Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nigdy nie mów nigdy 21:17, 02 mar 2013

Do góry
Na projektowaniu się nie znam, ale podam propozycje roślin, które mogą rosnąć w takim miejscu i są w kolorach pożądanych, piszesz, że mokro, ale też i słonecznie, wiec woda w tym nie stoi :
- ostróżki owszem, ale trzeba uwzględnić, że są krótkowieczne i dość szybko przekwitają wiec pasuje coś tam jeszcze mieć... i są bard ezo wysokie.. ale takie akcenty na rabacie wyglądają bosko
- niskie astry..ale posadzić w ograniczniku, bo się rozlezą po rabacie! kolorowy akcent na jesień, bo kwitnie do mrozów, wcześnie rozpoczyna wegetację, wiec przez sezon zielone jest i gęste, chwasty nei maja szans.
- jeżówki to obowiązkowo, ozdobne zimą i całe lato, są różowe, białe.. są też odmiany niskie ..
- kocimiętka raczej też woli sucho.. ale spróbować można...
- mi szałwie rosną na takiej zwykłej rabacie i dają radę..
- bodziszek czerwony za mokro nie lubi, ale ten też na rabacie zwykłej rośnie i jest..
- firletka kwiecista, można dać z perowsią .. świetnie sie uzuepełniaja w terminie kwitnienia i pasują do siebie dzięki czemu cały sezon coś się dzieje.
- proponowałabym floksy, wszystkie w twoich kolorach... długo kwitną..
- orliki ale te pełne, w maju zachwycają
- pod hakuro może ostrogowca posadzić??? kwitnie długo, kolor ma ładny ale nie drażniący.. będzie łądnie się płożyć pod wierzbą. Ostrogowiec to moje zeszłoroczne odkrycie...pełen zachwyt.
- liatry białe i fioletowe..długo kwitną
- przetacznik
- na wiosnę sasanki
- zawilce na jesień... wolą pócieniste, ale inne rosłiny dadzą im cień i dadzą radę..

To zestaw bylin co mam u siebie i rośnie.... jest w kolorach i na taka rabatę

To ostrogowiec

Ostrózki, jeżówki

Floksy

Firletka, a po prawej za nią perowskia.. jeszcze nie kwtinie, bo zaczyna jak firletka kończy. Perowskia sie pokłada, ale są już odmiany niskie.. kupiłam taka w zeszłym roku i sprawdzam czy faktycznie

W kamiennym kręgu od początku 21:15, 02 mar 2013

Do góry
Witam
Nie mogłam wcześniej
U minie wiosna dzisiaj wyglądała tak.
rono leciało kilka kluczy dzikich gęsi, ale nie zdązyłam im zrobić fotek
Roślinki też budzą się do życia Jest nadzieja, że lada moment i się zacznie.....

W Gąszczu u Tess 21:14, 02 mar 2013

Do góry

Posadzone jesienią hortensje ogrodowe mają pąki.

A to mnie zdumiało niezmiernie - zawilec wypościł listki .

Tawuły (no, bądźmy szczerzy - tawułeczki) mają pąki.

Co z tym ogródeczkiem począć 21:13, 02 mar 2013

Do góry
Ewa podsyłam Ci odm. Plum Royale, była przechowana pod osłoną. [img
Tu ta sama odm. ale stała na zewnątrz.
Na trzecim zdjęciu dla porównania jest Ametyst Myst.
U siebie wstawię inne, Twoje bardzo ładnie przetrzymały. lepiej jak moje .
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:13, 02 mar 2013

Do góry
gratulacje 800 stron
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:11, 02 mar 2013

Do góry
Karolinko wielkie gratulacje

Ogródek Hanusi po zimie 21:09, 02 mar 2013

Do góry
Haniu ogromnie gratulacje 1000 !!!!!
Mój kawałek wiosny dla ciebie.
W Gąszczu u Tess 21:08, 02 mar 2013

Do góry
Pierwsze oznaki wiosny w moim ogrodzie.

Pierwsze zwiastuny - przebiśniegi.

Ale też rozchodniki:

Naparstnica wygląda tak, jakby wcale zimy nie było.

Uwielbiam tę trawę - wygląda tak samo, jak przed zimą.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:58, 02 mar 2013

Do góry
Gratuluję

Żywopłotki cisowe. 20:43, 02 mar 2013

Do góry
Haniu dziękuję za zdjęcia hortensji i informację - pooglądam sobie jeszcze twój wątek w tym kierunku
Wiosenkę zostawiam malućką

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 20:42, 02 mar 2013

Do góry
andziulka napisał(a)
Tyle śniegu w moim ogrodzie jest zimno, wieje wiatr, ale świeci słoneczko Wolę jednak popatrzeć przez okno i myśleć o zbliżającej się wielkimi krokami wiośnie

Andziulko masz jeszcze śnieg, ale jak kolorowo i pięknie w ogrodzie, pozdrawiam
Moje ukochane miejsce na ziemi 20:34, 02 mar 2013

Do góry
Chwilkę mnie nie było, atu 100 stukneła.
Gratuluję!!!!!
Bajkowy ogród Weroniki 20:32, 02 mar 2013

Do góry
Agatko, Irenko, Andziulko, dziękuję. Wasze awatarki wesołe i wiosenne, to i wiosna tuż, tuż. Moje dzisiejsze przebiśniegi, krokusiki i hiacynty.
Dzisiaj pozbierałam resztki zeszłorocznych liści.
Kwiatuszki, proszę wyłazić do słonka, bo słonko już jest.

[

Mój 4 arowy azyl... 20:31, 02 mar 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Las- cudowny! A spacer dla zdrowotności! Mnie ten błękit nieba urzekł! W ogrodzie poszalejesz w poniedziałek, może wiatr ustanie, będzie dobrze pracować, A roboty huk!
Pozdrawiam

Haniu, jakie śliczności! I tyle ich jest!
Myślałam, że w lasku spotkam jakieś kwiatki, jednak nic z tego. Może i są, ale spod grubej warstwy liści nie zdołały się jeszcze przebić.
Ogród ogrodniczki 20:14, 02 mar 2013

Do góry
Dziś pozdrawiam z pierwszymi promieniami słońca,
co tam słychać po Twojej stronie

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:13, 02 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
3 i pół godziny cięcia... i tyle mam ..... drugie tyle leży w stosach na ogrodzie... i jak sobie pomyśle, że to kropla w morzu tego co trzeba tylko wyciąć..to jestem przerażona... wszystko rusza z wegetacją, pasuje już uprzątnąć, bo potem nie da się wejść w rabaty.. by nie podeptać dobra..
Łapska pokaleczyłam, muszę je umyć i zakleić, bo ciuchy sie brudzą .. i się poddałam... na dziś tyle... jutro będę mieć zakwasy...

wow ! będzie ognicho po robocie
no tak, duży ogród- dużo pracy
pozdrawiam Aniu!
Mój 4 arowy azyl... 20:11, 02 mar 2013

Do góry
Las- cudowny! A spacer dla zdrowotności! Mnie ten błękit nieba urzekł! W ogrodzie poszalejesz w poniedziałek, może wiatr ustanie, będzie dobrze pracować, A roboty huk!
Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 20:07, 02 mar 2013

Do góry
Zdjecie tylko takie miałam z najpiekniejszym kwiatuszkiem) wnusia wiec pokazuje moj teren pod sosnami do zagospodarowania jutro zrobie z innej perspektywy to pokaze.
Pytanie mialam do Bozenki czy posadzic rododenrony czy azalie czy moze cos innego ale moze i wy mi pomozecie by zagospodarowac tą przestrzen po przycieniu uschnietych sosen od dolu
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:07, 02 mar 2013

Do góry
Aniu, poczytałam o Twoich wiosennych pracach
Pozdrawiam
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 19:56, 02 mar 2013

Do góry
A to warzywnik, niestety tylko przekopany, ale nie daliśmy nawozu, nie było do tego głowy jesienią niestety kłopoty sprawiły, że dużo rzeczy nie zrobionych niestety...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies