Aga ryłam wczoraj do 21 w ziemi, żeby przekopać 23 runianki i podsypać iglaki. Poczytałam, ale na gliniastej ziemi w jednym miejscu jest napisane, że piaskiem glinę potraktować a w drugim, że kompostem. Co raobić??
Ja wymieniłam ile się da ziemi w tym miejscu i zerwalismy całe nawodnienie, bo za dużo "fachowcy" linii połozyli tam. Chyba z 60 metrów!!!! To dodatkowo dobijało to miejsce. Wszystko jest rozprute. Dziś dokupuję tez carexy ( 20 sztuk) i będa jedna plama między bukszpanami siedziały Kamyszki leżą, bo M wczoraj do zmroku wertykulację robił. Wyszło świetnie. Wyglada trochę gorzej, ale się odbuduje. M wyrzucił około 30 koszy a zrobił dopiero 1/4 trawnika
Ana piękne masz te cisy, jak i cały ogród. Ja raczej myśle ..kiedy będę miała takie cisy jak TY. Na razie droga daleka, bo dopiero są w planach. Pozdrawiam Cię wiosennie.Rzadko piszę, ale często oglądam Twój piękny ogród.
Alinko! Ładuj,kochana , nawet całą wywrotkę!Wy u mnie ładujecie, ja u innych, i tak to już jest, a że w przyrodzie nic nie ginie, tylko zmienia właściciela, to już do tego się przyzwyczaiłam.
Dziś sprawy organizacyjne w domu.
Do ogrodu jutro znowu. Oby pogoda się nie skiepściła. Miłego dnia!
Już się wszystko wzięło do kwitnienia. Ale drzewa dopiero nabrzmiewają. Tylko wszystko tak szybko startuje s tym roku , to dzień ,dwa i się zazieleni.
Wczoraj wykorzystałam grillowników do poszerzenia wejścia na trawnik, i przesadzenia jednej róży okrywowej.
W nagrodę miałam cudowne popołudnie. tylko porządkowe po robocie.
Cieplutko ,słonecznie i aż miło pracować w ogrodzie , Nareszcie mogę spokojnie poruszać ziemię ,słonko wysusza ją i chwasty i od razu można siać jednoroczne .. Coraz więcej kwiatów kwitnie oraz byliny rosną bardzo szybko .
Ot jeszcze takie foto znalazłam na dobranoc..... Kasia z jedynką mi dałą przypomnienie, że te malutkie listeczki są takei urocze
Chyba nie pokazywałam??? Jak pokazałam to sorki... znaczy sie skleroza zaawansowana
Brzózki
Auć....nie widać tych mikro listeczków.... szkoda..