Bogdziu, tę austrade skończono pod koniec 80 lat, dipiero zdjęto bramki do opłat pięć lat temu gdy autostrada się zwróciła, teraz jest bezpłatna. Dziur po drodzę nie widziałem. W Vernon drogi są szerokie i ładne, wszędzie jest pas dla rowerów. Nie powiem że nie widziałem łatanych dróg ale jest to zrobione elegancko i profesjonalnie, że się nawet nie czuje gdy się przejeżdża po łacie. No i oczywiście nigdzie nie widziałem bajor na ulicy takich jak u nas. Już wspominałem wcześniej o chodnikach, mają perfekcyjne, wygodne, równe, wyprofilowane jak trzeba. przystosowane dla inwalidów, niewidomych i matki z wózkiem. Ludzi tyle samo co u nas a powierzchni klkanaście razy wiecej do ogarnięcia. U nas każdego rządzącego powinni dopuszczać do wyborów dopiero po dwu letnim stażu za granicą, w tedzy może byśmy się pozbyli trochę chołoty i oszołomów.
Zapraszam, do oglądania dalszej części widoków ze słynnej autostrady Coquihalla.
na tej tablicy jest napisane że to ktytyczny odcinek drogi i trzeba dostosować prętkość

Sniegu już tyle że nawet wielkich tablic prawie nie widać

Wiata-tunel
Ach te ciężarówki amerykańskie, mam do nich wielką słabość.