Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

hanka_andrus 11:03, 08 kwi 2013

Robercie, jeżeli się uda zostać na dłużej, to oczywiście zostawaj! Trzymam kciuki, żeby się udało.
Podróż kontrastów miałeś w drodze do Vancouver. Zdjęcia to pokazują.
Dzięki Tobie.
Klamber 17:00, 08 kwi 2013

Witajcie
Ewcia, u mnie dla odmiany leje, ma tak być do południa. Wczoraj nie jeździłem daleko na zdjęcia bo miało padać od południa a zaczęło o 4. Nie narzekam, bo deszcz potrzebny a tu i tak nie pada za dużo.
Haniu, b. bym chał zostać, mój ogród jakoś wytrzyma beze mnie. Pokażę dalsze fotki w kolejności jak jechałem a kontrasty to dopiero się pokażą. Pozdrawiam.

Mała mieścina.

nie ma jak amerykańskie ciężarówy.

Tu na zboczu jest nasza trasa.

Bogdzia 17:06, 08 kwi 2013

Aż się dziiwie że u nich mogą byc drogi a u nas same dziury.Zresztą nie tylko u nich.
Klamber 17:16, 08 kwi 2013

Od tego momentu droga się pogarsza z każdym kilometrem, wieżdżamy w srefę śniegu, który zalega tam nawet latem. Trzy pierwsze fotki znalazłem w necie, gdy szukałem info o drodze.

Natej jest wiata o której pisałem że chroni przed lawinami.

Ta jest super widać ją z góry, bajeczny widok, prawda ?

Dojazd do Merritt.

Zjechaliśmy do toalety a na parkingu takie zawały śniegu.

Śniegu przybywało w zawrotnym tempie, jak widać po wyprzedzanym samochodzie.
Klamber 05:28, 09 kwi 2013

Bogdziu, tę austrade skończono pod koniec 80 lat, dipiero zdjęto bramki do opłat pięć lat temu gdy autostrada się zwróciła, teraz jest bezpłatna. Dziur po drodzę nie widziałem. W Vernon drogi są szerokie i ładne, wszędzie jest pas dla rowerów. Nie powiem że nie widziałem łatanych dróg ale jest to zrobione elegancko i profesjonalnie, że się nawet nie czuje gdy się przejeżdża po łacie. No i oczywiście nigdzie nie widziałem bajor na ulicy takich jak u nas. Już wspominałem wcześniej o chodnikach, mają perfekcyjne, wygodne, równe, wyprofilowane jak trzeba. przystosowane dla inwalidów, niewidomych i matki z wózkiem. Ludzi tyle samo co u nas a powierzchni klkanaście razy wiecej do ogarnięcia. U nas każdego rządzącego powinni dopuszczać do wyborów dopiero po dwu letnim stażu za granicą, w tedzy może byśmy się pozbyli trochę chołoty i oszołomów.
Zapraszam, do oglądania dalszej części widoków ze słynnej autostrady Coquihalla.

na tej tablicy jest napisane że to ktytyczny odcinek drogi i trzeba dostosować prętkość

Sniegu już tyle że nawet wielkich tablic prawie nie widać

Wiata-tunel

Ach te ciężarówki amerykańskie, mam do nich wielką słabość.

Klamber 07:03, 09 kwi 2013

Teraz będzie zjazd z góry, jeszcze ciężki sprzęt do usówania śniegu, ale coraz cieplej, mgliściej, mokrzej i oczywiście zieleniej.

zawitka 13:39, 09 kwi 2013

Witaj Robercie ależ Ty nas karmisz -jak obejrzę Twoje zdjęcia to się żyć chce że na świecie tak pięknie Ty nam to pokazujesz Pozdrawiam cię gorąco i za3 dni jadę ogladac tulipany na 2 tygodnie ---ale i tak będę Cię oglądać Kup sobie ten aparat nie załuj ------jeśli Cie to ucieszy Ukłony Przesyłam Ci swój obraz choc nie najładniejsz ale kwiatki są .
magdziam 17:29, 14 kwi 2013

Jestem na bieżąco Twojej fotorelacji
Wiosna zawitała wreszcie i do mnie, chociaż wczoraj padał niewielki grad

Bogdzia 18:45, 14 kwi 2013

Co do polityków to się zgadzam z Toba jak najbardziej.
weronika77 18:57, 14 kwi 2013

Robercie, widoku w bieli, w błękicie i w zieleni, wszystkie piękne.
Moje krokusiki z marca przetrwały i całkiem dobrze się prezentują w połowie kwietnia. Pozdrawiam.