Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:56, 30 lip 2015

Do góry
jona napisał(a)
Stipa cudownie u Ciebie wygląda . Cały czas się zastanawiam, jak się dobrać do nasion. Kilka razy sprawdzałam, czy sypią się nasiona i nic. Nie mam zielonego pojęcia jak i kiedy się je zbiera?

Ogród piękny i szkoda byłoby nie wykorzystać takiego pleneru

Ja tez jeszcze nie zbierałam nasionek, ale myślę, że już niedługo, może trzeba uciąć związać taką wiązkę, powiesić i suszyć nad miseczką i może się coś usypie
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 13:05, 30 lip 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Cześć, Juziu! Szybko mnie znalazłaś!
Dla Ciebie stipa z Twoich nasionek i krwawnik wysiewany w marcu:

A ,mi krwawnik zjadły ślimaki ,na szczęście odrasta .Śliczny .
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:04, 30 lip 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Trzy trzmieliny na pniu (żółte) a pod nimi lawenda Hidcote i co którąś Stipa tenuissima, plus czosnki główkowate jesienią posadź i tulipany burgundowe lub białe.
Trzemilina powinna mieć prosty pieniek koniecznie i posadź ją pionowo Nie każdy pieniek w swoją stronę

Trzmieliny posadzone teraz nie wiem w jakiej odległości posadzić lawende tak aby się wylewala. szerokość rabaty to 40 cm. Czy dac dwie pośrodku czy jedna i co 40 cm? Proszę o podpowiedzi
Kosolkowa Pasja 07:16, 30 lip 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Beatko, dzięki!

Vioka- fajnie

Moja stipa ma w końcu pierwsze kłoski

Zaczęła się robić kolejna rabata. Uff. Nareszcie!
Pięknie stipa w jezówkach wygląda. Rabata lekka delikatna co tam jeszcze rośnie ?pokaż szerszy kadr☺
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:45, 29 lip 2015

Do góry
Stipa cudownie u Ciebie wygląda . Cały czas się zastanawiam, jak się dobrać do nasion. Kilka razy sprawdzałam, czy sypią się nasiona i nic. Nie mam zielonego pojęcia jak i kiedy się je zbiera?

Ogród piękny i szkoda byłoby nie wykorzystać takiego pleneru
Lawendowy zawrót głowy 22:03, 29 lip 2015

Do góry
Lamaze napisał(a)
szok, że Pony Tails aż tak się rozrosły! Moje sadzonki niewiele się powiększyły
Piękna rozplenica fireworks! Widziałam dziś taką w szkółce i zachorowałam. Ciekawa jestem dużych okazów.

Stipa z tej rabaty była sadzona w marcu ; kupilam ja w Obi była malutka a po posadzeniu sypneło sniegiem ...zawsze pod roslinki staram sie spdolki sypac compostu i torfu i innych smakowitosci i powiem Ci ze co jak co ale czosnki i stipy lubia moja ziemie cieszy mnie to ogromnie
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:21, 29 lip 2015

Do góry
i przetacznik niebieski na fragmencie juz sie nie mieści w kadrze i moje dzieci- stipa

Czasem słońce czasem deszcz 16:15, 29 lip 2015

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Czytam o Jeżówkach i stipach i niewiem o co kaman...to cofffam się i cofffam a tu takie Cudne połączenie serce stanęło

Też takie chce

Asia oddychaj- wdech- wydech...
rób takie u siebie, przynajmniej się nie będziesz wnerwiać jak się stipa rozsieje
Trawy, werbena,rozchodniki,szałwie 13:30, 29 lip 2015

Do góry
Może ktoś jeszcze ma nadwyżki. Szczególnie: Miskant ML , stipa, carex ice dance , werbena
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:59, 29 lip 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ania u mnie też pada
wczoraj nie miałam jak podlać ogrodu więc się cieszę, bo KTOŚ zrobił to za mnie
zobacz na te fotki ...
połączenie jeżówek i trawek ślicznie !!! bardzo mi się podoba

https://www.flickr.com/photos/82955768@N06/page1/

często tu zaglądam pooglądać cudne fotki

Zapuściłam szybkiego żurawia do albumu, ale tam jest dużo fotek. Pooglądam sobie fotki Robaczka zimą.... z miłą chęcią, a teraz najchętniej oglądam w wolnym czasie swoje widoczki, z nosem przy ziemi, bo obrobić trzeba Widoczki może nie tak piękne jak Robaczka, ale maja jedną wielką zaletę... są moje

Stipa jest piękna, ale jak przekwita to wygląda strasznie.. i wydłubywać ją z jeżówek bym nie chciała. W tym roku jak przekwitnie to wytnę całą stipę....

Ale na chwilę gdy jedno i drugie jest w swoim okresie świetności..to połączenie jest zjawiskowe. Połączenie białych jeżówek chyba z aminkiem też fajne
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:25, 29 lip 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Oj stipa jak terminator zawsze wytrwa ....)

Jak rabata z szalwia ? Chce ja ogladac , ciachalas ? Kwitnie drugi raz !?

szałwia oszalała! był moment że kwiatostany zaczeły przekwitac i zabrałąm sie za cięcie, chciałm to zrobic jednym machnięciem a patrze że musze kazdy kwiatostan po kolei bo u dołu miały rozgałęzienia i juz zalążki nowych i musiałm na to patrzeć tak wiec kwitnie cały czas bez przerwy choś teraz nie wszystkie kwiatostany równo rozkwitają wiec nie jest tak gęsto
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:10, 29 lip 2015

Do góry
Oj stipa jak terminator zawsze wytrwa ....)

Jak rabata z szalwia ? Chce ja ogladac , ciachalas ? Kwitnie drugi raz !?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:03, 29 lip 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

cieszę się że się podoba żeby jeszcze moja mikro stipa przezyła przesadzanie na miejsce docelowe

Jak wykopiesz z większym zapasem ziemi to nawet nie zauważy przeprowadzki.
To tu... 09:47, 29 lip 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Oczy nacieszylam.
Jezowki śliczne.
Zurawki podobne do berberysow i można je dać gdzie indziej.
Tylko że zima berberysy nie dadzą koloru a zurawki tak.

Tylko zimą będzie stipa dawała kolor i lekkość - mam nadzieję. Zgodnie z projektem przed berberysami miał być pas żurawki caramel tylko akurat nigdzie nie mogłam dostać...
To tu... 09:41, 29 lip 2015

Do góry
mstrzes napisał(a)

stipa i berberys = super połączenie. Must have w przyszłym sezonie
Piknie Madzia

A ja się wahałam między berberysem (ja ma bagatelle) i stipą a berbrysem i hostami ... i wybrałam to drugie ... choć jest to średnio rozsądne z tym, że ja mam rozmieszczone je nieregularnie w falę
Ślicznie to u Ciebie wygląda

Będziesz miała ogród pokazowy
To tu... 09:40, 29 lip 2015

Do góry
mstrzes napisał(a)

Piknie Madzia

Mi się chyba jednak bardziej widzą berberysy kolumnowe bordowo-różowe w połączeniu ze stipą, zwłaszcza spłowiałą...
To tu... 09:33, 29 lip 2015

Do góry
AlKa napisał(a)
Byłam piekne zdjęcia pooglądałam.Też bym żurawki wysadziła. Berberysy dają kolor a trawki zwiewnoś.

W tej rabacie coś mi jednak zgrzyta. Strasznie ciemno tam... Jak stipa spłowieje będzie fajnie ale do tego czasu to taki buras.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:17, 29 lip 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

cieszę się że się podoba żeby jeszcze moja mikro stipa przezyła przesadzanie na miejsce docelowe

planik fajny przenosiłam dwie sztuki w największe upały i żyją
To tu... 09:07, 29 lip 2015

Do góry

Piknie Madzia
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:05, 29 lip 2015

Do góry
noemi napisał(a)
Plan fajny. Wszystko trzeba przetestowac Ja szalwie i przetaczniki juz wywalilam stipa , bukszpany , trawy to stały zestaw ktory mi sie podoba i sie sprawdza, nic to, że oklepany a kwiatki możesz dosadzać do koloru i w ten sposob zmieniać rabate .... ale to tylko moje wolne wnioski )) Stipa sie bedziesz martwić czy lezy czy nie jak juz bedzie rosła ... a nie chcesz w stipy wsadzić perovskiej ??? u mnie obecnie lezy razem ze stipa ...ale baardzo mi sie ta roslinka podoba ))

perovska...chwilowo mam wstręt do tego odcienia zieleni, takiego chłodnego bo za dużo mam go przed oczami i mam na myśli moją mega szałwie

a dlaczego wywaliłas szałwie i przetaczniki? bukszpanów tam nie może być chyba bo 1)to jest miejsce gdzie musiałabym jakooś połączyć kostki i kulki buksowe i ni jak nie umiem 2) tu jest taka patelnia oparta o ścianę żę jajecznice można smażyć..buksy pewnie też by się przysmażyły
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies