Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

kachat 13:51, 27 maj 2015

Łukasz, ależ u ciebie jest pięknie, no nie mogę, jakie kolory! Cudnie, ja ja ci zadzroszczę! Pieknie te rabaty z azaliami i buksikami skomponowałeś, i jak idealnie żurawki kolorowe do nich pasują. Może i jarmark się zrobił, ale jaki piękny, no nie mogę się przestać zachwycać
Anita1978 17:04, 27 maj 2015

Łukasz nazwy zamówionych żurawek u mnie!
Mala_Mi 17:54, 27 maj 2015

Kolorowy jarmark obejrzałam... wiesz, że chociaż mnie jarmark drażni to tak lubię
Rodki dają czadu.
Żurawki u mnie po wyglądzie tragicznym..wiedziały, że mam ochotę je wyciepać.. zaszalały i raz dwa się wypiękniły. Po prostu szok.
Róże dadzą czadu. za rok będziesz narzekał, że za wielki
Emi 22:00, 27 maj 2015

Ty tworzysz 6 rok, ja po powiększeniu dzaiłki (2 lata temu) zaczynam mój tworzyć od nowa. Problem z tym, że wszystko mi sie podoba. I co wybrać ??? Obecnie mam wiele rzeczy rozpoczętych, brak dalszej koncepcji i czasu.
Luki 23:26, 27 maj 2015

Kasiu mam szeroki uśmiech czytając takie wiadomości, bardzo mi miło. Jarmark się zrobił, ale bardzo go lubię jak przekwitną kwasoluby pozostaną tylko jarmarczne żurawki, ale to przecież normalka Miałem pewien moment zwątpienia w zeszłym roku czy zostawiać większość roślin, które ciężko skomponować w całość, ale wygrał sentyment i żal pozbywania się roślin. Teraz się cieszę, że nie pozbyłem się roślin, a bardziej uspokojony ogród też będę miał okazje budować i pielęgnować.

Anito widziałem

Aniui co ja mam powiedzieć mnie też drażni, ale to lubię dlatego pozostałem przy żurawkach i nie wymieniłem wielu roślin na nowe jednokolorowe, a ciągłe zachcianki i tak się znajdują

Moje żurawki w większość też odżyły, ale sporo wymieniłem bo nie mogłem na nie patrzeć.

Wiem, że róże się rozrosną w przyszłym roku, ale mimo wszystko szlak mnie bierze jak patrzę na te beznadziejne krzewy z Rosarium, które tanie nie były bo życzą sobie za sztukę 4 dychy, a przysyłają schorowaną miernotę. Reszta z innego źródła rośnie bardzo ładnie, a nawet golasy sadzone na początku maja źle nie wyglądają i mnóstwo liści wypuściły tylko ciepełka teraz potrzebują.

Emi gdybym robił ogród całkiem od nowa wyglądał by całkiem inaczej, jednak pierwsze 3 lata się błąkałem i kupowałem co popadło, a później musiałem to wykorzystać i nawet się udało bez większych strat i jedynie jałowce poszły na zmarnowanie, ale tych w ogóle mi nie żal, a jeszcze mam 3, które z wielką przyjemnością spale
makkasia 11:14, 28 maj 2015

Luki jestem pod wrażeniem wszystkich Twoich poczynań ogrodowych. System nawadniania mnie powalił i to jest mój cel na przyszły sezon bo pewnie już w tym nie dam rady.
Kolory Busz cudniasty
Pszczelarnia 16:15, 28 maj 2015

Anita1978 napisał(a)
I mi się ten twój jarmark podoba! I to bardzo! Widocznie taka jarmarczna baba jestem
Dzisiaj zamówiłam sporo żurawek i żuraweczek- 21 . Też chcę mieć tak kolorowo.....

Anito, gdzie wysyłkowo zamawiałaś żuraweczki. Szukam bowiem określonych odmian. Kto wie?
Pszczelarnia 16:18, 28 maj 2015

Ten jarmark jest bardzo kolorystycznie dobrany. Jak paleta farb.
Donia72 21:45, 28 maj 2015

Łukasz, miałeś rację Moje żurawki pięknie odbiły, a były takie zdeptane
Pozdrawiam serdecznie
Luki 09:05, 29 maj 2015

Makasiu system nawadniania mnie ostatnio zaskoczył, a dokładnie to co zmajstrował mój tata Cały czas narzekałem, że zbyt skomplikowany się zrobił, ale teraz wystarczy, że odkręca zawór i podlewa się automatycznie ze studni, nie muszę nic dodatkowo podłączać, podoba mi się to

Ewo dziękuje za odwiedziny i miły komentarz, bardzo miły

Donia cieszę się, u mnie też sporo marnych żurawek odbiło, ale niektóre i tak wymieniłem bo zby słabo rosły, a miałem w zapasie ładne swoje sadzonki.