Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nigdy nie mów nigdy 11:46, 24 lut 2013

Do góry
Trafiłam do Vivy, dzięki Wam...co za cuda!!! Ale inspirację dla siebie znalazłam. Mamy lekko pochyły teren, od tujek sąsiadów aż do naszego domu. Pod tymi tujkami rabata ma powstać w tym roku...i tam zobaczyłam podwyższoną rabatę...wiele razy widziałam, ale dopiero u Niej mnie oświeciło...u nas to by dobrze wyglądało i kłopotu z tym spadem nie będzie...za kamolami muszę się obejrzeć i zastanowić jak to połączyć z rabatą z prawej strony, bo tam murka nie chcę...musi się jakoś kończyć w tym rogu, tylko jak? Już pokazuję o co mi chodzi

Jakieś zakończenie ławeczką zrobić na tym rogu czy jak? Jakoś łagodnie musi się ten murek kończyć na lewo...za tą widoczną na zdjęciu łezką, przed wrzosami...może te kamole z murka jakoś tak łagodnie opadać mają...aż się skończą...

Sto pomysłów...

Spotkanie Gardenia 2013 11:45, 24 lut 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Kasia To ta piekna pierwsza blondynka po lewej

Buziaki Kasiu

Dzieki Moniko za wszystko
OgRodOwY zawrót głowy (3) 11:45, 24 lut 2013

Do góry
Pozdrawiam i dziekuje za piekne serduszko

Spotkanie Gardenia 2013 11:44, 24 lut 2013

Do góry

Tu jestem
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:43, 24 lut 2013

Do góry
Czy ten oczar pachnie jak mój?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:43, 24 lut 2013

Do góry
Czy Ty chciałaś zabrać tę donicę?
Ogród w Alei Lipowej... 11:42, 24 lut 2013

Do góry
Jeszcze sobie wymyśliłam jedną robótkę będę robić domek dla owadów, ale czy mi się uda?
Na pewno nie będzie taki śliczny jak Danusi, ale co tam, jakiś wyjdzie

na razie tyle przygotowałam

Spotkanie Gardenia 2013 11:41, 24 lut 2013

Do góry
Kasia To ta piekna pierwsza blondynka po lewej

Buziaki Kasiu
Miejska ogrodniczka :) 11:41, 24 lut 2013

Do góry
Gosiu, ale mi radość sprawiłaś Co ja się go naszukałam!
Zapisuję, chociaż ja raczej mam pamięć do nazw i już zakodowałam for ever
Dzisiaj byłam popodglądać, jak roslinki przezimowały i wydaje sie, że wszystko w porządku! Ten, którego nie przesadziłam wygląda marniej, ale sierściuch zrobił sobie koło niego wc, więc nic dziwnego... W tym roku zmienię mu miejscówkę. To piękna roslinka, zasługuje na lepszą miejscówkę niz psi kibelek

Czy u was tez odwilż?
U mnie wszystko spływa...
Obejrzałam rhododendrony. Sporo ostatnio o nich czytałam i teraz juz wiem, że zrobiłam spory błąd - nie oberwałam im kwiatostanów po przekwitnieciu. No ale w ub. roku to ja jeszcze nie miałam ani domu, ani ogrodu. Byłam pomocnikiem ogrodnika z doskoku Dopiero niedawno zaczęłam o nich czytać i wiem wiecej.
Teraz moje Rh maja sporo pąków, ale mogły mieć 2 razy tyle... Trudno. Teraz juz wiem.

Magnolia cala w pąkach. Tak jej sie dzisiaj przyjrzałam dokładniej. Sięga juz do barierki balkonu pierwszego piętra Pewnie ma ze 4 - 5 metrów... Niedługo będzie problem, bo zasłoni mi balkon.
Ale bedę się tym martwić później

Tak dumam nad tym moim ogrodem, i dumam...
Chcialabym np. tak:
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:40, 24 lut 2013

Do góry
Irenka z Mają
Spotkanie Gardenia 2013 11:33, 24 lut 2013

Do góry
Dzieki za mily wieczor....super bylo Was wszystkich poznac. Wklejam kilka fotek ktore udalo mi sie zrobic tel.

Mozna samemu zrobic takie cuda, pan zapraszal na warsztaty z tworzenia bosai

Mozliwe ze pojade tam jeszcze raz, poniewaz pokazalm mojemu M zdjecia Wasze i on tez chce zobaczyc to na zywo

Buziaki
Igiełkowy ogródeczek 11:33, 24 lut 2013

Do góry
Słoneczko się przebija...

Kondziowy Ogród :) 11:32, 24 lut 2013

Do góry
Dziewczynki koffffam was bardzo ja nie robiłem zdjęć ale nie spędziłem tak dawno super soboty ale się cieszę pojechałem na targi Targi mi się średnio podobały ale to wszystko Wina Danusi bo przyzwyczaiła nas do wyższego poziomu na ogrodowisku i nasze wymagania dekoracji, roślin itd...Ale czego tu było się spodziewać przecież te targi były przede wszystkim dla szkółek i sklepów ogrodniczych. Ale przecież jechałem na spotkanie z wami ale chciałem kupić jakąś pamiątkę i parę kłączy dali i jedna dalię zobaczymy czy coś z niej będzie mi się udało Całuski dla was dziewczyny buziam i ściskam jestem szczęśliwy że znów was spotkałem i poznałem nowe forumowiczki

Spotkanie Gardenia 2013 11:30, 24 lut 2013

Do góry
Dziewczynki koffffam was bardzo ja nie robiłem zdjęć ale nie pędziłem tak dawno super soboty ale się cieszę pojechałem na targi Targi mi się średnio podobały ale to wszystko Wina Danusi bo przyzwyczaiła nas do wyższego poziomu na ogrodowisku i nasze wymagania dekoracji, roślin itd...Ale czego tu było się spodziewać przecież te targi były przede wszystkim dla szkółek i sklepów ogrodniczych. Ale przecież jechałem na spotkanie z wami ale chciałem kupić jakąś pamiątkę i parę kłączy dali i jedna dalię zobaczymy czy coś z niej będzie mi się udało Całuski dla was dziewczyny buziam i ściskam jestem szczęśliwy że znów was spotkałem i poznałem nowe forumowiczki

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:24, 24 lut 2013

Do góry
Witam Danusiu
Czytam oglądam, uczę się, połykam, pożeram chłonę, nasiąkam i mogłabym tak bez końca
Dziękuje za Twoją wiedzę fochowe doradztwo, za entuzjazm jakim nas zarażasz, za to że nie krytykujesz za nieudolności i za to, że po prostu Jesteś
Pozdrawiam

Zakładam ogródeczek 11:21, 24 lut 2013

Do góry
Lub taki pomysł na ten skrawek 5mx5m

Kolorowy ogród na piasku 11:15, 24 lut 2013

Do góry

Jestem pod niesamowitym wrażeniem...chylę głowę...nie mam słów...prozaiczne tylko : pięknie...
I olśniło mnie... mam spad, nieduży, ale jest. Chcę taką podwyższoną rabatę jak u Ciebie. Z jakich kamieni budowaliście i jak głęboko w ziemi są zakopane. Na zaprawie są? Chyba ogromna ilość ton jest potrzebna? pamiętasz ile wychodzi na np. 10 m bieżących takiego murka? Dużo tych pytań, wiem...ale może mogłabyś mi pomóc?

Idę dalej czytać...
Co z tym ogródeczkiem począć 11:10, 24 lut 2013

Do góry
a może ja się wbiję na stówkę?

Pomorze pozdrawia Wielkopolskę

buziaki
W Gąszczu u Tess 10:56, 24 lut 2013

Do góry
Witam Panią Tesie miłego dzionka życzę
Ogródek Hanusi po zimie 10:54, 24 lut 2013

Do góry
Zbyszku, Mimo ,że od towarzystwa nie stronię, to w tych gabinetach zabiegowych brakuje mi intymności, obdzierany tam jest człowiek ze swego człowieczeństwa, traktowany jak przedmiot do odhaczenia na liście i tyle.
Dlatego tam nie chodzę. Większy komfort mam na spacerze,albo przy pracach ogrodowych.
A na te prace czekam, jak na zmiłowanie!
Pozdrawiam niedzielnie!
Słonecznego dnia wszystkim,a Bożence pogodnego z małą ilością słońca.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies