Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Ewa4 10:53, 14 kwi 2013

no i moje krokusiki i rabatka do poprawki ale to jak Danusia sprzęt przyśle to poszerzę i kancik będzie
Ewa4 10:57, 14 kwi 2013

a to już widok z góry też kanciki do zrobienia i rabatka przy kostce bedzie zmieniona innymi roslinkami
usunę też ten plastik zielony w lewym górnym rogu i połączę rabatę z iglakami do płotu bo problem kosiarką tam wjechac
Debra 11:22, 14 kwi 2013

Kochana, zielony plastik usuń obowiązkowo, ale ja bym tej rabaty nie łączyła. Jak zdejmiesz plastik zmniejsz rabatę dodając darń z miejsc, gdzie będziesz równała brzegi. Dodaj z 10 cm pas od strony ogrodzenia, bedziesz mogła wjechać z kosiarka, a taka wyspeka w tym miejscu wygląda ładnie.

To moje zdanie, jak patrzę na zdjęcie.

Ja bym ją tylko wydłużyła w kierunku od drogi, tę przy kostce też bym zrobiła szerszą o jakieś 20 cm.

Akurat przy równaniu mogłabyś ciachnąć. Bedzie darń na na poszerzenie pasa trawnika przy tamtej rabacie.

Ewciu, sorki, że sie wymądrzam,ale tak mi się to widzi
Edi00 11:39, 14 kwi 2013

Dobrze, że do Ciebie zaglądnęłam, bo pomysł Debry podoba mi się i pasuje też do jednego z moich kącików w ogrodzie
Ewa4 11:46, 14 kwi 2013

Debro dziękuję w sumie jak ten plastik zdejmę to kosiarką tam wjeżdzam tylko zdarza się o plastik przychaczyc to szerokość jest dobra zaraz pujde zrobię z bliska i może usunę to coś bo nie moge patrzec a to od str.kostki to pewnie jak zacznę robić kanciki będę się uczyć to pewnie te 20 cm wyjdzie samo
Ewa4 12:00, 14 kwi 2013

Tak było jeszcze 5 minut temu w zblizeniu
tak jest teraz
a będzie może w kwadracie by pasowało do reszty jak myślicie?
Ewa4 12:15, 14 kwi 2013

Edi00 napisał(a)
Dobrze, że do Ciebie zaglądnęłam, bo pomysł Debry podoba mi się i pasuje też do jednego z moich kącików w ogrodzie

Zdjełam i wygląda fajnie tylko liście zgrabię bo chociaz było grabione to po 3 tyg.śniegu i wiatru zwiał z pola naprzeciw i znowu do grabienia pomysł Debry tez mi pasuje tylko chyba w kwadracie tą rabarę zrobić jak są fotki to juz łatwiej cos powiedziec jak macie dziewczyny pomysły to będę przeszczęśliwa bo swój o połączeniu odrzuciłam i może coś wspulnie wymyślimy a Edytko co masz u siebie posadzone masz może fotkę ?
magdziam 17:15, 14 kwi 2013

Witam wiosennie

Debra 20:26, 14 kwi 2013

Ewuniu, super, że zdjęłaś to zielone

Myślę, że kwadrat to nie jest dobry pomysł, bo ta część ogrodu ma sporo krzywych linii i to warto utrzymać.
Tak sobie pomyslałam o rombie - cała trawnikowa rabata ma kształt geometryczny, ale nieregularny, jak dasz kształt rombu

z górną krawędzią równoległą do drogi, a lewą równioległą do ogrodzenia, to to będzie bardziej spójne.
Tak sądzę.

Kąt nachylenia boków może być inny, niż na obrazku, byle był taki sam u góry i u dołu.
Rabata wyjdzie nieco większa, ale to - moim zdaniem - nie przeszkadza - bo w proporcji do całości, ona i tak jest mała.
kitek81 22:22, 14 kwi 2013

fajnie, ze aparat już cyka będziemy na bieżąco ze zdjęciami
widzę, że obrzeża zdjęłaś-ja jakieś 3 lata temu kupiłam w biedrze, mam 3 rolki i teraz pewnie pójdą na śmietnik, bo nie "zarydzykuję" i nie dam ich nigdzie, żeby potem społeczność O. mnie nie zlinczowała
krokusiki śliczniutkie, ciekawe co tam Ci z nowości zakwitnie ale na pewno właścicielkę ucieszą
pozdrawiam