Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka prawie w Borach Tucholskich

Działka prawie w Borach Tucholskich

anna_g 21:40, 24 kwi 2013

ZbigniewG napisał(a)
a fotka choiny Pendula gdzie ??? paczka już chyba rozpakowana

Zbyszku Otóż fotki nie ma bo...nie ma choiny... na razie Otóż mój eM zadzwonił do mnie do pracy i mówi - "przyjechało do ciebie drzewo, duuuża paczka, ciężka... czekasz na drzewo? " Mówię, że owszem czekam ale żeby rozpakował. Przychodzę do domu pełna ciekawości - patrzę, szukam i nie widzę. Pytam Żona gdzie to drzewo... na co on mówi, że to jednak w środku nie drzewo było tylko takie małe coś w takim czymś... Od razu wiadomo było że przyjechały... hosty a nie pendula... No jakim sposobem można to pomylić to wie tylko mój eM zdjęcie host zrobiłam ale nic ciekawego na razie bo ino dzióbki wystają Ale ładne, zdrowe korzenie, ładne sadzonki.
Pozdrawiam
AgnieszkaW 22:40, 24 kwi 2013

Magnolia zachwycająca, sasanki również. Pozdrawiam
Mariusz 05:49, 25 kwi 2013

Ciągle coś nowego, powiem jak Kondzio hi, hi...mamy chyba Zbyszku wspólną cechę - zbieractwo. Przyznam, że stałem się troszkę wygodny, najpierw zaglądam do Ciebie, a potem na kartkę i szukam.
Piękny ogród
Miłego dnia
ZbigniewG 14:47, 25 kwi 2013

Ania a gdzie zamawiałaś ?

Agnieszka już widzę gromadki sasanek na tych wapiennych kamykach -trochę torfu i miałyby jak w raju (a może w Jurze)

Mariusz mam nadzieję że nowości się pojawią jak ruszę w Polskę - mimo kategorycznego zakazu ściągania nowych roślin

Magnolia kwitnie coraz bardziej

z siewek zostawiłem tylko te najciekawsze reszta poszła do rodziny

a tak powstaje daszek cieniujący nad paprociami

GosiaJoanna 15:04, 25 kwi 2013

Zbyszku magnolia przepiękna pozdrawiam
popcorn 15:39, 25 kwi 2013

Ta magnolia to gwiaździsta? Cudna jest!
Daszek fajny, a jaki ładny kolor sasanki! pozdrawiam!
popcorn 15:40, 25 kwi 2013

Aaa, nie chwaliłam Ci się Zbyszku, jadę w lipcu do m. Płęsno, na koniki, z córką niedaleko Swornychgaci

pozdrawiam!
ZbigniewG 21:47, 25 kwi 2013

Gosia ona dopiero da czadu(odpukać) jest podcięta na drzewko

Karolina czerwona jest w oryginale ciemno rubinowa a ten fiolet jest też ciemniejszy i bardzo aksamitny
magnolia gwiaździsta przeniesiona ze starej działki teraz są różne odmiany i może dokupię (7mą) całkiem różową
do daszku muszę dociąć jeszcze trochę wierzby wcześniej był winobluszcz ale śmiecił i zbyt późno rozwijał liście
zawsze podobała mi się nazwa Swornegacie i Męcikał w młodości bywałem tam w misjach wysokiego ryzyka to po drugiej stronie(północnej) Borów ale całkiem blisko

kwiat pośledni ale liście zdobią cały rok
Anita1978 12:50, 26 kwi 2013

Ależ pięknie i Ciebie!!! Że też wcześniej tu nie trafiłam! Ale powoli to będę nadrabiać
Mala_Mi 21:15, 26 kwi 2013

No cóz.. też uprawiam zbieractwo.... wierzbę smoczą też wygooglałam co to takeigo
Magnolia i sasanki piekne