Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Prawie - jak ogród 09:00, 29 lip 2015

Do góry
Beatko u Ciebie prawdziwy ogród doświadczeń, pięknie Ci idzie z tymi sadzonkami bukietowych, ogród już pięknie kwitnie hortensjami, a anabelki lubię za to, że pąki im zielenieją z upływem czasu, jak tam stipa odrasta, kiedy je przycięłaś?
Miniary Megabasi :) 08:35, 29 lip 2015

Do góry
A tam co się schowało?

Stipa przeżyła tą lekką zimę i ma się świetnie. Ciekawe, co będzie dalej...

A takie coś mam w tym roku przed domem
Czasem słońce czasem deszcz 08:22, 29 lip 2015

Do góry
noemi napisał(a)
Ciofałam i ciofałam .... dlugo mnie nie było u Ciebie , skandal... jeżówki ze stipa super. U mnie az tak sie nie wysiewa stipa ...albo nie widze... gorzej mam z rozplenica w przedogrodku w kamykach .... jest dramat

Macham

może stipa u Ciebie się nie wysiewa, ale u sąsiada
A rozplenica teź? Masakra...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:22, 29 lip 2015

Do góry
Plan fajny. Wszystko trzeba przetestowac Ja szalwie i przetaczniki juz wywalilam stipa , bukszpany , trawy to stały zestaw ktory mi sie podoba i sie sprawdza, nic to, że oklepany a kwiatki możesz dosadzać do koloru i w ten sposob zmieniać rabate .... ale to tylko moje wolne wnioski )) Stipa sie bedziesz martwić czy lezy czy nie jak juz bedzie rosła ... a nie chcesz w stipy wsadzić perovskiej ??? u mnie obecnie lezy razem ze stipa ...ale baardzo mi sie ta roslinka podoba ))
Czasem słońce czasem deszcz 08:05, 29 lip 2015

Do góry
Ciofałam i ciofałam .... dlugo mnie nie było u Ciebie , skandal... jeżówki ze stipa super. U mnie az tak sie nie wysiewa stipa ...albo nie widze... gorzej mam z rozplenica w przedogrodku w kamykach .... jest dramat

Macham
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:44, 29 lip 2015

Do góry
MAD napisał(a)
Jak fachowo rozrysowałaś tę rabatę. Zawsze będzie się na niej coś działo. Super! Mi się bardzo podoba!

cieszę się że się podoba żeby jeszcze moja mikro stipa przezyła przesadzanie na miejsce docelowe
Czasem słońce czasem deszcz 07:36, 29 lip 2015

Do góry
babka napisał(a)

u mnie tak samo, zaczynam mieć obawy bo już od kilku lat walczę z karmnikiem ościstym, z kostki ciężko go wydobyć a jak jeszcze ma do tego dojść stipa... załamka Ale póki co, bardzo cieszy moje oczy

Fakt że piękna jest i trudno znaleźć dla niej zamiennik
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:34, 29 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Obwiam sie ze orzetaczniki bdą lezeć na stipie a stipa na nich....po dwoch sezonach
Zaproponowałbym przetacznik takie jak ma Mała Mi -srebrzyste maja liscie , dopytaj jaka ma odmiane. Lub pomyśl o lminiaturowych, ktore testuje. Ewentulnie tez niska szałwia sensation blue. Reszta super!

różowe mam niskie mają miec do 30 cm to Przetacznik kłosowy „Minuet”. Znasz?

niebieskie sa faktycznie już wysokie ale ładnie stoją pomimo wiatrów i deszczów hmmmm może dlatego że sa młode i sprężyste

kurcze widzę własnie że wszystkich którzy mają dwuletnią stipę to ich denerwuje....a u malkul sterczy...u mnie zawsze wieje więc jak już bedzie za długa to pewnie nie będzie leżeć tylko ciągle falować...a tak w ogóle to co roku będzie młoda bo mi nie przezimuje
Czasem słońce czasem deszcz 07:32, 29 lip 2015

Do góry
inag napisał(a)
Jak tak Was podczytuję, to naprawdę zaczynam się jej obawiać (tzn. stipy)

Ale ostatnia zima była mega łagodna, przyjdzie większy mróz i nawet stipa w kostce nie da rady...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:26, 29 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A ja się głowie czym jest ta gwiazda - ale juz wiem. Zbyt późna pora by na kropki patrzec - Pamiętaj (z doświadczenia) że stipa wielka rosnie o u mnie np po deszczu leżała plasko na szłwi i ją całą przysłoniła i dusiła.

Wracają co pszczół choc co nieco juz napisąłm - mam ich mnóstwo, dzis na stole leżał okruch ciasta - much było kilka. przczoły ani jednej. Predzej ukąszą dziecko gdy chodzi boso po trawie niz na tarasie - moja córka tak oberwała mając 10 miesięcy i raczkowałą wszędzie.

licze na to że szałwia tutaj wusoka bo caradonna się jednak przebije przez stipe a nawet wole jak widać same sterczące główki szałwi a nie całą zieloną podstawę.

jeśli chodzi o pszczoły to jest własnie niebezpieczeństwo nasepnięcia bo ta rabata jest obniżona w stosunku do tarasu więc "głowy" ewentualnych kwiató będa na wysokości podłogi tarasu i tu pszczólłki bączki itp moga spadać otumanione z kwiatka i pik
Tu ma być ogród :) 00:11, 29 lip 2015

Do góry
Przy tarasie zakończyliśmy już wszystkie prace ziemne i mogę wreszcie obsadzać rabaty - wklejam zdjęcia, a jutro postaram się dorzucić plan z wymiarami, bo dziś już zbyt późno.

Wiem, jaki chcę tam zestaw roślin - bukszpanowe kule, przy pergoli róże pnące (już rośnie Eden Rose a dojdzie jeszcze Giardina), szałwia niebieska i / lub lawenda, stipa, przywrotnik ostroklapowy, powojnik jakiś ciemny róż - pomiędzy rózami - tylko jak to rozplanować?

I na koniec szalejące z drugim kwitnieniem szałwie i stipy - jeszcze nadal bez kłosów nasiennych - ciągle brak kamyczka:

Typografia ogrodu 23:54, 28 lip 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
A jak mi w ręku zostały to wywaliłem a teraz suche powycinałam, jaką ja pusta jestem,myślałam że za wcześnie na nasiona,ciekawe czy to co zielone to się potem będzie nadawać,no teraz to nie usunę

to są takie włoski z nasionkiem na końcu. ja zauważyłam że u mnie pod stipa jakis bałagan a to okazały się nasiona właśnie.
To tu... 23:50, 28 lip 2015

Do góry
bozga napisał(a)
Ślicznie przedstawiłaś swój ogród, zrobiło się tak lekko, zwiewnie

Dziękuję. Stipa działa cuda.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:45, 28 lip 2015

Do góry
Obwiam sie ze orzetaczniki bdą lezeć na stipie a stipa na nich....po dwoch sezonach
Zaproponowałbym przetacznik takie jak ma Mała Mi -srebrzyste maja liscie , dopytaj jaka ma odmiane. Lub pomyśl o lminiaturowych, ktore testuje. Ewentulnie tez niska szałwia sensation blue. Reszta super!
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:40, 28 lip 2015

Do góry
A ja się głowie czym jest ta gwiazda - ale juz wiem. Zbyt późna pora by na kropki patrzec - Pamiętaj (z doświadczenia) że stipa wielka rosnie o u mnie np po deszczu leżała plasko na szłwi i ją całą przysłoniła i dusiła.

Wracają co pszczół choc co nieco juz napisąłm - mam ich mnóstwo, dzis na stole leżał okruch ciasta - much było kilka. przczoły ani jednej. Predzej ukąszą dziecko gdy chodzi boso po trawie niz na tarasie - moja córka tak oberwała mając 10 miesięcy i raczkowałą wszędzie.
Typografia ogrodu 23:26, 28 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Idealne miejsce dla stipy znalazłaś.

Ps. Wszyscy na mnei krzyczeli gdy pisałam że stipa brzydko wyglada i sie pokłada.... Musiałam pod osłona nocy, w ukryciu przed Szefowa wykopywać

Dziękuje Marzen. A Ty swoje przycięłaś?

No wiesz pod osłona nocy we własnym ogrodzie (choc ja swoje tez tak przesadzałam)
Gdybys wykopywała u Szefowej to rozumiem ale u siebie
To tu... 22:57, 28 lip 2015

Do góry
Z tej rabaty wyjadą albo ptasie łapki albo żurawka Marmelade. Tylko nie mogę się zdecydować co ma zostać...

Pomiędzy berberysami stipa własnej produkcji.
Typografia ogrodu 22:49, 28 lip 2015

Do góry
Idealne miejsce dla stipy znalazłaś.

Ps. Wszyscy na mnei krzyczeli gdy pisałam że stipa brzydko wyglada i sie pokłada.... Musiałam pod osłona nocy, w ukryciu przed Szefowa wykopywać
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:25, 28 lip 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Kasia, fajnie to wykombinowałaś Będzie elegancko i "lekko". Bardzo mi się podoba.

Tylko musze pamietac zeby krwawnik posadzic pred a nie za stipa
Moja "przyziemna" :) pasja 22:18, 28 lip 2015

Do góry
agam napisał(a)

Hip, hip, hura.
Będziesz mogła zacząć działać... tak z rozmachem

Nie mogę się już doczekać na miejsce pod nowe rabaty

- szałwia w przechowalni,
- hortki w przechowalni
- Danica do dosadzenia w donicy w przechowalni
- rozchodniki czekaną na wysadzenie z donicy
- chcę lawendowe pole
- chcę ML + perovsia
- Varellki czekają na przesadzenie

heheheh, nie upchnę tego wszystkiego na tym małym skrawku jeszcze u Syli białe jeżówki mi się niesamowicie spodobały

aaaaa

- stipa od Marty Zielonej czeka na swoje miejsce, późno siałam, ale mam fajowe kępki już

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies