Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Spotkanie u Tracza 17:11, 23 mar 2013

Do góry

A miało być tak pięknie.... 17:10, 23 mar 2013

Do góry
Ja mam jeszcze tyle śniegu....

Spotkanie u Tracza 17:10, 23 mar 2013

Do góry

Spotkanie u Tracza 17:08, 23 mar 2013

Do góry

Spotkanie u Tracza 17:06, 23 mar 2013

Do góry
Było miło , jak zwykle bardzo miło.

Jak rozmnożyć cisy 17:01, 23 mar 2013

Do góry
a mi się chyba udało z tymi cisami puszczają zielone, nowe listki/igiełki, to chyba znak, że się ukorzeniają ?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:58, 23 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Moje zakupy na pocieszenie

i wiszą sobie

Fajowe buziaki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:52, 23 mar 2013

Do góry
Irenko, siewki pikuje się wtedy, gdy mają przynajmniej jedną parę właściwych liści. Rzadko robi się to wcześniej. Tak więc jeszcze masz czas

No, nie spodziewałam się, że i Ciebie kryształowy kataklizm dosięgnie. Bukszpanom nic nie będzie

irena_milek napisał(a)

Świetne!
Ogród Magdalenka 16:50, 23 mar 2013

Do góry
Wydłużyłam sobie przerwę na kawkę i wkleję fotki

Wianek nr 1 ( inspiracja "Tendom" )

Wianek nr 2. nie gotowy jeszcze ... sam podkład wygląda tak :

a będzie wyglądał tak :

http://luxclub.pl/gid,14384428,img,14386621,kat,1016269,galeria.html?T[page]=6&ticaid=610481

Wianek nr 3. nie dostałam mchu i nie jest to mój docelowy wianek , ale ma przesłanie

" Tam gdzie Twój dom, tam serce Twoje "

W cieniu - zacieniona 16:20, 23 mar 2013

Do góry
...zimno...ale słonecznie...nad morzem wiał chłodny wiatr...
....i jeszcze ta fotka....spacerowicz?
W cieniu - zacieniona 16:11, 23 mar 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Witaj Bogusiu.jestem u Ciebie na bierzaco czerpie wiedze odnosnie pikowania co masz wysiane i kiedy tak po cichu sie od Ciebie ucze .Pozdrawiam
Bardzo mi miło..fotka .dla Ciebie z dzisiejszego spaceru.
Mio Amore :) 15:53, 23 mar 2013

Do góry
Mam chwilkę więc dodam kilka zdjęć ,które znalazłam bo dopiero teraz wiem, że warto jest robić zdjęcia.
Najbardziej żałuję, że nie mam zdjęć moich Bugainvillii, które sama wyhodowałam od patyczka i wszystkie trzy miały po 1,5 wysokości kwitły mi pięknie na różowo, czerwono i pomarańczowo, ale niestety dwa lata temu pierwszy przymrozek je całkowicie umroził

Na tych zdjęciach jest hustawka z której jestem bardzo dumna Oczywiście mój plan, wymiary i wkład własny przy drobnej pomocy męża On pracując przez jakiś czas w tartaku przygotował materiał, a później to dwa tygodnie i huśtawka gotowa

Tutaj altanka (płytki sama układałam) już po dodaniu przedłużenia
Na drugim planie gruz, który trochę mnie drażni, ale w tym roku zrobię na nim skalniak.

To tył ,te kraty tez sama zbijałam. Zdjęcia są z tamtego roku z wczesnej wiosny i trochę się już pozmieniało od tamtej pory np. krata już parawie całkowicie jest pokryta winobluszczem.

A tu moje donice z opon Pierwsza stoi na studni betonowej, którą już przerobiłam ale dopiero muszę jej zrobić zdjęcie. Mam jeszcze masę innych wzorów, ale na telefonie i może jutro uda mi się je jeszcze dodać.

ogrodoweimpresjejolki 15:50, 23 mar 2013

Do góry
Sopelki
Dziewanna - Verbascum 15:42, 23 mar 2013

Do góry
ell napisał(a)
Dziewanna drobnokwiatowa - Verbascum thapsus

Elu, śliczne masz dziewanny, zbierałaś może nasionka?
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 15:40, 23 mar 2013

Do góry
KOchani u mnie juz wiosna na calego choc jak ogladam to co sie dzieje u Was zal ogromny dlatego przesylam Wam dzisiejsze slonko, ciut dzisiejszych zdjec ale za to duzooooo usmiechu, tuliskow i buziakow !!!!!!
Od 2 tyg pogoda rozna od 20C do 10C na zmiane, raz slonko raz deszcz ale sniegu brak...bynajmniej u nas tuz przy oceanie bo juz kilkadziesiat km dalej bialo bywalo!!!!

Nie moge Was wszystkich nie wysciskac i ogromnie podziekowac,ze mimo iz mnie nie ma Wy jestescie i zagladacie, zawsze z cieplym slowem...!!!!!!!

Cudownego weekendu Wam zycze, choc ciut takiej pogody jak u mnie i przede wszystkim duzo usmiechu !!!!!!!

sciskam
Betyska

p.s

postaram sie powrocic z zdecydowanie wieksza czestotliwoscia!!!!!
Blaski i cienie nowego życia 15:00, 23 mar 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Mój syn uczył się ostatnio prozy z powieści "W pustyni i w puszczy"- wybrał piękny opis przyrody. Przytoczę Wam fragment:
"Ziemia tu była wilgotna i miękka, zarośnięta ciemnozieloną trawą, mchami i paprocią. Gdzieniegdzie leżały stałe, spróchniałe pnie, pokryte jakby kobiercem prześlicznymi storczykami o pstrych, podobnych do motyli kwiatach z również pstrym dzbankiem w środku korony. Gdzie dochodziło słońce, tam ziemia złociła się od innych dziwnych storczyków, drobnych i żółtych, w których dwa płatki kwiatu wznosząc się po bokach płatka trzeciego czyniły podobieństwo do głowy zwierzątka o dużych, ostro zakończonych uszach ..."
Trafny piękny opis i śliczny storczyk chociaż biały, bo wszak bieli mamy ostatnio jakby przesyt pozdrawiam Ulka
Rajski ogród Ani 14:52, 23 mar 2013

Do góry
Z dachu ganeczku zwisają długie sople, tak wyglądały tydzień temu

a takie długie są dziś
Blaski i cienie nowego życia 14:40, 23 mar 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Mój syn uczył się ostatnio prozy z powieści "W pustyni i w puszczy"- wybrał piękny opis przyrody. Przytoczę Wam fragment:
"Ziemia tu była wilgotna i miękka, zarośnięta ciemnozieloną trawą, mchami i paprocią. Gdzieniegdzie leżały stałe, spróchniałe pnie, pokryte jakby kobiercem prześlicznymi storczykami o pstrych, podobnych do motyli kwiatach z również pstrym dzbankiem w środku korony. Gdzie dochodziło słońce, tam ziemia złociła się od innych dziwnych storczyków, drobnych i żółtych, w których dwa płatki kwiatu wznosząc się po bokach płatka trzeciego czyniły podobieństwo do głowy zwierzątka o dużych, ostro zakończonych uszach ..."

I pomyśleć, że większość z nas kiedyś opuszczała takie opisy czytając lektury ...
Wszystko o czym ... Marzysz 14:39, 23 mar 2013

Do góry
Baba1jaga napisał(a)
Melduję się)) właśnie z pracy wróciłam, mąż warzy obiadek, kot wygrzewa swe ciało w słoneczku, cisza i spokój .... a ja buszuję tutaj )))
miłej soboty i niedzieli wszystkim życzę!!!!!!!

Hej, Babojago ale Ci dobrze, ale cóż..... jak zwykle
ja za to jeżdżę na mopie, ale zaraz idę na spacer do lasu z piesami
zaprosilam wiosenkę do domu na parapet, bo do ogródka nie chce małpiszon przyjść
Miłego dnia życzę i pozdrowionka dla wszystkich zostawiam

taki prezent dostały wczoraj nasze piesy będzie wisiał przy wejściu

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 14:34, 23 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Horti, które po ociepleniu bedą zdobić wejście do domu w wielkich szarych donicach.

Piekny biało-różowy kolor.

Będę płakać tfu, tfu ...piękne, takie też chcem. Marzyły mi się delikatnie różowe ale właśnie odmiana o gładko zakończonych płatkach (nie ząbkowanych)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies