Aga przypomnę co widok na te rabatę od strony wejścia do domu ,tu jeszcze z dziwnie posadzonym żywopłotem
Jak bym za tym cisem posadziła hortensje to nie będą one za wysokie patrząc na rabatę z tej strony ?
Przypominam tez że pod płotem jest szpaler hortensji
Ten cis nie jest bardzo urokliwy ,teraz go podcięłam to może zgęstnieje
A ta kulkę z pomponikiem pewnie że mogę dać do przodu tylko gdzie
Polecam zwiedzanie Jury Krakowsko-Częstochowskiej, w tym m.in. pięknego zamku na Pieskowej Skale, który może poszczycić sie uroczymi ogrodami - akurat w dniu kiedy tam byłam zwiedzanie ogrodów było niemozliwe, ale i tak jest tam pieknie
Ogólnie większosć krokusów posadziłam w nowych miejscach.. i musimy poczekać ten rok czy dwa by był efekt dywanowy... ale najważniejsze, że wszystkie rosną.... tak to ich prawie nie widać...
Kochane na oczy ledwo widzę .... ale rano przed wyjazdem do lekarza jeszcze obleciałam z aparatem.... nie pamiętam co wstawiałam, wiec jak sie powtarzam to sorki.. jutro to chyba tylko przez szybę zrobię foto I będzie taki widok...
To zakupiona jesienia nowa odmiana... podobają mi się..... chociaż są z tych malutkich..
A tu widać różnicę w odmianach wielkokwiatowych i tych botanicznych..
A ja zanim wyjadę mam pytanie ----czy i ile ziemi można nawieżć na działkę sosnową , tzn śą duże sosny-las i czy przy nawiezieniu ziemi nie umrą drzewa tego chcemy uniknąć a jakieś 10-15 cm trzeba byłoby podwyższyć teren jak to jest .Kto wie wdzięczna będę za odzpowiedż .Pozdrawiam sympatycznych ciekawskich ha ha
Bardzo ładne zdjęcia, w końcu można do woli na kwiatki popatrzeć
Zdrowiej i trzymaj się cieplutko, bo czytam, że wirus jakiś Cię dopadł Nie dajemy się, nie po to tak długo na wiosnę czekaliśmy, aby teraz chorować A kysz chorobo !!! Danusia chce do ogrodu !!!