Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 23:35, 02 kwi 2013

Ona nie ma dziury Na zioła jest za płytka moim zdaniem.

Instagram Ogrodowiska
Anabell 00:43, 03 kwi 2013

Zdecydowanie wolę wrócić do oglądania storczyków w mocnym kolorze amarantowym, lubię taki w kwiatach, jak do widoków obecnej wiosny w śniegu.Zimę uwielbiam w styczniu.

Podają , 26 lat temu było podobnie. Tak nie było, dokładnie pamiętam 15 marca 15st. mrozu i trochę śniegu, w końcu marca już nic nie było.

Skrzynka betonowa jak ma 18 cm wysokości to może być. Pozdrawiam Danusiu!
Gardenarium 08:19, 03 kwi 2013

Skrzynka ma około 10, chcę w niej zrobić pływające świeczki.

Instagram Ogrodowiska
Bogdzia 08:45, 03 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)

To całkiem niedawno, te 26 lat.... Może i bywało zimno, nawet w ubiegłym roku wróciły mrozy pod koniec marca ale takiego śniegu to ja nie pamiętam.... Coś przez mgłe z dzieciństwa pamiętam gdy przez zaspy i śnieżyce z koszyczkiem wielkanocnym szłam....

A tak w ogóle pozdrawiam z wiosennych Alp. Dzisiaj w Innbrucku było +13 stopni i świeciło piekne słońce...

Bzdury mówili. 26 lat temu byłam dorosłą osobą i miałam działkę więc zwracałam uwagę na pogodę. Co innego jest jak spadnie śnieg , nawet duży i szybko się stopi a co innego jak jest tak jak teraz że zima jest cały czas i tylko jest coraz gorzej. Teraz nie spadł wiosenny śnieżek o którym przysłowie mówiło ,,kwiecień plecień bo przeplata trochę zimy trochę lata" teraz nic się nie przeplata, teraz jest regularna zima a to całkiem co innego niż chwilowy chocby duży śnieg.Natomiast pamiętam rok z wielkim śniegiem w majowy weekend gdy na drzewach były juz liście i spadł naprawdę wielki śnieg i mnóstwo drzew połamał.
Matka 09:00, 03 kwi 2013

Danusiu, śniłaś mi się dzisiaj że się spotkałyśmy gdzieś (pewnie wśród jakiś kwietków)i ja do Ciebie biegnę się przytulić a Ty jak mnie zobaczyłaś to się odwróciłaś ode mnie i powiedziałaś, że mnie znać nie chceszeee...popłakałam się jak beksa lala

no takie głupoty na koniec (oby) tej okrutnej zimy!!!!chyba to co za oknem mnie tak dobija, że w snach się poprzewracało

Pozdrawiam Ciebie mile
anna_g 09:30, 03 kwi 2013

Rzeczywiście regularna zima - u mnie sypie od rana - nasypało już tak z ok 10 cm - a ma sypać do wieczora. Po prostu pięknie, nie ma co gadać. Jakoś nie wierzę w tego 10.04 - mam wrażenie że to podpucha, żebyśmy jakoś przeżyli - i tak co kilka dni będziemy się dowiadywać że jeszcze kilka dni... Ale mam optymistyczne nastawienie...
GabiK 09:36, 03 kwi 2013

Wczoraj słyszałam ,że nie do 10 ale do 16 kwietnia przynajmniej zima zostanie.
Pszczelarnia 10:07, 03 kwi 2013

Bogdzia słusznie podsumowała rozważania pogodowe. Miejmy nadzieję, że ta regularna zima sobie pójdzie.

Bo ja szukam pomysłu na donicę na ten stół kamienny duży: niewyróżniającą się ale o zdecydowanym kształcie graniastym i niską.

Gardenarium 10:59, 03 kwi 2013

Bogda napisał(a)
Danusiu, śniłaś mi się dzisiaj że się spotkałyśmy gdzieś (pewnie wśród jakiś kwietków)i ja do Ciebie biegnę się przytulić a Ty jak mnie zobaczyłaś to się odwróciłaś ode mnie i powiedziałaś, że mnie znać nie chceszeee...popłakałam się jak beksa lala

no takie głupoty na koniec (oby) tej okrutnej zimy!!!!chyba to co za oknem mnie tak dobija, że w snach się poprzewracało

Pozdrawiam Ciebie mile

Bogda przybiegnij, a przytulę z całej siły Zapomnij o śnie

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:01, 03 kwi 2013

Wierzę, że wiosna przyjdzie 10 kwietnia i śniegi zaczną topnieć, bo w nocy też będzie już na plusie.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies