Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudne początki 12:11, 15 lut 2013

Do góry
giza napisał(a)
Słuchajcie, mam kolejną, przedwiosenną zagwozdkę.
Spod śniegu ukazał mi się smutny widok na czyścca wełnistego ( ten" placek" po prawej stronie).
On jest ponoć zimozielony, wieloletni. Ale taki skapciały, że nie wiem, co sie z tym robi? Mam go przyciąć jakoś? Czy sam "odbije"?
I czy radzicie mi uformowac tego jałowca ( z lewej, z tyłu) na kulkę/ bonsai czy tez zostawić ?

U mnie czyściec tak samo wygląda
Na razie tak go zostawiam, zobaczymy na wiosnę czy się ruszy, jak będzie cieplej w marcu to usunę mu tylko te pogniłe liście, resztę zostawię. Ale to tylko moja intuicja, bo mam go dopiero pierwszy rok.
Bonsai mógłby być ładny zobacz u Zbigniewa tu jego wizytówka, Danusia mu pomagała:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1407-wizytowka-nasz-przydomowy-ogrodek
Roztoczańskie klimaty 12:07, 15 lut 2013

Do góry
Witaj Zeto miłego piątku życzę
Moje poletko 12:04, 15 lut 2013

Do góry
Celina napisał(a)
Wszystkim zaglądającym do mnie wczorajszym Gościom dziękuję pięknie

Witaj Celinko, jakie piękne te twoje powitanie
Roztoczańskie klimaty 12:02, 15 lut 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

Fanta i Tequila = drink nie na słabą głowę

Hey Zeta, dopiero dziś trafiłam na Twoj ogródek (zresztą sama jestem na tym forum "świeżynka" i zostaję fanka, głownie za sprawą tych dwóch piękności

P.s. a ogródek piękny, duży i zadbany
Mój ogród 11:54, 15 lut 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
...szczęśliwych kur.

.

Rozczulające

Bożenko kury, floksy, goździki - przypominają mi wczesne dzieciństwo u Babci w ogródku

Sentymentalnie podchodzę
ogrodoweimpresjejolki 11:41, 15 lut 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Najpierw obowiązek

a potem przyjemność też wczorajszy zakup - bodziszek żałobny

Dzięki jolu poczęstuję się bananem
ogrodoweimpresjejolki 11:41, 15 lut 2013

Do góry
Celina napisał(a)

Wysiej Jolu, niech ładnie sie rozrosną a potem przyjadę z motyczką i wydziabie troszkę OKI?

Otworzyłam opakowanie i okazało się, że już rwie się do życia w nowym sezonie Mus do doniczki go wsadzić! A jak się rozrośnie, to nawet własna motyczkę pożyczę

Teraz tłumaczenie informacji na opakowaniu ze słownikiem niemieckim w ręku
ogrodoweimpresjejolki 11:26, 15 lut 2013

Do góry

Wysiej Jolu, niech ładnie sie rozrosną a potem przyjadę z motyczką i wydziabie troszkę OKI?
Grembosiowo 11:17, 15 lut 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
Nie sądzę by się pomylili, bo kupowałam od właściciela szkółki i z nim przeprowadzałam rozmowę jakie by mi hortensje doradził. Zaproponował dwie: Anabelkę i Limkę i właśnie je kupiłam. Miały też etykiety z takimi właśnie nazwami. Nie chę się upierać, może gdzieś zaszła pomyłka, ale w zeszłym roku o tej porze była lekko różowa ]

możesz śmiało podpisać swoją "anabelkę -Vanille Fraise(Renhy)" -taki zestaw przebarwienia biało/ciemny róż później całość czerwonawa i wydłużony kwiatostan ma tylko Pinky Winky
druga chyba nie pomylona Limelight
murek super a resztę jeszcze muszę na spokojnie obejrzeć-bo jest co

moja Pinky Winky

a tu 100% anabelki w Annabelle
ogrodoweimpresjejolki 11:11, 15 lut 2013

Do góry
Najpierw obowiązek

Odwodnienie ogrodu i odprowadzenie deszczówki 11:01, 15 lut 2013

Do góry
Witajcie
Mam na imię Beata i zaczynam swoją przygodę z tworzeniem ogrodu. Niestety na samym początku mam nie lada wyzwanie - przerasta to mnie. Na działce mam rów w którym ciągle płynie woda na wiosnę jest jej nawet sporo. Oglądam i czytam wątki na forach nie mogę zajść co by "odpowiadało" mojej sytuacji. Bardzo podoba mi się woda w ogrodach jej szum Jedni tworzą źródełka a ja mam naturalne tylko jak zagospodarować ten rów? Pomocy. Zamieszczę zdjęcia żebyście zobaczyli jak to wszystko wygląda:

Rów jest długi ma ok 50m na działce dalsza część znajduje się już na łące

Po przeciwnej stronie drogi mam działkę z dalszą częścią rowu. Został wyłożony " czymś " nie wiem jak to nazwać pokażę na zdjęciu. Jak myślicie jak wyłożę tym "czymś" rów na działce na której mieszkam czy to będzie jakoś normalnie wyglądało? Mi osobiście kojarzy się jak jakiś rów w zakładzie przemysłowy co zrobić żeby to wyglądało jakoś w miarę?

Każdy pomysł czy uwaga jest mi bardzo potrzebna proszę pomóżcie młodej ogrodniczce!
Chryzantemowy ogródek - moja pasja :) 10:57, 15 lut 2013

Do góry
Witaj Bozenko
Liliowce to piękne kwiaty jesienią kupiła jeszcze kilkanaście odmian ,ciekawa jestem jak zakwitną .Szkoda tylko ,że one tak krótko kwitną .

,
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 10:39, 15 lut 2013

Do góry
Witaj Marto
a ja wczoraj pomykałam u ciebie chyba kilka razy i o zgrozo nie zostawiłam śladu...naprawiam to dziś
zostawiam ci lilię z ubiorkiem, który robi dla niej tło jest to roślina jednoroczna, można ją siać na obwódki lub kolorowe plamy, jak się wysieje to następnej wiosny będziesz miała ja w ogrodzie już beż pamiętania o niej u mnie raz posiana gości co roku, jesienią nawet zebrałam nasionka

Moje poletko 10:26, 15 lut 2013

Do góry
Wszystkim zaglądającym do mnie wczorajszym Gościom dziękuję pięknie

Trudne początki 10:21, 15 lut 2013

Do góry
beata0109 napisał(a)

Zobacz moją,sama zrobiłam z niej kulkę
Fotke usunę jak zobaczysz

Co to za białe kamyki ? Urocze

To są otoczaki
Oj...one tam nie zostaną,bo musiałam usunąć donice po brukowaniu,a one tam były , dałam je chwilowo na rabatkę.Będą przeniesione w inne miejsce
Trudne początki 10:16, 15 lut 2013

Do góry
Ale big milka tez można dobrze spożytkować
Trudne początki 10:12, 15 lut 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Zobacz moją,sama zrobiłam z niej kulkę
Fotke usunę jak zobaczysz

Co to za białe kamyki ? Urocze
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 10:11, 15 lut 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)
Ani mi się waż! są ucztą dla oka,pokrzepieniem dla spragnionej wiosny duszy! Cudnie piękne,ciekawe czy zimują w gruncie.
...no to niech dalej cieszą...Twoja plecionka bardzo mi się podoba,też przypadkiem jej nie usuwaj!!!
Grembosiowo 10:09, 15 lut 2013

Do góry

Ta róża to NN, kwiaty rzeczywiście piękne, ale krzew sam w sobie kiepsko wygląda, kilka długich, łysych badyli, a na końcu kwiatki. Mam ją pierwszy sezon, nie pachnie. Wiosną muszę jej sprawić solidną podporę, bo się pokłada.

wpadłam z poranna kawką

Róża wygląda jak nostalgiczna lub angielka i byłam pewna że jest pachnąca
Kolejny destrukcyjny wpływ ogrodowiska dla mojego porfela . Zapragnęłam róż pachnących szlachetnych o romantycznym wyglądzie jak Twoja
W cieniu - zacieniona 10:09, 15 lut 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)
Bogusiu czy te anemony zimują w gruncie?
Kupujemy teraz twarde,zasuszone karpki,które po dobowym moczeniu wsadzamy do doniczek{po kilka}.Nie zimują...wysuszam jesienią i wiosną zaczynam zabawę od początku...są różne odmiany..u mnie tylko czerwone i odcienie niebieskiego...są niekłopotliwe w uprawie,a cieszą do póź nej jesieni...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies