Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

jotka 12:00, 14 kwi 2013

Pozdrawiam Powiedz mi proszę Gabrysiu, jak długo u Ciebie kwitna ciemierniki? mam zamiar kogoś nimi obdarować
Gabriela 16:06, 14 kwi 2013

Ciemierniki kwitną długo, do końca maja, ich kwiaty z białych robią się seledynowe, a potem wiążą torebki nasienne, a te płatki zewnętrzne jeszcze są, to naprawdę świetna roślina.
Nie wiem jak jest z tymi z różowymi kwiatami, bo mam tylko te białe.
Urszulla 16:25, 14 kwi 2013

Gabrysiu, nie wiadomo więc czy była zaczarowana ta ropucha
rzeczywiście lepiej żeby M. trzeźwość umysłu zachowywał w takich sytuacjach

hodowla u Ciebie niesamowita, ja bym nie umiała z tego wyjść.
A ciemiernik zachwyca swoim pięknem, niestety moje zmarzły i kwiatów już nie mają.
Muszą czekać do przyszłego roku.
Mala_Mi 17:37, 14 kwi 2013

Gabrysiu... dziś szukałam gdzie masz zlokalizowany ogród zimowy..... Bo chatki mamy takie same, co dopiero dziś przeczytałam ... M stwierdził, że u nas się tak nie da, bo kto widział ogród zimowy od północy robić

Krokusy masz śliczne, też tak uważam
Joasia 19:06, 14 kwi 2013

Gabriela napisał(a)
Nareszcie kwitną ciemierniki

Nareszcie wiem jak sie to nazywa Dziekuje!

Ropucha i ptaszysko swietne! Dziko tam u Was w ogrodzie
KasiaWB 19:23, 14 kwi 2013

Gabrysiu, witaj wiosennie prawdziwa wiosna w Twoim ogrodzie śliczne krokusy i ciemierniki zdjęcia fauny świetne pozdrawiam
Kasiek 19:23, 14 kwi 2013

Z pozdrowieniami ,Bawarska wiosenke przynioslam

Bogdzia 19:27, 14 kwi 2013

Gabrysiu podzielam twoje obawy odnosnie księzniczki , Twoje szczęscie że M nie spojrzal jej głęboko w oczy bo , może tymi złotymi oprawami jednak by go oczarowała.Śliczna ropuszka.Krokusy tez masz śliczne szczególnie te z ciemnymi płatkami w środku a jasnymi na zewnątrz, też je posadziłam ale nigdzie nie widze.Przy nasionkowych sporo pracy Cię czeka. Tak myślę czy m Cię nie zastąpi wkrótce w prowadzeniu wątku? Dobrze mu idzie, ciekawie pokazuje . Ale Ty nie znikaj, pilnuj go bo wiecej żabek jeszcze moze znaleźc.
Gabriela 20:10, 14 kwi 2013

Urszulla napisał(a)
Gabrysiu, nie wiadomo więc czy była zaczarowana ta ropucha
rzeczywiście lepiej żeby M. trzeźwość umysłu zachowywał w takich sytuacjach

hodowla u Ciebie niesamowita, ja bym nie umiała z tego wyjść.
A ciemiernik zachwyca swoim pięknem, niestety moje zmarzły i kwiatów już nie mają.
Muszą czekać do przyszłego roku.

Dziwne że ciemiernik wymarzł, ta zima była śnieżna i jednak łagodna dla roślin, a może miałaś odmianę mieszańcową, albo wrażliwego ciemiernika korsykańskiego, chyba tak on się nazywa, jakoś tak śródziemnomorsko.
Co do żaby i męża - przez chwilę chyba jednak nie panowałam nad sytuacją.
agniecha973 20:11, 14 kwi 2013

My wczoraj też żaby z okienka piwnicznego wynosiliśmy nad strumyk. Była jedna ropucha taka jak Twoja i dwe zwykłe zielone żaby. Proponowałam M-owi ucałowanie, ale powiedział, ,że już jedną królewnę ma i mu wystarczy. Czuję się bezpieczna. Krokusy śliczne, wysiewy imponujące. Pozdrawiam.