Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 16:21, 02 kwi 2026

Polon napisał(a)
Cudownie !!!
Aż żyć się chce

Ci to jest to czerwone na drugim zdjęciu?

Dokładnie Chciałoby się posiedzieć w ogrodzie. Ale po pierwsze - za dużo pracy w domu mi zostało, po drugie - w cieniu nie jest zbyt ciepło. Jedynie na słońcu da się wytrzymać. Idzie do nas ochłodzenie, więc nawet w święta nie posiedzimy na tarasie.

To czerwone to prymulka. Już pierwsze prymule zakwitły w gruncie.
Polon 16:29, 02 kwi 2026

Przepiękna ta prymulka, to jedna z miliona roślin, których nie mam a mieć powinnam
LIDKA 16:54, 02 kwi 2026

Z zazdrością ♥️ patrzę że masz baaardzo kwitnącą wiosnę Ewa. I rękę dobrą do ciemierników. U mnie one słabo się czują ale jeszcze nad nimi popracuje
Ewa777 20:19, 02 kwi 2026

Polon napisał(a)
Przepiękna ta prymulka, to jedna z miliona roślin, których nie mam a mieć powinnam

My tak mamy. Ciągle nas kusza kolejne roślinki
Ewa777 20:23, 02 kwi 2026

LIDKA napisał(a)
Z zazdrością ♥️ patrzę że masz baaardzo kwitnącą wiosnę Ewa. I rękę dobrą do ciemierników. U mnie one słabo się czują ale jeszcze nad nimi popracuje

O, bardzo dziekuję Ciemierniki bardzo ładnie się rozsiewają i to w nadmiarze. Trochę zagęszczaja się, ale nie tak szybko jak bym chciała. A chciałabym mieć w niektórych miejscach już taką łączkę ciemierników.
Wafel 22:40, 02 kwi 2026

Ewa, no takie zagęszczenie wiosennego kwiecia, że szok Tulipany w takiej masie zrobią robotę na tej rabacie. Piękne odmiany ciemierników i prymulek. Szkoda, że moje padły w domu, zanim posadziłam. Za szybko kupiłam, za ciepło chyba miały, śliczne pastelowe miały kolorki
Tak się teraz zastanawiam czy rzekome orliki, to nie są przypadkiem siewki rutewki orlikolistnej, jakoś podejrzanie wyglądają, no zobaczymy...