Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi po zimie 17:27, 01 mar 2013

Do góry
przepraszam 20 dni. Chyba jakieś przesilenie
W Gąszczu u Tess 17:27, 01 mar 2013

Do góry
Tesiu
Gdzie ty sie podziewasz ????
Ogródek Hanusi po zimie 17:24, 01 mar 2013

Do góry
A u mnie jakoś nijako. Wczoraj wieczorem wypatrzyłam wychodzące z ziemi krokusy. Wiatr jakiś zimny, kałuże jakby zamarznięte. Ale do kalendarzowej tylko 29 dni. Pozdrawiam wiosennie
Moje zmagania ogrodowe 17:23, 01 mar 2013

Do góry
Na zdjęciach wydaja się duże, ale pomieszcza tak po 3-4 kwiaty, może ten koszyk więcej doniczek zmieści, ale jeszcze muszę znaleźć jakiś wypełniacz, żeby donic nie było widać

w tle część małej pomocnicy

Pozdrawiam
Działka wkoło Lubczyka :) 17:22, 01 mar 2013

Do góry
to są moje ostatnie szkice! cały czas myślę i kombinuję, ale potrzebuję raczej pomocy znawcy! sama nic nie wykombinuję, a zaraz będzie czas zakupów i znając życie, pokupuję to, czego nie trzeba

ale cały czas to wersja robocza i pewnie jeszcze niejedno się tu zmieni!
nawet teraz już kombinuję, że może zamiast tych dwóch brzuszków od strony sąsiada nie zrobić jednego, a większego?
może kompost schować za drewutnią, a może gdzieś przy wejściu?
chodnik przy wejściu chyba za duży mi wyszedł, bo zamiast kwiatów będę mieć beton
a ile muszę zostawić metrów od płota, żeby porobić takie warstwowe nasadzenia?
tyle pytań, niewiadomych! kto mi pomoże?
Moje zmagania ogrodowe 17:21, 01 mar 2013

Do góry
Petunie pomalutku zaczynają wschodzić, trzeba im było kupić jakieś "domki". Najpierw zamieszkają w nich stokrotki i bratki, a w maju petunie

W cieniu - zacieniona 17:10, 01 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)

Oj słoneczka dzis nie ma na podkarpaciu..ale za morzem się zatęskniło Pracuję nad M by pojechać na spotkanie do Kubusiowa, a potem skok nad morze Tylko latem nie lubię, bo za dużo ludzi
Dzisiaj też był piękny słoneczny dzień...tylko lekki wiaterek...śnieg jeszcze zalega.Pozdrawiam.
Moje ukochane miejsce na ziemi 17:08, 01 mar 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
TA DAM !!!!!!!!!!!!!!!

przebiśniegi......

kocham przebiśniegi a nie mam żadnego muszę to nadrobić
Podwiązywanie wysokich hortensji 17:02, 01 mar 2013

Do góry
Przeniesione z cięcia hortensji

Dzisiaj cięłam hortensje bukietowe "Limelight", u ogrodowych (H. macrophylla) ucinamy jedynie kwiatki i martwe gałązki.

Moja Limelight jest prowadzona w formie małego drzewka - chcę aby kiedyś tak wyglądała, była wyższa niż mur.

Tak to wygląda, wysokość hortensji około 1,5 m. teraz widać, jak każda gałązka jest podwiązana do kija czarnym wężykiem, aby pod ciężarem mokrych kwiatostanów gałęzie się nie położyły na kulach z bukszpanu.

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:01, 01 mar 2013

Do góry
Ania słoninki im trzeba i lasu w pobliżu

dzisiaj szukałem znowu czegoś na temat tej hortensji Evergreen kupiona jesienią w renomowanym punkcie a w sieci cisza, nic na jej temat

zobaczę jaka faktycznie będzie

a tu mała zbiorówka - że co ? że niby bez ładu i składu? -a mi się podoba

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:01, 01 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Irenko proszę o aktywizację wątku

Sporo dzisiaj osób pytało o opryski.
Dla odświeżenia aktywujemy wątek o terminach oprysków " kiedy jak i czym pryskać "

Marzenko i słusznie ja też dziękuję, bo mi przędziorek mimo 3 oprysków zjada koniki!!
reszta roślin zdrowa

dziewczynki, czytajcie, co wkleiła Marzenka
uciekam, na chwilkę wpadłam

i fota, dobrze, ze ja mam, bo tu 100 czosnków, a póki co nic nie wyłazi!

Gabisiowy ogród...początki....:-) 16:59, 01 mar 2013

Do góry
Zdjęcia zrobiłam,ale po przejrzeniu ich,raczej wstawię tylko niektóre...niestety widoki nie są fajne,bo wiele roślin "śpi" i wcale ich nie widać,albo jak szara,roztrzepana lawenda - nie wyglądają "atrakcyjnie". Będę się chwalić latem

Hortensja,która się płoży na kamykach,bo nie pozwalam jej się wspiąć po murze...

I glicynia,która jeszcze ani razu nie kwitła:

Studnia własnoręcznie zrobiona,która nijako wyznacza granicę...dzieli "zrobioną" część ogrodu od tej,którą zrobić trzeba

I pytanie o sąsiedztwo - tuje z choinkami.Chcę żeby mnie ta kompozycja w przyszłości mocno zasłoniła od przodu,czy mam tak zostawić,czy rozsadzać??

A to na osłodę:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:55, 01 mar 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Irenko ślicznie ,cudnie ,u Ciebie a te żurawki przepiękne ;D
Tez zanotowałam nazwę będę szukać ;D

Irenko ale na Boga co ty robisz w ogrodzie o 6 rano ?????
Kobieto zimno jeszcze ,rozchorujesz sie i będziesz ogród przez lufcik oglądać

nie jest źle, frajda ogromna, a to świadczy o tym, jak człowiek po tej zimie stęskniony; jakby mi ktoś kiedyś powiedział, że ja tak będę robić..nie uwierzyłabym, bo ja lubiłam pospać
i raczej się nie przeziębiam, chyba że wirus czy bakteria mnie dopadnie!
kupuj żurawki, odszukam nazwę jeszcze innej, jest wyjątkowa
Festiwal Kwiatów i Roślin w Lubinie i konkurs florystyczny 16:28, 01 mar 2013

Do góry
Zaproszenie

I Lubiński Festiwal Kwiatów i Roślin

Ośrodek Kultury „WZGÓRZE ZAMKOWE” w Lubinie zaprasza w dniach 1, 2 i 3 maja 2013 r.
Lubiński Festiwal Kwiatów i Roślin ma być imprezą cykliczną odbywającym się w okresie wiosny (w miesiącu maju) lub w okresie jesieni (w miesiącu wrześniu). Festiwal ma na celu przedstawienie mieszkańcom Lubina oraz północnego regionu Dolnego Śląska nowoczesnych metod upraw kwiatów i roślin, a także możliwość ich nabycia.

Pragniemy, aby w ofercie wystawienniczej była cała gama kwiatów, roślin oraz rzeczy związanych z ogrodnictwem, sadownictwem i małą architekturą krajobrazu.
Oprócz tego, wydarzeniu będą towarzyszyły takie atrakcje jak: koncerty, usługi gastronomiczne oraz kącik zabaw dla dzieci. Impreza będzie skierowana do szerokiego grona odbiorców zarówno osób młodych jak i starszych.

W dniu 1 maja będzie się odbywał konkurs florystyczny. Organizatorzy zapraszają do udziału.

OGÓLNOPOLSKI KONKURS FLORYSTYCZNY
„BIAŁO CZERWONA”
LUBIN 1 MAJA 2013 r.

Ośrodek Kultury Wzgórze Zamkowe” w Lubinie oraz Stowarzyszenia „lubiniokolice.pl”, „Sport-Art” zapraszają do wzięcia udziału w Ogólnopolskim Konkursie Florystycznym „Biało Czerwona”, który odbędzie się w dniu 1 maja 2013 r. na lubińskich błoniach podczas Festiwalu Kwiatów i Roślin.
Konkurs ma charakter otwarty z podziałem na kategorie:
A) Kwiaciarnie
B) Osoby indywidualne
Temat prac konkursowych:
1. Praca główna pod tytułem „Biało Czerwona" – czas wykonania 120 minut.
• Praca może mieć charakter obiektu, instalacji lub innej konstrukcji florystycznej.
• Uczestnik może przygotować wcześniej niezbędne elementy konstrukcyjne, nie mogą jednak one zawierać elementów aranżacji kwiatowych.
• Materiał do kompozycji powinien być zróżnicowany, z dominacją świeżych roślin ciętych.
• Styl i technika dowolna.
• Wszystkie materiały dostarcza uczestnik.
2. „Niespodzianka” - czas wykonania 30 min.
• Uczestnik ma za zadanie zaprezentować swoje umiejętności i zdolności improwizacji układając kompozycję, pt. "Niespodzianka" z materiału dostarczonego przez Organizatora.
• Uczestnik ma czas 5 minut na przejrzenie materiału, który ma wykorzystać w całości lub częściowo.
• Po ocenie praca będzie wystawiona razem z innymi pracami konkursowymi na stanowisku każdego uczestnika konkursu.
• Materiał do wykonania niespodzianki zapewnia Organizator.
Szczegółowe informacje dotyczące konkursu i zasad uczestnictwa mogą Państwo pobrać ze strony: www.festiwal-kwiatow.pl

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:17, 01 mar 2013

Do góry
Irenko ślicznie ,cudnie ,u Ciebie a te żurawki przepiękne ;D
Tez zanotowałam nazwę będę szukać ;D

Irenko ale na Boga co ty robisz w ogrodzie o 6 rano ?????
Kobieto zimno jeszcze ,rozchorujesz sie i będziesz ogród przez lufcik oglądać
Ogród w skali mikro :) 15:34, 01 mar 2013

Do góry
Gierczusia ja nawet na urlopie za Tobą nie nadążam o jedną stronkę się spóźniłam !
Gratki !
Ogród w skali mikro :) 15:28, 01 mar 2013

Do góry
Gratuluję

W cieniu - zacieniona 15:25, 01 mar 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Dzisiaj mogę na Podkarpacie przesłać promyk słońca znad morza....

Oj słoneczka dzis nie ma na podkarpaciu..ale za morzem się zatęskniło Pracuję nad M by pojechać na spotkanie do Kubusiowa, a potem skok nad morze Tylko latem nie lubię, bo za dużo ludzi
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:17, 01 mar 2013

Do góry
Taki jest Wielgachny bardzo, ale inny nie chciał mi wyjść Aha - i jest kształtny, tylko zdjęcie takie

Z tego miejsca chciałem podziękować Anicie za instrukcję - udało się mi go upleść bez kilku metrów sznurka co miało miejsce w zeszłym roku Teraz tylko muszę pomyśleć w co go ubrać Na pewno coś białego lub beżowego
Ogród w skali mikro :) 15:17, 01 mar 2013

Do góry
Koffani.. Te stówki tak lecą , bo ja po prostu cudownie się z Wami bawię .. Więc skorzystam z okazji i Wam podziękuję

Zawsze mi stówka pełna strzela w nieoczekiwanym momencie.. Pierwsza w nocy , kiedy spałam .. A teraz druga jak pracusiowałam .. Echhh .. Wy tu balety a ja nic .. .. W takim razie teraz Was na torcik rocznicowy zapraszam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies