Ptasi gaj
14:15, 22 sie 2022
Wiola miałam do ciebie napisać wiem, że masz Rosanne. Dobrze że napisałaś że się nadają. Już wróciłaś z Mazur?
Różnie piszą najlepiej kwitnie w pełnym słońcu, jednak trzeba podlewać. Daje sobie radę też z przesuszeniem. Zobaczę w przyszłym roku jak się będzie zachowywac. Miałam obok posadzi hakonki, ale piszą że może ich słońce poparzyć.
Posadzę rozplenice hamel gold lub palczatki, podsciele Dąbrówka ciemna. W zeszłym roku kupiłam donice Dąbrówki i wiosna rozsadzilam na 3 szt tak się rozrosły że jestem w szoku.
Mam swoje rozplenice, ale ładnie wyglądają przy szałwii niebieskiej nie chce ich ruszać. Wiosna 2 krzaki ruszyłam podzieliłam na połowę ledwo idratowalam 2 szt mikrusy.
Byłam dzisiaj u ogrodnika chciałam zobaczyć czy ma jeszcze Kalaminte juz nie ma. Były ładne rozpl hamel gold po 28 zł wypasione.
Kupię jedna, aby porównać bo coś mi się wydaje, że te moje bardziej żółte. Na focie kolor żółty i maleństwa po podziale.
Wiola zobacz czy u ciebie taka sama sesliera jesienna. Zrobiłam z bliska a na pierwszej focie rośnie pod jeżówka obok rozplenicy.
Z tyłu z tą kolonia mam jeszcze 3 szt. Wszystko się rozrosło i trzeba za rok po zmieniać. Obok ta szara to też seslieria nie pamiętam nazwy ona wiosna kwitnie.
Jolu, rozłąki są trudne. Teraz cieszę się, że jest na co dzień.