Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

beta 20:45, 11 kwi 2013

fajowo wyszło Ewcia...nawet fajnie ten żywopłocik w takim zakrętasku wygląda...u mnie tez kamień na kamieniu...jedno jest pewne narobiłaś się Dziewczyno...ale efekt fajny

Ewuś a planujesz tam jakieś kolorki? w sensie może np. żurawki?

buziak
ewa004 21:35, 11 kwi 2013

beta napisał(a)
fajowo wyszło Ewcia...nawet fajnie ten żywopłocik w takim zakrętasku wygląda...u mnie tez kamień na kamieniu...jedno jest pewne narobiłaś się Dziewczyno...ale efekt fajny

Ewuś a planujesz tam jakieś kolorki? w sensie może np. żurawki?

buziak

Beaciu narobiłam się ,ale ja lubię tak się narabiać

Kolorek musi tam być koniecznie ,myślałam o żurawkach tych zieloniutkich i takich jasno czerwonych konkretne nazwy muszę ściągnąć od Irenki czy Ani one takie sadziły.
Ja oczywiście odmian nie mogę zapamiętać

Ale co tam dać jeszcze ,same żurawki za duży plac a może więcej kulek i wypełnić żurawkami ?

Cholercia mam mętlik w głowie !
Anabell 23:10, 11 kwi 2013

Ewa! na ścianę z czerwonej cegły możesz dać hortensję pnącą, wiem tam rośnie clematis, ale hortensja zanim rozrośnie się to potrwa, a pójdzie wysoko do dachu, można ja prowadzić gdzie się chce, nie będzie kolidowało z clematisem. Taka przyszła mi myśl.
nieszka 23:17, 11 kwi 2013

ewa004 napisał(a)
Jeszcze takie coś nabazgrałam
Tak widzę rabatkę pijąc kawkę czy grillując
Brrr strasznie brudne ściany ,wstydzem się

Ale pomyślałam o hortensji miedzy cisem a kulka bukszpanowa dlatego że ....
Wszystkie hortensje są posadzone pod płotem a ja siedząc przy kawusi ich nie widzę

Dalej pomyślałam o Rh jeden miedzy kulki i dwa z przodu

Dalej pomyślałam o hoście olbrzymce od Irenki

Dalej pomyślałam o czymś na pniu miedzy kulki a z przodu żurawki

Dalej ..... juz nie myślę POMOCY !!!!!!!!

Ewa a może tego cisa dać zamiast tego pierwszego bukszpana pod oknem, tego bukszpana bardziej do przodu wyciągnąć. Pod ścianą dać hortensje - pewnie ze trzy by się zmieściły, a pod nimi kolorowe żurawki, jakąś w czerwonym intensywnym odcieniu i limonkowym. Bo masz teraz tam kolor głównie zielony
I może tego bukszpana z pomonikiem bardziej do przodu wyciągnąć bo tam z tyłach to troszkę zaginął.
Marta7 23:24, 11 kwi 2013

Ewuś pozdrawiam serdecznie ! Ladnie wychodzą CI te działeczki,a i kulka bukszpanowa pierwsza klasa !
Daj trochę kolorku,daj
BarbaraM 13:41, 12 kwi 2013

Ewa,prostota to podstawa.
W tak niewielkim kąciku nie można przesadzić z gatunkami.
Widzę że już zabrałaś się za prace w ogrodzie
ewa004 16:09, 12 kwi 2013

nieszka napisał(a)

Ewa a może tego cisa dać zamiast tego pierwszego bukszpana pod oknem, tego bukszpana bardziej do przodu wyciągnąć. Pod ścianą dać hortensje - pewnie ze trzy by się zmieściły, a pod nimi kolorowe żurawki, jakąś w czerwonym intensywnym odcieniu i limonkowym. Bo masz teraz tam kolor głównie zielony
I może tego bukszpana z pomonikiem bardziej do przodu wyciągnąć bo tam z tyłach to troszkę zaginął.

Aga przypomnę co widok na te rabatę od strony wejścia do domu ,tu jeszcze z dziwnie posadzonym żywopłotem

Jak bym za tym cisem posadziła hortensje to nie będą one za wysokie patrząc na rabatę z tej strony ?
Przypominam tez że pod płotem jest szpaler hortensji

Ten cis nie jest bardzo urokliwy ,teraz go podcięłam to może zgęstnieje
A ta kulkę z pomponikiem pewnie że mogę dać do przodu tylko gdzie
ewa004 16:11, 12 kwi 2013

BarbaraM napisał(a)
Ewa,prostota to podstawa.
W tak niewielkim kąciku nie można przesadzić z gatunkami.
Widzę że już zabrałaś się za prace w ogrodzie

Basiu zabrałam sie ale marnie mi to idzie
Zniechęca mnie ten kawałeczek nad którym od jesieni się meczę , za trudny się okazał dla takiego gapcia jak ja
Milka 16:47, 12 kwi 2013

ewa004 napisał(a)
Irenko mam wypracowana pozycję do pracy w ogrodzie
Noga boli ,ale teraz wezmę zastrzyki w kolano wiec mam nadzieję że będzie lepiej

Nie masz pomysłu co posadzić obok tej tui ,a może posadzić tam Rh?

nie wiem, co tam jeszcze rośnie, limki jakieś?
tak naprawdę, łąawiej planować i dobierać, jak rabata w rozkwicie, jest wszystko widoczne i wiadomo, gdzie pusto i co ewentualnie dodać;
noga ważna, zastrzyki w kolano chyba bardzo bolesne, trzymaj się dzielnie!
Milka 16:55, 12 kwi 2013

Ewa, tam da radę hosta ode mnie, ale rośnie bardzo szybko, więc będziesz ją sobie dzielić, bo zakryje ci wszystko;
tam jest zieleń, więc dołóż limki i róże i żurawki, Georgia Pech- taka różówo bordowa, śliczna i do tego limonkową; oprócz tego trawki w jaśniejszym kolorze, ale niewielkie, aby nie zdominowały tych roślin co rosną już
jeszcze ciut i wyślę ci; winogrona, dorzucę hortensję pnącą, trawkę moją i hosty i tak myślę, co jeszcze co by tam się nadało?
na pewno firletka kwiecista będzie fajnym akcentem, ma srebrzyste omszone liście
coś tu wymyślimy, ale też musisz wiedzieć, co ty czujesz i chcesz, musi to zagrać z tobą