Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w skali mikro :) 20:59, 26 lut 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
na specjalne życzenie gwiazda wykonana przez mojego syna - od razu mówię - nie wiem jak .. ale jak będzie trzeba to poproszę syna o instruktaż

Takie gwiazdy robiłam dzieciakom w ilości hurtowej na bale w przedszkolach Wiem jak się robi ale nie powiem
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:58, 26 lut 2013

Do góry
zostawiam wiosnę
Ogródek Hanusi po zimie 20:58, 26 lut 2013

Do góry
Haniu, to zdjęcie wykonałam 23. 02. 2008 r. (wieś mazowiecka - okolice Płońska). obecnie tak często tam nie jeżdżę .Powodów jest kilka. Nie będę teraz o tym pisać. Pozdrawiam

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:55, 26 lut 2013

Do góry
do kolekcji dokupiłam dwie .....
zabrałam je też do fryzjera....

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:52, 26 lut 2013

Do góry
Basiu dla Ciebie moja kuleczka .......
zaraz po wizycie u fryzjera.....

Ogród do odświeżenia 20:41, 26 lut 2013

Do góry
Wiosna dla ciebie
Kubusiowo 20:39, 26 lut 2013

Do góry
Gosiu, ja też jeszcze obolała po "poślizgu" przyszłam Ciebie pocieszać. Nie ma dwóch takich samych sytuacji, cóż trzeba mówić, że byłyśmy i tak "pod ochroną" bo żyjemy, i nie jesteśmy kalekami.
Ja wyczytałam, że najpierw trzeba zimny lód przykładać na siniaki ( parę minut), żeby zatrzymać krwawienie, a potem spokojnie leżeć, robić okłady z herbaty (teina ściąga, zamyka żyły) i po 4 dniach siniaki zaczną żółknąć i znikać. Masło pomaga?
Ja rano nie miałam ochoty wyjeżdżać z domu, widząc warunki na drodze, a najgorszy dojazd do drogi częściej używanej, piaskarki nie widział. Ale jeździłam na zabiegi, i myślałam, że dam radę powolutku i tym razem. Mam małego Smarta, wygodny do parkowania, automat, ekonomiczny, i co z tego.
Ani na śnieg ani na lód taki samochodzik chyba się nie nadaje. Ale też myślę o sobie, że człowiek to jednak zawsze za mało ma pokory do życia. Myślimy, że wszystko zależy od nas, od naszej wiedzy, opanowania, a jednak nie wszystko.
Ty byłaś w innej sytuacji, bezmyślność drugiej osoby była przyczyną.Dzięki Bogu, że żyjemy, i to doświadczenie, ostrzeżenie uczy, że jeszcze bardziej trzeba uważać, i brać pod uwagę, że nie ma nic pewnego, a szczególnie na drodze.
Gosiu, jakiś tort wielki i smakowity by się Wam przydał na lepszy humorek, szczególnie Kubusiowi.

Ty umiesz z niczego zrobić COŚ, to troszkę powiększ te kawałeczki tortu, a Kubuś się pobawi z kotkiem.Pozdrawiam serdecznie!
nic nie umiem, nie znam się.... ale bardzo chcę 20:39, 26 lut 2013

Do góry
wiosna dla ciebie
Rajski ogród Ani 20:36, 26 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Pozdrówka Aniu.
Do miłego Bogdziu pozdrówka

nic nie umiem, nie znam się.... ale bardzo chcę 20:36, 26 lut 2013

Do góry
romka napisał(a)
oglądałam dziś jakieś zdjęcia w komputerku i trafiłam na moje ulubione widoki, już się nie mogę doczekać takiej wiosennej odsłony

mam nadzieję, że nigdy nikt mi się tam nie wybuduje

Tylko pozazdrościć przestrzeni a sąsiadów nie życzę, no chyba, że zwierzęta
W kamiennym kręgu od początku 20:30, 26 lut 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Zbyszku piękne te cyprysiki
Mnie podobają się jeszcze świerki; Pendula Major, Rothenhaus i Glauka Pendula, któregoś z nich muszę mieć

moja jesienna zdobycz prawdziwy Glauca Pendula wcześniej spotykałem fałszywki

drugi rok mam też świerka - 4m za 46zł-przeceniony, już jest po reanimacji może to Major może Inversa coś w tym typie
Rajski ogród Ani 20:30, 26 lut 2013

Do góry
Elfik napisał(a)
Witaj Aniu przedwiosennie! U Ciebie jak zwykle kwiatowo bez względu na porę roku. Twoje fotki jabłoni ladują w moim folderku "Cudne fotki". Ja kobeę dostaję co roku od znajomej, taką odhodowaną na 1.5m (na patyku), bo wysiewa ją wcześnie. Wysiana do gruntu późno kwitnie. Biała jednak jest mniej efektowna i nie osiąga takich rozmiarów jak fioletowa. W połowie marca wysieję do skrzynki cleome. Prawdę mówiąc jeszcze nie spotkałam u ogrodników sadzonek. One dopiero "wchodzą w modę"
Witaj Elfiku, nigdy nie siałam kobei do gruntu tylko do donic i na parapecie, w tym roku w lutym, może zakwitnie wcześniej? zakwita tak 7-8 tygodni po wysiewie. Biała też jest ładna, dobrze wyglądają razem w jednej donicy

Kondziowy Ogród :) 20:29, 26 lut 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Witam, rewizytę składam Z wczesnowiosennym kwiatkiem

ale śliczny dziękuje
Kondziowy Ogród :) 20:26, 26 lut 2013

Do góry
Witam, rewizytę składam Z wczesnowiosennym kwiatkiem

Rajski ogród Ani 20:19, 26 lut 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Aniu jak jest z tą kobeą? Coś czytałam o moczeniu nasionek o sianiu o wczesnym wysiewie? Możesz mi coś podpowiedzieć? Nasionka mam, więc chciałabym się cieszyć kwiatkami.
Elizo kobeę sięję do wilgotnej ziemi i przykrywam doniczkę taflą szkła lub cienką folią, utrzymując mikroklimat, nigdy nasion kobei nie moczyłam w tych warunkach wschodzi dość szybko

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:19, 26 lut 2013

Do góry
....gratki na tą 3 setkę..
Mój 4 arowy azyl... 20:17, 26 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Basiu a miłek kwitnie w marcu? zobacz czy u Ciebie szykuje się do kwitnienia? ja mam swój w warmińskim muszę jechać, ale teraz nie mogę

Aniu, nie masz się co spieszyć. Najwcześniejsze zdjęcia miłka mam z początku kwietnia. Pełnia kwitnienia przypadała mniej więcej w połowie kwietnia. U ciebie jest cieplej, więc może to być pod koniec marca.
To zdjęcie z 5 kwietnia
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:17, 26 lut 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Ponieważ na giełdzie było dużo cebulowych, więc kupiłam hiacynty.
Doniczkę też kupiłam, bo chociaż napis mówi, że powinna rosnąć w niej lawenda, to nie mogłam się oprzeć... po prostu mi się spodobała

Jak widzę takie obrazki to zawsze na zakupy mam ochotę, najchętniej to w ogóle z ogrodniczych bym nie wychodziła
Rajski ogród Ani 20:16, 26 lut 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)

Aniu, co za widok!!!!! Dzisiaj to po prostu okropnie, szaro, buro i do d.....
Nawet M wysłałam z Misią na spacer.
Pięknie pewnie u ciebie wiosną, tyle kwitnących drzew owocowych.
Bożenko dziś było po prostu fatalnie, cały dzień mnie muliło, oczy szczypią, chodzę jak śnięta z niecierpliwością czekam na te widoczki i SŁONECZKO bo bez słoneczka ja nie funkcjonuję

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies