2015

Do góry
Nowości to Mojito, Grape Soda, Forever Purple, a są jeszcze Infinity, Glitter i Zipper, jeszczy chyba coś było, le nie pamiętam
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 23:13, 29 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Reniu w końcu do Ciebie dotarłem zaproszony muszę wątek sobie dokładniej prześledzić

Widzę, że żurawka jest z podziału i ukorzeniany był już zdrewniały pęd, niestety takie sadzonki zawsze są najsłabsze i często tak się dzieje, że nie wypuszczają prawie korzeni i po czasie i tak przestają rosnąć. U mnie też często się tak zdarza.

Las piwoni mnie zachwycił, a jeszcze koloru nie widać

hmm jeśli dobrze zrozumiałam to mam poczekać na nowe przyrosty i ukorzenić od nowa?
dzieliłam ją w zeszłym roku i wyglądała lepiej, miała nowe liście a teraz one obeschły, znaczy się nie jest w stanie je wyżywić
dzięki za info bo już po głowie mi chodziło aby ja wyrzucić i wsadzić w to miejsce coś o żółtych liściach, spróbuję ją uratować
Moja bajka 23:05, 29 maj 2015

Do góry
Ja też tuptam już nóżkami bo moje pierwsze w życiu piwonie zbierają się do kwitnienia, po jednym kwiatku, ale już mnie cieszą ogromnie
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 22:54, 29 maj 2015

Do góry
Reniu w końcu do Ciebie dotarłem zaproszony muszę wątek sobie dokładniej prześledzić

Widzę, że żurawka jest z podziału i ukorzeniany był już zdrewniały pęd, niestety takie sadzonki zawsze są najsłabsze i często tak się dzieje, że nie wypuszczają prawie korzeni i po czasie i tak przestają rosnąć. U mnie też często się tak zdarza.

Las piwoni mnie zachwycił, a jeszcze koloru nie widać
Ogród Loczka 22:47, 29 maj 2015

Do góry
Łukasz szczerze powiedziawszy żurawki będą się mocno przypalać i musiały by być bardzo często podlewane bo taka niewielka ilość ziemi będzie w ekspresowym tempie wysychać od nagrzanej kostki i elewacji. No i oczywiście tylko mocne zielone i ciemne odmiany żurawek dałyby radę, ale musiały by mieć więcej przestrzeni na korzenie. Można by posadzić jednoroczne begonie, ale one mogą ubrudzić elewację.

O Gosia dobrze radzi, lawenda w takim miejscu powinna sprawdzić się znakomicie, a na dodatek będzie ładny zapach przy tarasie
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 16:55, 29 maj 2015

Do góry
Też chciałam napisać że Luki - ma 150 odmian, na pewno rozpozna każdą żurawkę, Kasiu!

Monika, u mnie kwaśna ziemia, kocimiętka szaleje. Pod magnolię to ja bym widziała jakieś bardziej eleganckie rośliny, ale ja się nie znam ja mam obwódkę buksową i cebulowe.

Właśnie wypsikałam 5l roztworu środka chwastobójczego. Na chodnik wzdłuż działki, podjazd, a resztę za płotem. Ciekawe czy na takie nie skoszone rośliny zadziała? no i czy zrobiłam dobry roztwór.. środek przeterminowany... hmm. Ręka mnie boli

Mam nowego iglaczka od Nikity, muszę mu znaleźć eksponowane miejsce, bo śliczny. Już wiem gdzie, padł mi irys nie wiem czemu, muszę wykopać, wymienić ziemię - bo to może przez to... idę jupi! weekend! Ale super!
Lifting starego ogródka 14:40, 29 maj 2015

Do góry
Ja tylko tak w sprawie kory, jeżeli jest czarna to najlepsza dla roślin bo jest przekompostowana, jasna duża kora niby ładniejsza, ale nie jest przekompostowana i zabiera dużo azotu z gleby. Ostatnio Toszka uświadamiała gdzieś jak to działa
Rododendronowy ogród II. 10:29, 29 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Po prostu uwielbiam a najbardziej lubię to, że już nie gubię się na zdjęciach i wiem gdzie były robione, w jakim miejscu itd. jak tak patrzę to chyba teraz jest taka największa pełnia kwitnienia

W tym roku dziwnie kwitna , w innej kolejnosci niz zwykle a ten naprzeciw okna nadal nie moze sie zdecydowac czy kwitnąc. Jak zaczely rh to przekwitają azalie i zawsze jest cos nie tak. Nie watpię że doskonale wiesz gdzie jest robione zdjecie.Po dwóch wizytach to jestes jak w domu a za rok najprawdopodobniej koniecznie trzecia , zeby tylko Twój rh nie zrobił brzydkiego kawału.Pozdrówka.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:10, 29 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Niestety różanka nie będzie skończona w tym roku bo po raz kolejny szkółka na R pokazała, że już nie są warci polecania. Byłem zapewniany, że Munstead Wood będzie pod koniec maja na pewno, a wczoraj dostałem wiadomość, że jednak "nie urosła" i czy chcę wybrać coś innego. Podziękowałem i już więcej tam nic nie zamówię, nie taka jakość za takie pieniądze.

Masz linka u mnie, nie wiem czy mają to, co chcesz, ale zadzwonić możesz. Powiedz, że jesteś z O., Pani bardzo miła
Ogród z łezką II 10:08, 29 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
No nie, ja też chciałbym taką pachnącą azalie i jeszcze kolor mi odpowiada, ale na szczęście miejsca nie mam, a budżet nie przewiduje takiego zakupu
Jak dobrze pamiętam to macie gdzieś w okolicy szkółkę, która sprzedaje róże stacjonarnie, pewna szkółka na R w tym roku działa beznadziejnie i teraz moje zamówienie nie zostanie zrealizowane bo róże "nie urosły". Mają tam spory wybór, jest szansa spotkać róże Austina?

Łukasz...mnie się też wydawało, że miejsca na nią nie mam Jakby co, służę linkiem do szkółki

Mamy szkółkę, w Pszczynie. Mają jakieś angielki, masz linka do nich

http://www.roze-ogrodowe.pl./
Ogród przydomowy - Hosty 09:10, 29 maj 2015

Do góry
Szkoda, że nie wiedziałem miałbym informacje prosto od źródła. TO przynajmniej zapytam czy mają większy wybór niż to co na targach?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:08, 29 maj 2015

Do góry
Niestety różanka nie będzie skończona w tym roku bo po raz kolejny szkółka na R pokazała, że już nie są warci polecania. Byłem zapewniany, że Munstead Wood będzie pod koniec maja na pewno, a wczoraj dostałem wiadomość, że jednak "nie urosła" i czy chcę wybrać coś innego. Podziękowałem i już więcej tam nic nie zamówię, nie taka jakość za takie pieniądze.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:05, 29 maj 2015

Do góry
Makasiu system nawadniania mnie ostatnio zaskoczył, a dokładnie to co zmajstrował mój tata Cały czas narzekałem, że zbyt skomplikowany się zrobił, ale teraz wystarczy, że odkręca zawór i podlewa się automatycznie ze studni, nie muszę nic dodatkowo podłączać, podoba mi się to

Ewo dziękuje za odwiedziny i miły komentarz, bardzo miły

Donia cieszę się, u mnie też sporo marnych żurawek odbiło, ale niektóre i tak wymieniłem bo zby słabo rosły, a miałem w zapasie ładne swoje sadzonki.
Ogród przydomowy - Hosty 09:05, 29 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Dzięki, będę musiał zadzwonić czy mają jeszcze inne odmiany od Tantau. Odwiedziny w Bylinowym widziałem

Właśnie u nich byłem...
Rododendronowy ogród II. 09:02, 29 maj 2015

Do góry
Po prostu uwielbiam a najbardziej lubię to, że już nie gubię się na zdjęciach i wiem gdzie były robione, w jakim miejscu itd. jak tak patrzę to chyba teraz jest taka największa pełnia kwitnienia
Ogród z łezką II 08:55, 29 maj 2015

Do góry
No nie, ja też chciałbym taką pachnącą azalie i jeszcze kolor mi odpowiada, ale na szczęście miejsca nie mam, a budżet nie przewiduje takiego zakupu
Jak dobrze pamiętam to macie gdzieś w okolicy szkółkę, która sprzedaje róże stacjonarnie, pewna szkółka na R w tym roku działa beznadziejnie i teraz moje zamówienie nie zostanie zrealizowane bo róże "nie urosły". Mają tam spory wybór, jest szansa spotkać róże Austina?
Ogród przydomowy - Hosty 08:49, 29 maj 2015

Do góry
Dzięki, będę musiał zadzwonić czy mają jeszcze inne odmiany od Tantau. Odwiedziny w Bylinowym widziałem
Ogród przydomowy - Hosty 22:51, 28 maj 2015

Do góry
Wojtku pamiętasz może nazwę tej szkółki z różami, która była na częstochowskich targach, jest zdjęcie w Twoim wątku, ale nazwy nie widać. Ta szkółka była z okolic Cz-wy?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies