Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:10, 02 mar 2013

Do góry
Basia_1987 napisał(a)
U nas dzisiaj dosyć zimno było pomimo słonka, ja w piątek podcięłam tylko jedna jabłonkę,ale bardzo zarośniętą, na następny dzień zastanawiałam się po czym mnie tak ręce bolą Generalnie nie przepadam za przycinaniem drzew i krzewów, wolę prace bardziej przyziemne

Basiu - Tobie nie odpowiem grupowo, bo muszę skomentować nowy avatarek Ten mi się dużo bardziej podoba... Ładne nie musi się chować za ładnymi kwiatami I macham do Rozalki
Ta fotka mnie zachwyca i lubię do niej wracać

Teraz gonimy do lata

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 19:10, 02 mar 2013

Do góry

Rododendronowy ogród II. 19:09, 02 mar 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Bozenko, dzialalas???

Taka piekna pogoda, caly tydzien ma byc taki sloneczny i cieply

Nareszcie, doczekalismy sie.

Strat raczej nie ma, wegetacja rusza, jest pieknie

To zdjecie sprzed roku, ale co tam, niech bedzie jeszcze sloneczniej Pszczolka tylko malo elegancko zapozowala, ale przyznac jej trzeba, ze kuperek ma ladny

PS. Za to pod karmnikiem mam sakramencki smietnik Polowa ziaren wyrzucona, ale tak to wszystko zmarzniete, ze nie ma jak uprzatnac. Juz widze ile bedzie pielenia

U mnie było słonecznie ale niestety zimno.No niestety ptaszki dosyc mocno brudza ale całą zimę cieszą , dla mnie to nie problem. Właściwie byłoby o wiele czyściej gdyby im dawac słoneczik łuszczony ale jest o wiele droższy no i jednak ptaki dostosowane budową do łuszczenia ziaren powinny to robic. Trzeba znaleźc miejsce gdzie to brudzenie nie będzie tak uciążliwe. Dasz rade , jedno sprzatanie i bedzie spokój.
Rajski ogród Ani 19:08, 02 mar 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Dzisiejsze słonko o zachodzie, może jutro tez będzie w miarę słonecznie i osuszy trochę drogi i ścieżki

...nie wiem czy już Ci pisałam,że mieszkasz w pięknym miejscu...jeśli nie - to powtarzam po raz któryś z rzędu...
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 19:08, 02 mar 2013

Do góry

Nigdy nie mów nigdy 19:05, 02 mar 2013

Do góry
Dzisiaj sporo zrobiliśmy Kubusia ubraliśmy, wywlókł swoją wielką ciężarówę i bawił się sam, albo wywoził mi obcinane róże
Czyli róże obcięte + opryskane Promanalem (to Grześ), posprzątane opadnięte ich liście.
Połowa skarpy posprzątana, tz. ochlastałam pięciornika, tawułę, jałowce, część rogownicy. Mam nadzieję, że się nie pospieszyłam.
Hakuro przed zabiegiem

i po

wyzbierałam wszystkie obcinki spod niej i liściory

potem powojniki przed (jeden mi się nie podoba, urwał się w czasie zimy, nie wiem czy odbije) z jednej strony śmietnika

i z drugiej

i po

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 19:04, 02 mar 2013

Do góry

łubin
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 19:02, 02 mar 2013

Do góry

piwonia drzewiasta

hortensja
Hirutkowy raj:)) 19:02, 02 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Przyszłą odpozdrowienia zostawić Łubin jeszcze trochę i posadzisz do gruntu... z nim nie musisz czekać długo... i jak pisze Karola..troszkę się najwyżej naciągnie Popatrzę kiedy mój startuje z gruntu..trochę podhartujesz i posadzisz Jak w gruncie zaczynają rosnac w marcu, to dlaczego taki wysiany nie miał by dać rady Kwitnie od połowy maja...czyli szybko rusza z wegetacją.... aż poszukałam na foto kiedy dokładnie... i jak znalazłam to ci go zostawię

Aniu śliczny ten łubin,mnie sie kojarzy z mamy ogrodem i chce go mieć u siebie,mam byc kolorowy
Rajski ogród Ani 19:00, 02 mar 2013

Do góry
Dzisiejsze słonko o zachodzie, może jutro tez będzie w miarę słonecznie i osuszy trochę drogi i ścieżki

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 18:56, 02 mar 2013

Do góry
Moja wiosna:

krokusiki tyci tyci
Rajski ogród Ani 18:55, 02 mar 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Anusia, jaki sliczny wiosenny avatarek

Wysylam Ci wiosenne kwiatki - zapowiedz tego co bedzie juz za chwileczke, juz za momencik

Kochany Boćku dzięki za śliczny zwiastun wiosny już się nie mogę doczekać jak moje zakwitną
Rododendronowy ogród II. 18:54, 02 mar 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Pozdrawiam U Ciebie wiosennie u mnie zimowo

Bogusiu te sliczne ranniki to nie moje tylko Hani. U mnie dopiero trzy wykiełkowały.
Rajski ogród Ani 18:53, 02 mar 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
U Monte zauważyłam, że masz nowy, śliczny avatarek
Fajnie, że zajrzałaś Ewelinko pogodne awatarki zachęcają także i mnie do zaglądania na inne wątki a mój poprzedni był kameralny, w sam raz na zimowe pogaduchy, więc nastąpił czas na zmiany

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 18:53, 02 mar 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Aniu u mnie od rana pięknie swieci slonko) chociaz musialam rano troche zawodowo pracą sie zajac to udało mi się od południa popracowac pare godzin w ogrodzie) obolała ale szczesliwa przy tak dużym ogrodzie jak mój to dużo grabienia po zimie i nawianych lisciach z okolicy) ale pieknie wszystko wychodzi już ale nie zdejmuje igliwia z wrzosow bo moge jeszcze byc mrozy a i na ciecie jeszcze za wczesnie no chyba ze drzewa owocowe to ostatni dzwonek dla nich. A ta "perfumeria" to efekt rewelacja nawet te nawozy granulowane co sa w sprzedazy to super polecam. Aniu nie mam doswiadczenia z obsadzania brzozy bo brzozy są piekne , obsadzam tylko stare konary, pnie czy slupki z ogrodzenia z sasiedztwa bo szpecą no i pochwal sie zakupami

Danusiu - nici z wyjazdu - natura mnie pokonała i z bólem głowy sobie nie poradziłam dzisiaj żadną tabletką ani spacerami po słoneczku Trudno - mam zaplanowane że jak tylko się da tak szybko pojadę Dzisiaj zrobiłam obchód porobiłam ciutkę zdjęć - zaraz wkleję - choć lilowo i kolorowo to na nich nie bedzie Zastanawiałam się nad zdjęciem agrowłokniny z drzewek ??? i stroiszu z grządek - alem się jeszcze nie zdecydowała... można już czy nie można????
No i nie wytrzymalam i zrobilam fryzurke tawule - za wczesnie??? oby nie...

u fryzjera

po fryzjerze
Oby dobrze...
Mój 4 arowy azyl... 18:47, 02 mar 2013

Do góry
Ta szyszka 'robiąca za różę' ujawniła mi się dopiero w komputerze

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 18:46, 02 mar 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Ania widziałem że pytałaś o cięcie świerka(znasz odmianę?), swojego wczoraj tak potraktowałem (już drugi raz)

tylko co będzie jak pozwolisz mu wyskoczyć poza zasięg sekatora

Dzięki Zbyszku Oj odważny jesteś z tym cięciem... podziwiam. Moje iglaki do cięcia są "nieco" większe - i to właśnie problem bo nigdy wcześniej cięte nie były...
W tym wątku na 4 stronie - są zdjęcia moich iglaczków do cięcia - Szefowa Danusia doradza.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1426-przycinanie-drzew-i-krzewow-iglastych?page=4
Jednak ustalone zostało że bierzemy do nich doświadczonego "fryzjera" żeby nam pokazał jak to robić. Na odmianach to ja się niestety nie znam - ale poznam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:41, 02 mar 2013

Do góry
Karolka jak tam skrzynie, kupione?
O proszę, a tu już 800setka . Gratulacje!

Rajski ogród Ani 18:41, 02 mar 2013

Do góry
Anusia, jaki sliczny wiosenny avatarek

Wysylam Ci wiosenne kwiatki - zapowiedz tego co bedzie juz za chwileczke, juz za momencik

Rajski ogród Ani 18:40, 02 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Fajne wspomnienia, a zwłaszcza avatarek, pozdrawiam Aniu
Irenko dzięki za miłe odwiedzinki, dzięki fajnym wspomnieniom łatwiej jest przetrwać długie dni niepogody zimowej

a to wspomnienie z ogrodu w Pęchcinie, lato, sierpień 2012

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies