Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Coś jeszcze, coś więcej... 21:50, 22 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)
O zbieraniu siana doczytałam, za fotami biegałam i nic...lilie posadzone, ciekawe czy zakwitną

Były przecież foty Może nie za dużo, ale zawsze coś
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:58, 22 mar 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Niektóre sklepy tak własnie przysyłają . Powojniki zamawiam dopiero wiosną bo też tak miałam a w tym roku przysłali mi 15 lutego piwonie bez doniczek i musialam je posadzic do gruntu bo w zadna doniczke sie nie miesciły. Dwie żyja a trzeciej nie widac ale moze wyrośnie. A lilie zawsze tez wczesnie przysyłali to w tym roku pomyślałam ze zamówię za zaliczeniem bo najpierw wysyłaja zapłacone i mimo zamówienia w styczniu do dzis ich nie ma. Ciekawe jakie dostanę bo Ania pokazuje z wielkimi pędami.

Pierwsza z brzegu
Ogród Małej Mi - sezon 2016 14:18, 22 mar 2016

Do góry
ewa_k napisał(a)
Też dostałam w podobnym stadium
Czy sadzisz lilie od razu do ziemi czy najpierw do doniczek?

Moje posadzone W doniczkach marnieją i potem słabo kwitną.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:19, 22 mar 2016

Do góry
Niektóre sklepy tak własnie przysyłają . Powojniki zamawiam dopiero wiosną bo też tak miałam a w tym roku przysłali mi 15 lutego piwonie bez doniczek i musialam je posadzic do gruntu bo w zadna doniczke sie nie miesciły. Dwie żyja a trzeciej nie widac ale moze wyrośnie. A lilie zawsze tez wczesnie przysyłali to w tym roku pomyślałam ze zamówię za zaliczeniem bo najpierw wysyłaja zapłacone i mimo zamówienia w styczniu do dzis ich nie ma. Ciekawe jakie dostanę bo Ania pokazuje z wielkimi pędami.
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:47, 22 mar 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Pachnące lilie, które sadzę w donicach. W lecie można stawiać w dowolnym miejscu.

Dorotko, ale fajnie, że to pokazałaś tak właśnie zrobię i koło domu będzie zapach, pozdrawiam
Coś jeszcze, coś więcej... 12:42, 22 mar 2016

Do góry
O zbieraniu siana doczytałam, za fotami biegałam i nic...lilie posadzone, ciekawe czy zakwitną
Ogród z łezką II 12:36, 22 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Też się w pracy zatraciliście
Oj u mnie okna tylko ja, dawaj na chwile Rysia
Wszystko ci rusza pięknie, kwiecia dużo, lilie też ogromne, a żurawki...hym, wiesz, że je rozdam niedługo wszystkie, co innego dam, wnerwia mnie to skubanie.

Jeszcze kupa przed nami.
Na ten rok mam plany znowu
Teraz, jak pojedziemy, muszę ciąć lawendy i róże, wykopać wrzosy, wykopać żurawki i rogownicę. Zrobić sadzonki z żurawek. Potem podział rozplenic, rozkopanie łezki, bo chcę jednak agro szkółkarskie pod kamyki podłożyć (już się martwię jak damy radę ją założyć, bo przecież tam rośnie trochę kulek i stożków buksikowych...i nie tylko), dokupić kamyków. Potem wysadzenie wszystkiego z tej wąskiej rabaty pod sąsiadami i posadzenie jak trzeba. Potem wykopy pod nawadnianie. I bieżąca robota Ciekawe czy mi czasu i sił starczy

Rysia Ci nie wypożyczę, w dwóch domach okna umył, zajechałabyś mi go

Żurawki mi, po tym planowanym wykopywaniu, zostaną jeszcze tylko w jednym miejscu. I pewno w przyszłym roku też je wymienię na coś innego. Jeszcze mi ich opuchlaki tam nie żrą, ale mi wyrastają bardzo do góry i też do odmłodzenia się nadają.

Rododendronowy ogród II. 12:25, 22 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
Bożenko przyszły mi lilie powiedz mi proszę jak głęboko je sadzić?

Na głębokosc trzy razy większą od wielkosci cebuli.
Ogród z łezką II 11:58, 22 mar 2016

Do góry
Też się w pracy zatraciliście
Oj u mnie okna tylko ja, dawaj na chwile Rysia
Wszystko ci rusza pięknie, kwiecia dużo, lilie też ogromne, a żurawki...hym, wiesz, że je rozdam niedługo wszystkie, co innego dam, wnerwia mnie to skubanie.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:55, 22 mar 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)
Ale już macie odsprzątane Idziecie jak burza. Cudowne widoki pokazujesz
U nas jeszcze zimo i po dwóch dniach lepszej pogody znowu pada.

U nas Reniu podobnie, ale mamy odpowiednie ubrania i jakoś idzie, tak koło 8 to już nie źle, jak leje, nic nie zrobisz.
hiacynty tez na słonko czekają
lilie czuby wystawiły
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:12, 22 mar 2016

Do góry
Też dostałam w podobnym stadium
Czy sadzisz lilie od razu do ziemi czy najpierw do doniczek?
Rododendronowy ogród II. 09:23, 22 mar 2016

Do góry
Bożenko przyszły mi lilie powiedz mi proszę jak głęboko je sadzić?
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:02, 21 mar 2016

Do góry
lilia napisał(a)
Jakie te ptaszyny cudne! Lilie też

Praszki to jedyne figurki ogrodowe jakie toleruję u siebie. Najgorsze jest to , że ja nie mam hamulców jak zobaczę jakieś nowe i mi się spodobają no to muszę je kupić.
Mam już całkiem sporą kolekcję.

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:59, 21 mar 2016

Do góry
Jakie te ptaszyny cudne! Lilie też
W moim małym ogródeczku - Dorota 15:44, 21 mar 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Moje lilie są orientalne, pachnące. Donice dość głębokie, nawożone systematycznie nawozem do roślin kwitnących. Sadzone ok8-10 cebul w donicę. Po przekwitnięciu jeszcze dwa razy podlewam z nawozem, a później stoją gdzieś na uboczu, nie podlewane, żeby nie zgnoić cebul.

Moje też są orientalne. Wynika z tego, że za płytką dałam im donicę. Myślisz, ze mogę je teraz przesadzić do głębszej? Kiedy najlepiej to zrobić?
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:38, 21 mar 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Posadziłam lilie za Twoją radą w donicy, ale moje nie były tak piękne. Nie wiem, gdzie zrobiłam błąd. Może donica za płytka? Może trzeba je odpowiednio nawozić?

Moje lilie są orientalne, pachnące. Donice dość głębokie, nawożone systematycznie nawozem do roślin kwitnących. Sadzone ok8-10 cebul w donicę. Po przekwitnięciu jeszcze dwa razy podlewam z nawozem, a później stoją gdzieś na uboczu, nie podlewane, żeby nie zgnoić cebul.
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:34, 21 mar 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Piękne dekoracje u Ciebie ale jakie lilie Pozdrawiam

Dziękuję za miłe słowa.
Jajo Ogrodowiskowe z gipsu mi nie wyszło, nie zawsze udaje się tak jakby się chciało.
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:15, 21 mar 2016

Do góry
Posadziłam lilie za Twoją radą w donicy, ale moje nie były tak piękne. Nie wiem, gdzie zrobiłam błąd. Może donica za płytka? Może trzeba je odpowiednio nawozić?
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:01, 21 mar 2016

Do góry
Piękne dekoracje u Ciebie ale jakie lilie Pozdrawiam
Ogród Mirelli 09:38, 21 mar 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Śliczne te Twoje hiacynty i dekoracje czekam aż zakwitną te karminowe u nas nie widziałam takich cebul, to u Ciebie sobie oglądnę

Te duże cebule to lilie, zdecydowanie większe od tych co zamówiłam.
Te kupione na targowisku od sprawdzonego przez ciocię sprzedawcę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies