Ewo, pytałaś u kogoś czy New Down będzie się czepiać drewnianej ściany? U mnie jest przy kratce i niestety muszę ją przywiązywać do niej. Ale i tak ją lubię
Witam w pierwszy dzień wiosny.....
wiosennie , że hej Ale śniegu jednak ubywa...... i to dość szybko... tam gdzie odśnieżaliśmy ścieżki dla psa..to już zielona trawa.
Ojej...
sorry...poprawię się
No niestety aż taka zielona nie jestem
Ale geniuszem czy też ekspertem jak niektóre dziewczyny też nie...one mają zdecydowanie większą wiedzę ode mnie i dobrze, bo mam od kogo się uczyć
Warzywa "uprawiam" od kilku lat...ale sadzonki siałam po raz pierwszy....wcześniej kupowałam gotowe rozsady na ryneczku. Tak po kilka sadzonek...taka ze mnie ogrodniczka
Halinko, Iwonko, Irenko, Bogda, Elu, Bożenko dzięki za odwiedziny i miłe słowa.
Doła mam dzisiaj nie byle jakiego. W nocy przymrozek, w dzień na plusie. Roślinki pchają się ponad ziemię chyba na zatracenie? Zdjąłem słoiki i niech się dzieje co chce. Czy to tak wygląda ocieplenie klimatu?
Mam też bylicę. No nie wszystkie piękne rośliny chcą rosnąć pod nasze dyktando. Zawsze jakaś się zwiesza, rozłazi, brzydko kończy kwitnienie albo choruje. Tak to już jest. A ogrodnik nad wszystkim czuwa.
Jak się nazywają te białe baldaszkowate kwiaty? Zakładam, że muszą bardzo pachnieć.