Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

jankosia 16:37, 29 maj 2015

Ensata napisał(a)
Ała, chyba nie chcecie pod magnolię kocimiętki?

Czemu "ała"? Ja to bym chciała ale ona w kwaśnym źle rośnie
popcorn 16:55, 29 maj 2015

Też chciałam napisać że Luki - ma 150 odmian, na pewno rozpozna każdą żurawkę, Kasiu!

Monika, u mnie kwaśna ziemia, kocimiętka szaleje. Pod magnolię to ja bym widziała jakieś bardziej eleganckie rośliny, ale ja się nie znam ja mam obwódkę buksową i cebulowe.

Właśnie wypsikałam 5l roztworu środka chwastobójczego. Na chodnik wzdłuż działki, podjazd, a resztę za płotem. Ciekawe czy na takie nie skoszone rośliny zadziała? no i czy zrobiłam dobry roztwór.. środek przeterminowany... hmm. Ręka mnie boli

Mam nowego iglaczka od Nikity, muszę mu znaleźć eksponowane miejsce, bo śliczny. Już wiem gdzie, padł mi irys nie wiem czemu, muszę wykopać, wymienić ziemię - bo to może przez to... idę jupi! weekend! Ale super!
popcorn 17:19, 29 maj 2015

ale wypas! zarezerwowałam pokój w ibisie w Wawie dla nszej 3ki, na wakacyjny weekend, za całe 39 pln jupi! wreszcie odwiedzimy CN Kopernik!

http://www.fly4free.pl/hit-noclegi-w-hotelach-ibis-budget-za-39-pln-za-pokoj/
Kasya 17:39, 29 maj 2015

Karola, kiedy ?
popcorn 20:03, 29 maj 2015

Podlałam gnojówką z pokrzywy pół ogródka. Ale to śmierdzi! Nawet po rozcieńczeniu ale fajnie, weekend!
paniprzyroda 22:49, 29 maj 2015

Twój wątek czyta się jak fajną książkę, jestem na bieżąco Muszę Cię zmartwić, malutkie ostrogowce od Ciebie mimo opieki jednak nie przyjęły się, a największa kępka, która rośnie, ku mojemu zdziwieniu to nie one Tak kończy zachłanny ogrodnik Ale może jeszcze masz jakąś odrobinę na zbyciu? Buziaki, jutro z radością utyram się w nowym
popcorn 05:40, 30 maj 2015

Mariolko, szkoda! Parę maluchów wygrzebałam ostatnio dla Jankosi, może coś się jeszcze znajdzie, ale malutko! Mam dwa dorosłe, to się rozsieją, we wrześniu przywiozę/przekażę przez dziewczyny

Ja jutro tyram (w niedzielę), za niedługo jadę na targ, potem masaż, potem pan od pergoli i do Teściów - M od rana pomagać będzie przerabiać górę gałęzi na wiórki. Może mi się uda podjechać do Łopatek po brakujące 24 buksy do obwódki, kiedyś bym ją może skończyła
Przyszły złączki i filtr... ja nie wiem jak to jest, jak to wytłumaczyć, ale znowu nie pasuje ech, masakra!

miłego weekendu!
Kasya 06:59, 30 maj 2015

A co z pergolą ? Jakaś nowa ?

Ja na bazarku Juz przestałam pytać o rośliny
Ostatnio zapytałam o cenę małego krzaczka pęcherznicy..,,20pln! a w szkółce 7,5-8
popcorn 11:30, 30 maj 2015

Kasiu, pan od pergoli nie odbiera.. a zrezygnowałam ze spotkania z Renią, Robertem pod halą żeby czekać na gościa który miał być o 11tej i go nie ma:/ uwielbiam... ech... i nie odbiera teraz, pacan jeden!

Z bazarkami jest różnie. Jak jest drogo to nie kupuję. Był ładny miskant ML, ale za 22 zł. I zniknął w pół godziny Jak jest drogo to nie kupuję, po prostu, chyba że są jakieś perełki, lub z przesyłką czegoś niespotykanego, kupionego teoretycznie taniej w necie, i tak wyjdzie drożej.

Dzisiaj kupiłam sobie: nie pytaj gdzie posadzę:
-2 truskawki ananasowe (sadzonki) po 2,5 zł/szt
-rozrośniętą hostę miniaturkę, niebieską, 5zł
-brunnerę całkiem ładną i paproć pierwszy raz widziałam taką odmianę (od babki prywatnej, 5 zł/doniczka)

no i byłam w auchanie po korę i zakupy spożywcze, kupiłam 2 niewielkie winorośle (po 4,99zł) i 2 klematisy od szkółki clematis (po 13,99) i różę odmianową, boska! całe auto mi pachnie jeszcze, potem spiszę nazwę, niska 50-80 cm, 21 zł.
jeszcze gościowi od pergoli dam z pół godzinki :/
Nikita 10:26, 31 maj 2015

Carola, pokaż tą niebieską miniaturkę.
I co, przybył w końcu pan od pergoli???

U mnie wkleiłam dla ciebie fotki host, które nawet mnie zaskakują swoją zmiennością.