Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 15:52, 24 lut 2013

Do góry
Bożenko, dla ciebie pachnąca wiosna z Gardenii

Blaski i cienie nowego życia 15:49, 24 lut 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Ja też wpadłam się przywitać miłego i słonecznego czekania na wiosenkę

Dziękuję Aniu za słońce

margi napisał(a)
Ula jestem z rewizytą Wy kawał roboty zrobiliście będę zaglądać

Zapraszam od teraz ja jak żółw w ogrodzie działam, ale do przodu

asc napisał(a)
Ula, odnośnie wpisu u mnie..
Krokusy rosną takimi kępkami, bo z jednej cebulki jest najczęściej więcej kwiatów, a potem te cebulki się mnożą i tak sobie przybywa Sadzę kępkami, bo pomiędzy krokusami są tulipany

Dzięki za inspirację. Na jesień wiem gdzie posadzę krokuski

danuta_szwajcer napisał(a)
Przesyłam bukiet z pozdrowieniami zapewne u Ciebie tak jak i u mnie ponuro,pochmurno i sypie?

Wspaniały Danusiu bukiet -takie sobie zamarzyłam latem na parapetach zewnętrznych

Bogdzia napisał(a)

Sadziłam te tulipany wiele razy i zawsze mi wymarzły. Sposób na sadzenie super.
Pozdrawiam Ula.

Bogdziu, Ania dała mi niesamowitą inspirację. Ale będzie jazda za rok

EPODLAS napisał(a)
Ula, dzisiaj zauważyłam że zmieniłaś avatarek. Ale dokładnie nie wiem kiedy. Czekam za pierwszymi krokusami. Nie mam ich bardzo dużo, ale mam. Koniecznie muszę dosadzić w tym roku. Mają takie ładne, czyste kolory.

Bożenko, zmieniłam bo Irenka chciała widzieć moją odmianę po zabiegach fryzjerskich i tym sposobem mam fotkę. Ale na wiosnę będę musiała o czymś innym pomyśleć
A krokuski są fantastyczne, sadź każdego roku po trochę. Ja na przyszłą jesień się też szykuję

sylllwia napisał(a)
U mnie w ubiegłym roku pierwsze krokusy były ok. 17 marca, czyli już niedługo takie słoneczka będą w trawniku

Piękne Sylwio te Twoje żółciutkie, takie też będę sadzić.

Jeszcze buszujesz w poszukiwaniu inspiracji ? A tu Sylwia takie piękne krokusiki wrzuciła

Podoba mi się pomysł zapisywania chciejstw, potem wiesz czego szukać

Polecam warto, bo dziewczyny zasypują wspaniałościami tylko nie wiadomo jak to potem odnaleźć

Kindzia napisał(a)
Ula ma super cechę, z tym zapisywaniem. Na dodatek pamięta gdzie zapisała!
U mnie krokusy pod śniegiem, ale wiem, że są listki, już je widziałam

Kindziu, ale poszłaś po bandzie. Cieszę się jak mogę coś dla kogoś odnaleźć, mimo że zapisuję dla siebie Wiesz....mam głowę pełną pomysłów....tylko kieszeń nie nadążaha,ha.
Ale trzeba się uczyć cierpliwości..jak się chce być ogrodnikiem
Resztę doczytasz u siebie. I mam nadzieję że wiosną znajdę chwilkę aby wpaść do Twojej pszczyńskiej rezydencji muszę tylko najpierw auto kupić

Dziewczyny, zasypałyście mnie wpisami i M. musiałam od kompa odciągnąć żeby na nie odpowiedzieć
Pozdrawiam niedzielnie. I obiecuję wpaść do Was
Spotkanie Gardenia 2013 15:44, 24 lut 2013

Do góry

ładne rośliny, niestety nie zimują

Ogród w budowie - nieustającej 15:36, 24 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Gabrysiu, mimo dbania, coś mi schnie ten jaśmin, co robić?

Pszczelarnia napisał(a)
I mnie też. A tak pięknie pachnie.

Moje miłe, ten nasz jaśmin musi mieć dużo światła i chłód, który powoduje że wokół rośliny jest większa wilgotność powietrza. W pomieszczeniach gdzie żyjemy na co dzień, trudno o takie warunki o tej porze roku. Podlewamy tylko letnią, przegotowaną wodą, nie dopuszczamy do przeschnięcia. Musimy udawać przed jaśminem, że jesteśmy na południu Europy.
Mój w szklarence widać daje się oszukać, ma się bardzo dobrze i zawiązał po kwitnieniu małe, owalne intensywnie zielone owocki, zrobiłam im zdjęcie, ale zaraz je obetnę, żeby się nie wysilał na nasiona.

Witam na progu wiosny :) 15:28, 24 lut 2013

Do góry
Bardzo dziękuję wszystkim za powitanie Zdjęcia się pojawią jak przyjdzie wiosna bo muszę je zrobić
Znalazłam jeszcze dwa jesienne z tyłu domu więc dorzucam

e
Spotkanie Gardenia 2013 15:27, 24 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
[

Cudny
Spotkanie Gardenia 2013 15:22, 24 lut 2013

Do góry

Iwony ogród marzeń 15:21, 24 lut 2013

Do góry

Juz nie moge sie doczekac wiosenki
Iwony ogród marzeń 15:07, 24 lut 2013

Do góry
moj zasniezony ogród

Spotkanie Gardenia 2013 14:50, 24 lut 2013

Do góry
Wszystko o czym ... Marzysz 14:46, 24 lut 2013

Do góry
Wszystkim moim miłym Gościom, tym co zaglądają i tym, co tak, jak ja nie mają czasu, a bardzo by chcieli , przesyłam wiosenne pozdrowienia

Spotkanie Gardenia 2013 14:38, 24 lut 2013

Do góry
Iwony ogród marzeń 14:37, 24 lut 2013

Do góry
Iwony ogród marzeń 14:32, 24 lut 2013

Do góry
Iwony ogród marzeń 14:31, 24 lut 2013

Do góry
kaktusik
Wszystko o czym ... Marzysz 14:30, 24 lut 2013

Do góry
Oderwałam się na chwilę od pracy i udałam się na poszukiwanie wiosny i chociaż jeszcze zimno i wiatr głowę urywa, to .....JEST! Pojawiły się tulipki

Iwony ogród marzeń 14:29, 24 lut 2013

Do góry
Bananowiec
Iwony ogród marzeń 14:27, 24 lut 2013

Do góry
w związku z tym ze śnieg zasypał mi wszystkie roslinki w ogordzie wkleje kilka fotek egzotycznych roslin ktore miałam szczescie zobaczyć i nacieszyc oko pieknymi widoczkami nie wiem co to za kwiat a raczej kwiat w kwiecie
Bajkowy ogród Weroniki 14:26, 24 lut 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
Ingrid Bergman mnie wita Kajtek
U siebie pisałam, że moja Ingrid na pniu padła (prezent od mojej kochanej sąsiadki) i koniecznie tej wiosny chcę dokupić tę różę, ale już nie pienną tylko zwykłą o niezwykłej urodzie przecież.

Jest w niej tyle kobiecości, piękna, ciepła Przypomina Ci może kogoś Weroniko ? Nie ?
A spójrz w lustro !

Twój sposób pokazywania ogrodu, Twoje roślinki (od maleńkiej do największej) Twoje opowieści są tak ... eleganckie a jednocześnie tak serdeczne, przyciągające, intrygujące, że chciałoby się rzec : jeszcze i jeszcze !

Nawet pieska masz ... dostojnie uroczego czytałam o jego problemach ale o radościach też

Ja kocham psy od zawsze, mamy też malutkiego kundelka (już dorosłego) do przytulania.

Pozdrawiam ciepło do zobaczenia w ogrodach naszych

Grażynko, za taki wpis w tym akurat dniu muszę Ci specjalnie podziękować. Pokazuję na zdjęciach jak pokonałam ostry zakręt, a potem na prostej drodze blisko domu wpadłam w poślizg na drodze "szklance". Wszystko miałam pod kontrolą i byłam bardzo opanowana, dopiero po dwóch godzinach musiałam się wypłakać, a następnego dnia odczułam i zobaczyłam, że jednak jestem trochę poobijana.
Dzisiaj powiem, że jest dobrze.
Dodam, że takie zdjęcie z piękną I.B. i z piękną różą, i z Twoim niezasłużonym komplementem sprawiło, że się uśmiechnęłam. Pozdrawiam najserdeczniej!.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 14:25, 24 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Stałyśmy z dziewczynami przed takimi cudeńkami i nie mogłysmy odejść

Marzenko czy pamiętasz co to za firma i czy masz namiary jak tak prześlij mi na Pw
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies