Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

Lamaze 21:39, 29 lip 2015

szok, że Pony Tails aż tak się rozrosły! Moje sadzonki niewiele się powiększyły
Piękna rozplenica fireworks! Widziałam dziś taką w szkółce i zachorowałam. Ciekawa jestem dużych okazów.
lojalna_ 22:03, 29 lip 2015

Lamaze napisał(a)
szok, że Pony Tails aż tak się rozrosły! Moje sadzonki niewiele się powiększyły
Piękna rozplenica fireworks! Widziałam dziś taką w szkółce i zachorowałam. Ciekawa jestem dużych okazów.

Stipa z tej rabaty była sadzona w marcu ; kupilam ja w Obi była malutka a po posadzeniu sypneło sniegiem ...zawsze pod roslinki staram sie spdolki sypac compostu i torfu i innych smakowitosci i powiem Ci ze co jak co ale czosnki i stipy lubia moja ziemie cieszy mnie to ogromnie
Zielona 22:18, 29 lip 2015

Jola. Cięłam dzisiaj lawendę i kiedy przeczytałam o Twojej metodzie, stwierdziłam, że albo się nie przyznam do mojej, albo zostawię Ci info dla śmiechu

Śmiech to zdrowie, więc:
wzięłam sekator do żywopłotów i przeleciałam całość, nie bacząc na listki, kwiatostany, przyrosty, suche badyle. Następnie wzięłam miotłę i całość zamiatałam (tak, miotłą po krzewach), bo oczywiście bałaganu narobiłam strasznego. Na koniec wyrównałam to, co odstawało, a czego nie dojrzałam pod hałdami ściętej lawendy

Zatem: chylę czoła przed Twoją starannością i zostawiam westchnięcie na widok ognistej fotki
Fire w palenisku i fire w donicy... fajne!!!

Jagodaa 22:24, 29 lip 2015

Jola, podziwiam Cię za to, co zrobiłaś. Ogród wyglada fantastycznie! Zdjęcia boskie .
Madzenka 22:29, 29 lip 2015

To ja poprosze fotki tej lawendy po cieciu. Regularne ciecie to ja robie wiosna a teraz nie nadaje kształtu krzaczkom bo chcę aby drugi raz zakwitła
07_Rene 22:32, 29 lip 2015

To sie dowiedziałam jak strzyc lawendę.. hi hi.. ja swoją wygoliłam metodą Zielonej Ale nie jestem zadowolana z wyglądu trzech starszych krzaczków.
Bardzo ładnie u Ciebie było 3 tygodnie temu Wrócę na świeże fotki
lojalna_ 08:30, 30 lip 2015

Zielona napisał(a)
Jola. Cięłam dzisiaj lawendę i kiedy przeczytałam o Twojej metodzie, stwierdziłam, że albo się nie przyznam do mojej, albo zostawię Ci info dla śmiechu

Śmiech to zdrowie, więc:
wzięłam sekator do żywopłotów i przeleciałam całość, nie bacząc na listki, kwiatostany, przyrosty, suche badyle. Następnie wzięłam miotłę i całość zamiatałam (tak, miotłą po krzewach), bo oczywiście bałaganu narobiłam strasznego. Na koniec wyrównałam to, co odstawało, a czego nie dojrzałam pod hałdami ściętej lawendy

Zatem: chylę czoła przed Twoją starannością i zostawiam westchnięcie na widok ognistej fotki
Fire w palenisku i fire w donicy... fajne!!!

Wiedziałam, ze tsk bedzie smiech to ze mnie jest .....przeciez ja mam małe dwie rabatki a Twoje pole bys obrabiala miesiac ta metoda hihihihi najwazniejsze , ze u kazdego sprawdza sie jego metoda
lojalna_ 08:31, 30 lip 2015

Jagodaa napisał(a)
Jola, podziwiam Cię za to, co zrobiłaś. Ogród wyglada fantastycznie! Zdjęcia boskie .

Jagoda wez mnie nie zawstydzaj kobitko bo teraz to pod biurko wleze hihihihi
lojalna_ 08:32, 30 lip 2015

Madzenka napisał(a)
To ja poprosze fotki tej lawendy po cieciu. Regularne ciecie to ja robie wiosna a teraz nie nadaje kształtu krzaczkom bo chcę aby drugi raz zakwitła

To ja sie ucze od Was a te moje zabiegi to jeszcze nie wiadomo jsk sie skoncza

Dzisiaj chce ciachnac szalwie , ciekawe czy jeszcze zakwitnie?
lojalna_ 08:34, 30 lip 2015

07_Rene napisał(a)
To sie dowiedziałam jak strzyc lawendę.. hi hi.. ja swoją wygoliłam metodą Zielonej Ale nie jestem zadowolana z wyglądu trzech starszych krzaczków.
Bardzo ładnie u Ciebie było 3 tygodnie temu Wrócę na świeże fotki

Widzisz zachcialo mi sie dubaniny to mam dzieki i zapraszam