Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

EPODLAS 20:28, 02 kwi 2013

Ale kolorowe piękne pierwiosniki. A moje już przekwitły i czekają na przesadzenie do ogrodu. Mam nadzieję że w tym roku się załapią. Pozdrawiam poświątecznie.
Mala_Mi 20:52, 02 kwi 2013

Gosiniak napisał(a)
Sporo tego śniegu, dobrze że wiosnę w domciu mamy, Danusia pisze że do 10 marca trzeba wytrzymać, oby się to sprawdziło.

Ratunku... tylko nie do 10 marca..... do kwietnia jakoś damy radę.....
A tyle śniegu mi nawaliło w połowie marca.. na szczęście teraz oszczędziło... 10 - 15 cm w piątek.. i potem deszcz...
Welka 21:18, 02 kwi 2013

Gosia, to przeciąganie zimy już od trzech tygodni słyszę, już nawet moja Kinia pyta się o co chodzi, bo obiecałam jej wyjazd na basen jak się zrobi cieplej i stopnieje śnieg i myśli pewnie dziecina, że własna matka ją tak oszukuje, a to jej własną matkę zima nabiera
Kasiu, w prognozach dla mojego regionu nie zapowiada się, że szybko będą kwiatki w ogrodzie, a niestety śniegi to umieją przewidzieć i zanim to stopnieje to w majówkę zrobię kulig.
Bożenko, moje narcyzy (albo żonkile) kupowane w piątek przed świętami też już padają. Jak kupowałam, to liczyłam że może dziś wystawię je przed dom, ale do czwartku by je zasypało. Także donoszę tylko do piwnicy przekwitłe kwiaty i czekam na lepsze czasy
Aniu asc, u mnie do soboty-niedzieli ma padać słaby śnieg, potem już wyższe temp i deszcze, także też niedobrze dla mnie, bo mi wszystko zaleje, ale z dwojga złego wolę, aby biel już zniknęła

nieszka 23:02, 02 kwi 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Miro, ciepła i wiosny bardzo już brakuje

Wczorajsze ranek, dziś niby +5, ale jakiejś dużej poprawy nie ma

Na samochodzie najłatwiej dokonać pomiarów przybyłych wielkanocnych cm
monteverde 23:16, 02 kwi 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Trochę wiosny chociaż w domu
Kwiaty dla mojej siostry na jutrzejsze urodziny dostały oprawę z pepcowej skrzyneczki

moja mała ogrodniczka była ze mną w kwiaciarni i naciągnęła mnie na hiacynty do swojego pokoju

Pozdrawiam

śniegu Twojego nie kopiuję, bo już mi się od niego niedobrze robi a Kindzia mądra dziewczynka ładna wiosna w domu
danuta_szwajcer 15:27, 03 kwi 2013

U mnie od rana nowa dostawa załamka i zaczyna mnie to przerazac i staram sie nie myslec o konsekwenscjach tego nadmiaru sniegu i zimy a konca nie widac.
Nadzieja)
Milka 17:14, 03 kwi 2013

A jednak w końcu ten śnieg zniknie bonusem będzie długie lato, az do grudnia
dorkow0 11:11, 04 kwi 2013

Witaj Ewelinko... Piękne kwiatuchy... U mnie też zima, ale już jej mam dość... Ciągle dosypuje śniegu...
Miłego dnia Ci życzę i pozdrowienia zostawiam...
Welka 16:17, 04 kwi 2013

Witam!
Nieszka, samochód musieliśmy odśnieżyć, bo nim mieliśmy jechać, ale miejsc do pomiaru śniegu nie brakuje
Aniu, chciałabym już nie mówić o śniegu, ale od wczoraj sypie, teraz trochę się uspokoiło.
Danusiu, trzymajmy się tej nadziei, już musi być bliżej niż dalej
Irenko, akceptuję pomysł z latem do grudnia, w końcu mogłabym na urodziny zrobić grilla
Dorota, nigdy nie lubiłam zimy, a ta to już przegina na maxa

Ostatnie zakupy
lampion udało się wylicytować za 31 zł (ma około 40 cm wysokości)

i żeby przesyłka nie była taka pusta, wzięłam jeszcze koszyczek

Welka 16:21, 04 kwi 2013

Biel w domu

i w ogrodzie