Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 06:54, 19 mar 2016
Do góry
lilie tez muszę dokupić ( teraz powinnam zamawiać ...ale mam inne priorytety wiec lilie muszą poczekać ) .....ale jak widzę pakowanie ...normalnie niczym w laboratorium
Mój zielony świat 06:08, 19 mar 2016

Do góry
Pieknie go pkazalas, uwielbiam twoje fotki.
Justys, juz lilie do gruntu sadzilaś? Moge juz? Koniecznie daj odpowiedź.
A, mam lilie Big Brother, ciekawa jestem, czy tez tak urosnie. A czy slazowka ma jakieś szczepki?
Bez koralowy ciemny, od ciebie, idzie jak burza, wielki juz, tak 70cm
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 05:21, 19 mar 2016

Do góry
Dostałam przesyłkę z liliami, plus kilka sztuk irysów i dalii. Irysy i dalie posadziłam do doniczek a lilie muszą trochę poczekać na posadzenie. Ale niektóre z nich mają już długi kieł. I nie wiem czy mi się nie zmarnują.
Miejski ogródek przy mieszkaniu na parterze 23:20, 18 mar 2016

Do góry
Przegląd tego, co m. in. udało mi się wyhodować w 2015:

*lilie:

*mieczyki:

*irysy:

*szafirki:

*liatry:

*hortensje:

Moja działka na Dębowym Lesie 22:59, 18 mar 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Aniu co tam w Dębowym ???
moje lilie w lodówce jak mówiłaś

agnieszka_malysa napisał(a)
Aniu a wyrastają Ci juz lilie? Bo mi tak a wydaje
się mi że jeszcze za wcześnie. A i hosty mi już łebki wystawiają

Lilie w lodówce i dobrze,Moje kolejne też
Co w ziemi na Dębowym to dowiem się po niedzieli
...sama chciałabym wiedzieć co tam się dzieje
.Cyba z miesiąc już tam nie byłam.
Tak wszystkiego więcej, ładniej.
Ale w tym roku przez tą moja pracę nic prawie w czasie niewidzie
Chyba,że tylko to co idąc do pracy rano .
Pracuję do czwartku włącznie,ale do świąt też trzeba się przygotować i to nie tylko domowo, wizualnie ale duchowo też
W poniedziałek już moja córcia jest!!!!W końcuCiesze się jak gówniarz na to nasze bycie razem!!W końcu te święta będą w komplecie.reszta schodzi na plan dalszy , rozumiesz ??
Jak moje hosty się maja też nie wiem. co za rok!!!
Ale na parapecie Emperss Wuu już wypuszcza listki.A są dwie na jedną działkę i na drugą
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 22:23, 18 mar 2016

Do góry
violka171 napisał(a)
Pojechałam i troszku się rozczarowałam owszem były ale nie pełne czekam do czwartku maja mieć pełne.
Ale ja jak to ja,nie mam szans wyjść z takiego miejsca o pustych rękach
Oto mój nowy nabytek
hortensja śniezno-biała,w woreczkach lilie,krokusiki fioletowe i znaczniki

Violu piękną hortkę upolowałaś
Czy to ogrodowa, kwitnie na zeszłorocznych pędach?
Czy to jedna z tych nowych, które kwitną na wiosennych przyrostach?
Znasz jej nazwę?
Mój zielony świat 20:39, 18 mar 2016

Do góry
Aniu, Bogdziu, Violu, Aniu, Irenko, Aniu, Izo, dziękuję za odwiedziny i dobre słowo

Lilie, które przysłali mi przeszło tydzień temu, w końcu zdecydowałam się posadzić. Była to iście saperska robota!
Na rabatach bylinowych jeszcze nie wszystkie rośliny ruszyły. I weź tu człowieku wyceluj pomiędzy:/
Najtrudniej było przy martagonach na hostowisku. Tam w cieniu jeszcze żadna funkia nie wypuściła kłów.
Mimo kopania na chybił trafił, obyło się bez strat

Czwartek był przecudnym dniem! Nareszcie słońce i 12' Aż naszła mnie ochota na zdjęcia
Tym sposobem kolejna roślina zyskała portfolio.

Iris reticulata Katharine Hodgkin

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 17:50, 18 mar 2016

Do góry
a z nudów policzyłem lilie wodne ile mam odm i wyszło mi 13 odm ale mam zamiar nabywać nowe i nowe tylko oczko będzie za ciasne, ale co się nie robi dla roślinek co się pokochało.
Foto niektórych z nich, już nie mogę się ich doczekać ( a lilia `tina` jest jako 14 odm.)
Podwórkowa rehabilitacja 16:02, 18 mar 2016

Do góry
Przed chwilą przyszła przesyłka z clematis montana Mayleen, clematis Lemon Beauty, clematis Stolwijk Gold (dziękuję Mira za polecenie tej pięknej rośliny) a także z agastache Golden Jubilee.
Powojniki są mniej więcej na tym samym etapie co moje w gruncie tzn. nabrzmiałe pączki i zwinięte listki.
Wsadzę je jednak po świętach, bo obawiam się tych zapowiadanych mrozów.
Na razie wylądują w zimnym ale widnym miejscu tzn w pralni. Mam tam już łubiny, gęsiówkę, liatrę, lilie, patyczki hortensji Bobo... to już kwiaciarnia a nie pralnia
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 12:49, 18 mar 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
Trochę upolowałaś...lilie jakie?

Azjatyckie,dwukolorowe
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 12:48, 18 mar 2016

Do góry
Trochę upolowałaś...lilie jakie?
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 12:46, 18 mar 2016

Do góry
Pojechałam i troszku się rozczarowałam owszem były ale nie pełne czekam do czwartku maja mieć pełne.
Ale ja jak to ja,nie mam szans wyjść z takiego miejsca o pustych rękach
Oto mój nowy nabytek
hortensja śniezno-biała,w woreczkach lilie,krokusiki fioletowe i znaczniki

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:01, 18 mar 2016

Do góry
ANABEL
no mam takiego powera, że hej
plan na jutro;
1. kupić azalie i magnolie, posadzić
2. posadzić powojniki pod łukami, murem i tujami
3. przygotować łuki
4.oprysk liści rodków
5.cięcie tui i innych w różnych miejscach
6. cięcie lawsonów w prostokąt
7, wykopać, podzielic i posadzić Ice Dance
sporo

BASIA
No właśnie widzę, że niektórzy mnie nie odwiedzają, chyba przez nowy wątek, ale po avatarku można poznać, skróciłam nazwęjutro ostro działamy, bo słonecznie, w niedzielę leje, to będę dom ogarniać

KATEL
Kasiu, słońce tak działa, życ się chce i działać

BLYXA
Ja nie chowam lilie tylko mam schowane, dalie wystawiłam do słońca i zapomniałam je schować, ciekawe co z tego wyniknie

mam i ja rzeczki krokusowe, coraz więcej wyłazi, dużo białych jeszcze będzie, w lesie pełno rusza
najbardziej lubię te wielkokwiatowe i tylko te mam

Pogubiłam się po drodze... 00:28, 18 mar 2016

Do góry
Amelia też się zapatrzyłam na super trawki- poproszę o namiary i cenę. Ja niestety nie mam szczęścia chwilowo do zamówień. Kupiłam rozchodnik biały i Matronę ale nie rzuciło na kolana niestety. Po telefonie do firmy wysyłającej postanowiłam jeszcze dac im szansę ale kiepsko to widzę. Białe są z pleśnią i przemrożone chyba a Matrony są maciupeńkie a cena była jak na rozchodniki wysoka. Dziasiaj przyszła mi przesyłka lilii(około 50 szt. ) dalii i irysów i w tym przypadku już jest lepiej. Tylko lilie już mają duże kły i ciekawe jak ja to mam przetrzymać.
Ogród w szczerym polu 22:12, 17 mar 2016

Do góry
Dominiko, do 13 jest słońce, wystawa wschodnia.
Sesleria śliczna, zapisuje, ale tulipany niestety odpadają bo wyjątkowo ich nie lubię uwielbiam lilie ale one wielkie są i konwalie ale te z kolei malutkie... A propos tuji, to one mi się jakoś tak najbardziej spodobały w to miejsce, choć spotkałam się też z opinią, że jak będzie coś się na nich pokładać to mogą się ogolocić od dołu... no i klops, bo myślałam o czymś strzelistym i zimozielonym w tym miejscu
Moja działka na Dębowym Lesie 21:09, 17 mar 2016

Do góry
Aniu a wyrastają Ci juz lilie? Bo mi tak a wydaje się mi że jeszcze za wcześnie. A i hosty mi już łebki wystawiają
Moja działka na Dębowym Lesie 20:55, 17 mar 2016

Do góry
Aniu co tam w Dębowym ???
moje lilie w lodówce jak mówiłaś
Moja działka na Dębowym Lesie 20:54, 17 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ania lilie mam ułożone w chłodnym garażu i czekają na posadzenie
Najchętniej to już bym je posadziła
Jak się ma garaż bezpieczny,,,( nie mogą przemarznąć cebule gołe), to ok
Ja tez juz grzebałabym w ziemi..Ale czasu nie mam.Rano tylko zerknę na mój mały, nie zrobiony jeszcze ogród,Ale dobrze,że widzę szafirki, tulipany w nim, które nie sadziłam i te co sadziłam i pedze do pracy.Kiedy wracam juz zmierz,,,i kiedy co tu robić,Pomarzyć, tylko.ale jak marzyć jak wszystko nurtuje , chiałoby sie duzoa możliwości mało.
ale cóż trzeba akceptować to co jest
Wszystkiego po trochu 11:54, 17 mar 2016

Do góry
Sonka napisał(a)
Ależ się rozmarzyłam, taki piękny ogród w słoneczku, róże marzenie, ja się ich dopiero uczę, mam kilka sztuk. Z rododendronami już się zaprzyjaźniłam. Lubię taki klimat ogrodu jak u Ciebie, takie ścieżki i różnorodność roślinną, zobaczyłam też jak fajnie współgrają lilie z różami, pozdrawiam.

Cieszę się że Ci się mój ogród podoba, róże warto mieć, to najpiękniejsze kwiaty, czasem chorują ale jak o nie trochę zadbasz to się pięknie odwdzięczają
Wszystkiego po trochu 07:02, 17 mar 2016

Do góry
Ależ się rozmarzyłam, taki piękny ogród w słoneczku, róże marzenie, ja się ich dopiero uczę, mam kilka sztuk. Z rododendronami już się zaprzyjaźniłam. Lubię taki klimat ogrodu jak u Ciebie, takie ścieżki i różnorodność roślinną, zobaczyłam też jak fajnie współgrają lilie z różami, pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies