Znalazłam jeszcze miejsce na dostanie ogórków. Po wycięciu tui jest tam luz więc korzystam. 13 nasion wysiałam ci 20cm. Nakryłam agrowłókniną żeby szybciej wykiełkowały i żeby ślimaki ich nie zjadły jak wykiełkują. Umocowane kotwami z drutu.
Łucja, bardzo lubię Baltimore Belle, zwłaszcza te guziczki w środku kwiatka. Ty kochana masz jeszcze dużo miejsca, wiec możesz tworzyć listę chciejstw.
Martuś na tej rabacie nie sadziłabym piętrami .ta rabata jest widoczna z każdej strony więc jakbyś dała te szałwię na brzeg( chociaż jedna lub dwie) a z tyłu posadziła coś niższego to i tak będzie dobrze
Korzystaj ile wlezie z pogody światła i dobrego czasu. Masz piękny ogród. Taki dopieszczony. Kwiatków coraz więcej. Czuje że dobrze by mi było u Ciebie posiedzieć i sie pogapić.
Z salonu mam widok na dwa stare dęby. Młodzi z domu za moim ogrodem palili pobudowlane śmieci pod drzewem i jednego troche przypalili.
Gałąż mu uschła i ma sporo suchych liści.
Jak ich spotkam to im nagadam. Gamonie normalnie. Dobrze że dąb rośnie obok ich działki bo u nich by pewno wyrżneli.
Jak patrze na te dwa dęby to często myśle o Twoim wyjątkowym ogrodzie.
Ta bylina na trzecim foto co ti?
Widzualaa aż m taką jak szałwię kupowałam . Jeszcze była z żółtymi kwiatkami i tak się zastanawiam nad nią bo dlicxx x na jest