Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Kasya 23:07, 29 maj 2015

Reniu, moja Aleksandra ma podobny kolor
rozark 23:09, 29 maj 2015

paniprzyroda napisał(a)
Róża zakwitła, bardzo piękny ma zapach u mnie nie mogą się zdecydować, która pierwsza będzie. W podobnym stadium pąka są przynajmniej trzy Pozdrawiam.

w zeszłym roku LO tez pierwsza zakwitła, w tym roku trochę później bo zimno jest,
inne róże ją gonią miłego
rozark 23:13, 29 maj 2015

Luki napisał(a)
Reniu w końcu do Ciebie dotarłem zaproszony muszę wątek sobie dokładniej prześledzić

Widzę, że żurawka jest z podziału i ukorzeniany był już zdrewniały pęd, niestety takie sadzonki zawsze są najsłabsze i często tak się dzieje, że nie wypuszczają prawie korzeni i po czasie i tak przestają rosnąć. U mnie też często się tak zdarza.

Las piwoni mnie zachwycił, a jeszcze koloru nie widać

hmm jeśli dobrze zrozumiałam to mam poczekać na nowe przyrosty i ukorzenić od nowa?
dzieliłam ją w zeszłym roku i wyglądała lepiej, miała nowe liście a teraz one obeschły, znaczy się nie jest w stanie je wyżywić
dzięki za info bo już po głowie mi chodziło aby ja wyrzucić i wsadzić w to miejsce coś o żółtych liściach, spróbuję ją uratować
rozark 23:16, 29 maj 2015

Kasya napisał(a)

To moja kobea chyba podobnej wielkosci. Bałam się ze jest opozniona
A perukowczyk malutki jeszcze. Mojego się Juz tak nie da bo środek mu nie wystartowal i Juz go nie lubię

kobea musi się ukorzenić i to chwile tra, a potem rusza z pędami i kwitnieniem
w zeszłym roku miałam fioletowa i białą, ale biała ma zielone pączki które się zlewają z liśćmi, kolor biały był mało widoczny i w tym roku mam tylko fioletową
a u ciebie z perukowca będzie krzew - tez ładny
rozark 23:19, 29 maj 2015

Kasya napisał(a)
Reniu, moja Aleksandra ma podobny kolor

będę teraz zwracać uwagę w centrach ogrodniczych - może będę mądrzejsza po tym sezonie
rozark 19:34, 30 maj 2015

pod halę pojechałam po miskanta ML a wróciłam z różą Nostalgią
Edyta10 20:03, 30 maj 2015

rozark napisał(a)
pod halę pojechałam po miskanta ML a wróciłam z różą Nostalgią

niewielka to różnica
ale zaraz Ci zakwitnie, a miskanta i tak będziesz miała
Luki 20:18, 30 maj 2015

Z tego pieńka, który wykopałaś już nic nie będzie, takie grube pędy słabo się ukorzeniają i zazwyczaj nie ma z nich ładnych roślin
jankosia 20:43, 30 maj 2015

Zaraz sobie luknęłam co to za jedna ta nostalgia i powiem ci że ładna (choć dla mnie za zdobna). W ogóle to podziwiam was z tymi różami - tak łatwo wam przychodzi je kupować. Ja ciągle się boję że na takie rośliny to dla mnie za wcześnie. Róże są piękne, wiele mam pozaznaczanych w katalogu jako "do kupienia" ale ciągle się boję. Bo choroby, bo szkodniki, bo niedobór tego czy tamtego Taki tchórz ze mnie. A mija bratowa zakładając pi raz pierwszy ogród pierwsze co zamówiła to róże właśnie - bo jej się podobają. Jakie to dla niektórych proste. Zazdroszczę
rozark 20:49, 30 maj 2015

Edyta10 napisał(a)

niewielka to różnica
ale zaraz Ci zakwitnie, a miskanta i tak będziesz miała

hi hi jeszcze upoluje twoje zakupy za to udane