Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Szmaragdowy Zakątek 23:58, 26 maj 2015

Do góry
Kasik – uśmiech jesy dobry na wszystko…na szare dni…na małe smuteczki…na ogromna chandrę!
A ja nadal nie tracę nadziei, że spotkamy się u Szmitów!!! Wykombinuj coś, żeby tam pojechać.

anabuko1 – Aniu, naleweczka jest naprawdę przepyszna…taka delikatna, damska i o niecodziennym smaku.
A żeby wymienić się hostami to ja zawsze i o każdej porze!!! Moje w prawdzie niektóre są jeszcze bardzo małe, ale ukopać zawsze można spróbować!

Pola – Jola, te ogrodowiskowe spotkania są magiczne…naładowują energią na całe najbliższe tygodnie. Musisz znaleźć czas chociaż na jedno. Więc co…kolejne spotkanie w lipcu u Szmitów? Nie widzę sprzeciwu…tak więc do zobaczenia w lipcu! Pa pa

Luki – to ekipa łódzka niegrzecznie wpraszam się z wizytą!!!

Margarete – odbuziakowuje słodziutko.

Krys – wielkie dzięki, właśnie takiego zdjęcia mi brakowało. Ekipa łódzka prawie w komplecie…z obecnych brakuje tylko Reni (rozark) i spóźnionego Robert (Robertop). Fajnie byłoby kiedyś sfotografować całą łódzką ogrodowiskową rodzinę…może kiedyś…

rozark – Reniu, już tak mam…uśmiecham się i już…nic na to nie poradzę

popcorn – już się robi Carola…fotka „paprociowego” iglaka…czyli cyprysik FILICOIDES we własnej osobie

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:55, 26 maj 2015

Do góry
Paweł z tego co ja mam to mogę powiedzieć, że orliki (tego fioletowego będę miał mnóstwo siewek gdyby co ) pełniki, czosnki, dopiero w czerwcu zaczną się szałwie, bodziszki, kocimiętki, ostróżki, róże itd

Ewo ja w tym roku kupiłem tylko jedną żuraweczkę co jak na mnie jest co najmniej dziwne, a planuję tylko 5 nowości dokupić i koniec. Teraz przy mojej ilości jestem samowystarczalny. Nie wszystkie żurawki w tym roku takie ładne, ale reszta rekompensuje. Keremsinę uwielbiam od zeszłego roku kwitnie wręcz idealnie bo wcześniej troszkę kaprysiła, azalie Homebush też lubię

Gosiu o i widzisz jak się z datą idealnie wstrzeliłem to już zaznaczam w kalendarzu na pewny termin

Haniu zdjęć nie obrabiam i sa prosto z aparatu, który wcale taki profesjonalny nie jest, ale przeczytałem wnikliwie instrukcje i staram się wykorzystywać wszystkie funkcje. Myślałem, że nigdy nie będę zadowolony ze swoich rabat, ale obecnie mogę powiedzieć, że podoba mi się to co mam

Z tymi chwastami to nie do końca, wczoraj pieliłem 4 godziny w tym 3 godziny to co zaraz pokażę. Specjalnie na dowód
Tutaj 3 godzinna praca idealnie wypielone ,

ale jak przekręcimy głowę w prawo to już nie ma tak pięknie,a bardziej w prawo jest jeszcze gorzej. Jestem w trakcie pielenia bo chwasty z kompostu się wysiały, a wcześniej było tutaj również chwastowisko, które obecnie daje o sobie znać

Za bukszpanem ta jaskrawa zieleń to gęsty dywanik chwastów

Wojtku sam jestem ciekaw, bo wiem jakie tam urwanie głowy. Ja mam upatrzone kilka roślinek, ale nie patrzyłem na odmiany
Ogród niby nowoczesny ale... 22:35, 26 maj 2015

Do góry
Oby jak najwięcej i jak najdłużej oczywiście fotek
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:04, 26 maj 2015

Do góry
Olu nabite u mnie okropnie, ale lubię jak nie widać ziemi na rabatach

Gosiu na tej rabacie jarmarkowej udało mi się w miarę uspokoić bylinowe nasadzenia, bo pozostały tylko róże i folety, ale pstrokaciznę zapewniają dla równowagi żurawki Myślę, że trzeba pomyśleć o jakimś spotkaniu u Kapiasów w czerwcu, może jakieś większe np 14?

Emi dziękuje bardzo, Ja rośliny gromadzę 6 rok więc troszkę już to trwa i dopiero w tym roku wykorzystałem cały dostępny teren

Bozga e tam do horrorów tradycyjna "śmierć plaskata" chociaż moje obrzeża na rabatach po takim ślimakowym obchodzie nie wyglądają za cieakwie ale przynajmniej na coś się przydają. Hostowisko w tym roku samego mnie zachwyciło co brzmi nieskromnie, ale tak jest

Margo dziękuje po takiej dawce koloru zawsze chętnie wracam do swojego białęgo pokoju
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:10, 26 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ogród pięknie się prezentuje mimo nadmiaru deszczu co doskonale rozumiem, kwiaty rh się obrywają pod ciężarem wody, a jak tak dłużej będzie to grzybki zaczną się panoszyć, u mnie podobno jutro już nie ma padać.

Tfu,tfu z tymi grzybami. Fajnie że ci się podoba Dzięki
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:02, 26 maj 2015

Do góry
Ogród pięknie się prezentuje mimo nadmiaru deszczu co doskonale rozumiem, kwiaty rh się obrywają pod ciężarem wody, a jak tak dłużej będzie to grzybki zaczną się panoszyć, u mnie podobno jutro już nie ma padać.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:55, 26 maj 2015

Do góry
Kasik ja lubię swój Jarmark a ludzie ze wsi zaciekawieni bo już miałem kilka odwiedzin Jest energetycznie i mi to już nie przeszkadza, jak przekwitną rodki będzie bardziej stonowanie, ale nadal kolorowo

Agato czosnki kupowane w biedrze jesienią i sadzi się właśnie wtedy, troszkę głębiej niż tulipany, ale to wiadomo bo cebule dużo większe

Kasiu wiosną jakoś nie zapowiadało się, że hosty takie wielkie będą co mnie tym bardziej cieszy, a ślimaki namiętnie i codziennie zbieram. Spokojnie kilkaset wylądowało pod butem i jeszcze trochę więcej w wodzie z solą.

Moniko pewnie , że jarmark przecież taki kolorowy, bardzo go lubię

Łukasz dziękuje No tyle róż szkody byłoby zmarnować, ale teraz trzeba bardzo ostrożnie przesadzać bo to nie najlepszy moment, ale w sumie pogoda sprzyja
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:48, 26 maj 2015

Do góry
Rutewka coraz piękniejsza

Azalia idzie na wygnanie, a w zamian będzie kilka host więcej

No i bylinowa nabiera objętości, ale zły jestem, że zaspałem z zakupem lili, ale nic jesienią się dosadzi Część różana to na razie straszna bida na dodatek z tymi krzewami z R.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:48, 26 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
I znów jarmark

Dziura 'w płocie' mam nadzieję w tym roku troszkę zasłoni się bluszczem, a później Varegatusem

pięknie i na pewno nie "jarmark"
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:41, 26 maj 2015

Do góry
Przy hostowisku nadal za ciemno na ładne zdjęcia, ale jestem w tym roku nim zachwycony, strasznie mi się podoba

Listki troszkę podziurawione, ale największą plagę ślimorów chyba opanowałem w tym miejscu.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:38, 26 maj 2015

Do góry

Narzekałem na liście czosnków, a nawet nie musiałem ich obcianać, wepchnąłem w tą gęstwine... oj stanowczo za gęsto tutaj jest

Z 8 Prairie Fire odbiły tylko 3 sztuki, muszę wymienić na coś innego... za to rozchodnik i liliowce okropnie się rozrosły, a liści tulipanów prawie nie widać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:32, 26 maj 2015

Do góry
I znów jarmark

Dziura 'w płocie' mam nadzieję w tym roku troszkę zasłoni się bluszczem, a później Varegatusem

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:26, 26 maj 2015

Do góry
Rabata musi się rozrosnąć, ale dzięki Monice jankosi i Bogdzi została obsadzona do końca Jeszcze raz bardzo dziękuje
Chociaż z tymi ciętymi tujami i tak się pożegnam w niedalekiej przyszłości bo grają mi na nerwach

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:22, 26 maj 2015

Do góry

No i mój jarmark

Dla złagodzenia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:19, 26 maj 2015

Do góry
Krysiu ja również dziękuje za zdjęcie i spotkanie.

Pogoda dzisiaj okropna, chyba z 5 razy było mocne oberwanie chmury, przez resztę dnia cały czas lekko padało.
Nic zrobić się nie dało to skoczyłem zrobić kilka zdjęć.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:14, 26 maj 2015

Do góry
To ja sobie piątkę z Ewą przybije u mnie setki hektarów lasów sosnowych w koło, ja tam zniosę, ale gorzej z moją mamą, która ma hopla na punkcie okien i czystych parapetów
Pszczelarnia 09:01, 26 maj 2015

Do góry
Z przyjemnością pospacerowałem po wszystkich ślicznych zakątkach w ogrodzie
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:04, 25 maj 2015

Do góry
Paweł mimo suszy, o której piszesz wszystkie roślinki cudnie się prezentują. Ja z chęci a przesyłam deszcz w Twoją stronę bo mnie już wystarczy dłuższe podlewanie i tak nic nie da bo mój piasek i tak szybko wyschnie, ale przez tą wilgoć grzybek zaczyna się panoszyć.
Wilcza Góra 22:22, 25 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Tak nie ładnie cały czas po cichu podglądać Ogród uwielbiam, te połaćzenia bylin, krzewów drzew cały czas mnie zachwycają.
No i właśnie chciałem pytać co tam się na tej świeżutkiej ziemi kryje, czyżby miała to być trawiasta rabata?

jest tam zwyczajowo masa hortensji, podsadzona tylko kilkoma trawami, sasankami i hostami...prościutka bardzo...ostatnio coś w "nieskomplikowane" idę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:13, 25 maj 2015

Do góry
Ewelino w kwestii nadmiaru kolorów... polecam się

Małgosiu zaproszenia jak najbardziej aktualne i bardzo zapraszam
Cieszę się bardzo na odwiedziny

Karolino również się uśmiecham

Mam otwarte mnóstwo wątków, które chce odwiedzić po spotkaniu, ale jestem w prawdziwym niedoczasie, magisterka sama się nie napiszę, a chęci i motywacja zerowa Dla odprężenia wyskoczyłem popielić nową rabatę gdzie chwasty wynoszę w ilości 1 wiaderko na metr kwadratowy, nasiona z kompostu i pozostałe z chwastów rosnących w starym płocie zrobiły niezły zielony dywan, po godzinie deszcz mnie przegonił. Już troszkę za mokro bo w warzywniku warzywka żółkną, a na surfiniach już się pokazała szara pleśń.
Do tego czeka mnie oczekiwanie na bardzo przykre chwile, życie niestety jest bardzo kruche...
Macham wszystkim odwiedzającym
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies