Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 10:29, 29 maj 2015

Luki napisał(a)
Po prostu uwielbiam a najbardziej lubię to, że już nie gubię się na zdjęciach i wiem gdzie były robione, w jakim miejscu itd. jak tak patrzę to chyba teraz jest taka największa pełnia kwitnienia

W tym roku dziwnie kwitna , w innej kolejnosci niz zwykle a ten naprzeciw okna nadal nie moze sie zdecydowac czy kwitnąc. Jak zaczely rh to przekwitają azalie i zawsze jest cos nie tak. Nie watpię że doskonale wiesz gdzie jest robione zdjecie.Po dwóch wizytach to jestes jak w domu a za rok najprawdopodobniej koniecznie trzecia , zeby tylko Twój rh nie zrobił brzydkiego kawału.Pozdrówka.
Bogdzia 10:30, 29 maj 2015

Juzia napisał(a)

Jak w bajce! Uwielbiam takie ścieżki!!!

Na zdjeciach bardziej tajemnicze niz w rzeczywistosciale tak mają własnie udawac że prowadza do jakiejs tajemnicy
Bogdzia 10:32, 29 maj 2015

Agania napisał(a)
Rozdziawiłam się...oczy mam na orbitach i wirują na takie widoki ....uwielbiam te twoje gigantyczne piękności, chce się tam dalej tą zieloną ścieżką podążać....Łukasz pisze z radością, że się już nie gubi u ciebie, patrząc na zdjęcia, a u mnie budzi się ciekawość i chęć zwiedzenia Twojego ogrodu

A gdzies Ty sie podziewała jak sie umawialismy na spotkanie. Zapraszalam kazdego kto tylko dal odczuc że chce byc zaproszonym. Jak chcesz to przyjeżdzaj, napisz to podam adres.
Bogdzia 10:32, 29 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

Tytuł fotki.. zgrane małżeństwo.... pomoc przyjacielska.. praca zespołowa

To rzeczywiscie małżeństwo.
Kasya 10:33, 29 maj 2015

Bozenko, a ja mam takie pytania... nie ma chyba malych azalii w kolorze pomaranczowym, czy znasz jakies takie bardziej kompaktowe ? czy rododendrony pomaranczowe jakies niskie są ?

i jeszcze czy rododendrony maja duze bryły korzeniowe i jak głeboko ?
bo pewnie mnie czeka przesadzanie za 2-3 lata i zastanawiam sie czy to bedzie trudna operacja
Bogdzia 10:36, 29 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)
A ja się cieszę jak dziecko z tych co u mnie są

Bogdzia dawaj wszystkie foty Anity.. dawaj wszystkie swoje.... takie widoki są tylko raz w roku.. daj oczy nacieszyć. nie mogłam być osobiście to chociaż fotki

Ania Twoje juz sa dosc duże i pięknie wyglądaja . Drzewa dodaja im ,,starosci" i urody równiez. Masz juz sie czym cieszyc u siebie. Anity zdjecia juz chyba wszystkie bez takich bardzo do siebie podobnych, Swoich nie robiłam , ale w tym roku myśle ze wszyscy maja juz dosc bo nawet czytałam w innych wątkach że ,,gdzie nie wejde to zdjecia ze spotkania u Bogdzi", wystarczy zeby nie zanudzic, naprawde było dużo.Mam jeszcze zdjecia Anity ze spotkania u mnie ale juz temat przebrzmiały i zdjec było mnóstwo wiec chyba nie wstawie.
Bogdzia 10:41, 29 maj 2015

Kasya napisał(a)
Bozenko, a ja mam takie pytania... nie ma chyba malych azalii w kolorze pomaranczowym, czy znasz jakies takie bardziej kompaktowe ? czy rododendrony pomaranczowe jakies niskie są ?

i jeszcze czy rododendrony maja duze bryły korzeniowe i jak głeboko ?
bo pewnie mnie czeka przesadzanie za 2-3 lata i zastanawiam sie czy to bedzie trudna operacja

Teraz tyle nowych gatunków sie pojawia ze każdego roku są jakies nowe. Była stara odmiana Geisha orange ale ona taka czerwono -pomarańczowa.rododendrony natomiast żólto -pomarańczowe ale bardziej zółte.Azalie mozesz ciąc na jaka chcesz wysokosc wiec mozna je utrzymac jako niskie z rh róznie pod tym wzgledem bywa.Rh bywa ze mają duże bryły korzeniowe , u mnie nawet wielgachne bywały , takie po 2m wzdłuz i po 70-80 cm w głąb , wszystko zależy jak stary jest rh i ile dostal kwasnej ziemii przy sadzeniu bo on poza kwasną nie rośnie.
Bogdzia 10:43, 29 maj 2015

rozark napisał(a)
Uwielbiam rh za ilość kwiatów i kolor , Anita robi piękne zdjęcia, w słońcu two ogród wygląda super, kolory takie żywe,
oglądam, oglądam i ciągle nie mam dość

P.S. okaż serce mrówkom, co będą jadły jak mszyce wytępisz

Reniu nie opryskałam , juz za duze słonko ale opryskam. Mrówki nie jedza mszyc tylko wydzielana przez nich wydzielinę , spadz, ale to odbywa sie kosztem róz. Moje i tak marne to jeszcze mszyce mam karmic?
Bogdzia 10:44, 29 maj 2015

popcorn napisał(a)
ach jak cudnie!

Karola i Kasia miłego dnia . U mnie słoneczko świeci i ciepło sie zrobiło.
07_Rene 10:44, 29 maj 2015

Bogdziu, wrzuciłam u siebie zdjęcia paków kwiatowych percy w. tzn. jak wygladają w środku. Nie wygladają na puste, ale zalążki kwiatowe (nie wiem jak to fachowo nazwać) są bardzo małe. Mogłabyś zerknąć swoim okiem profesjonalisty i napisać, czy oberwać je, czy może jeszcze czekać?