Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

Kasiek 23:44, 02 kwi 2013

Basiu i ja gratulki skladam,mam nadzieje ze przepisa jeszcze nie lamie
monteverde 00:15, 03 kwi 2013

Basiu u mnie też już wszystko do granic możliwości zastawione dzisiaj wsiałam w końcu pomidory, no i lilie i martagony wsadziłam ale do donic gratki z okazji 500 stronki
barbara_kraj... 00:46, 03 kwi 2013

Jolu, Agnieszko, Bożeno, Kasiu i Aniu - miło mi
Danusia sugeruje, aby tych okrągłych setek nie gratyfikować, bo inne ważne informacje w ich gąszczu giną.
barbara_kraj... 00:50, 03 kwi 2013

monteverde napisał(a)
Basiu u mnie też już wszystko do granic możliwości zastawione dzisiaj wsiałam w końcu pomidory, no i lilie i martagony wsadziłam ale do donic

Cleome dziś poflancowałm, sporo mi zostało i nie wiem co mam z tym zrobić. Tak mi ładnie wzeszły i teraz mi szkoda resztę wyrzucić
Szałwię wypadałoby jeszcze poflancować, ale ziemi mi brakło. Kłosowca chyba zostawię w spokoju, mimo że gęsto ma. Ale on szybko wschodzi i do gruntu też mogę go wsiać.
bogumila 06:35, 03 kwi 2013

Basiu,jaki kolor kłosowca wysiałaś?W ubiegłym roku kupiłam niebieskiego,zebrałam jakieś nasionka,ale nic nie wyszło.Okryłam go i na razie nic nie widzę,jest pod śniegiem.Myślę,że się uchowa.Resztę cleome zebrałam razem do pojemniczka...na pewno znajomej się przydadzą...też mi było żal wyrzucać...
vita 06:57, 03 kwi 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Cleome dziś poflancowałm, sporo mi zostało i nie wiem co mam z tym zrobić. Tak mi ładnie wzeszły i teraz mi szkoda resztę wyrzucić

Coroczny problem z ilością siewek, dla których już miejsca na parapetach brak. Ja staram się siać mniejszą ilość nasion, komuś podarować, lub po prostu wyrzucam. Cleome bardzo lubię, ale w tym roku na moich parapetach dużo warzyw. Śnieg u mnie od rana! No, Basiu, przećwiczy nas ta zima!
boguslawa_ma... 10:46, 03 kwi 2013

Basiu ja też gratuluje pół metku i kwiatki z parapetu posyłam bo u nas wszystko zasypało i nadal sypie
boguslawa_ma... 11:21, 03 kwi 2013

Basiu zajrzyj do mnie
Pszczelarnia 11:28, 03 kwi 2013

Basiu, a mnie wzeszła cleome sztuk 1. I niech tak zostanie. Chyba nie będę dosiewać.
Mam niecierpka balsamicznego (impatiens balsamina) - wiesz coś o nim? Na razie się wyciąga niemożliwie ale ciągle 2 mięsiste listki i nic więcej.
Kłosowiec - agastache? Też siałam. Jego trzeba po wzejściu dać w zimniejszą temperaturę, ponoć.

Siostra przejmie część upraw. Mogę wysiewać dalej (cynie, astry, aksamitki, kosmosy). Miałam siać do gruntu ale doszłam do wniosku, że lepiej będzie jak wysadzę podrośnięte. Bo obawiam się, że wiosny nie będzie, tylko lato od razu.
AniaDS 13:28, 03 kwi 2013

Gratki składam