Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:59, 18 lut 2013

Do góry
Konstancjo-Izabelo droga nie wiem czy wolno mi tutaj polecać tak dobitnie ale co tam. Korzystam z tej stronki już dłuuuuugo i nigdy się nie rozczarowałam. Dorotka ma całe mnóstwo świetnych i sprawdzonych
( patrz komentarze) przepisów. Może tam coś znajdziesz.
Z tej właśnie stronki:

Wprawdzie ta kolorystyka nie taka ale może sam pomysł okaże się pomocny.
Wydaje mi się, że takie serducha można pokryć taką gotową masą cukierniczą lub lukrem na bazie białka bo lukier z cukru pudru jest baaaardzo delikatniusi.
Powodzenia i koniecznie daj znać jak Ci poszło.
Rododendronowy ogród II. 19:57, 18 lut 2013

Do góry
Elfik napisał(a)
Bożenko, podsycam chcice martagonowe i dedykuję Ci okazy z ogrodu Fullers Mill Garden. Były wyższe ode mnie

Pozdrawiam serdecznie!

To ja zaczełam od dołu a tu jeszcze tyle piękna. Cudne sa i już .Będę miała 7 gatunków jak dostanę 6 nowych bo jeden mam.Wtedy bedę pokazywac takie piękne zzdjecia z mojego ogrodu.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:56, 18 lut 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
a takie serduszko dla Was ...

a ja od dziś nie jem słodkiego ... masakra !!!

Aż się ciofałam coby te cudności zobaczyć Piękne !
Koniecznie przetestuj ich wykonanie.
To białe to chyba gęsty lukier.....
Pozdrawiam i czekam na efekty
Igiełkowy ogródeczek 19:54, 18 lut 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
ULA ,GOSIA mozna sie dołaczyć do świetowania Gardenii przed kompem Przygarniecie bidule ? Co by za smutno nam nie było wpijemy po browarku co wy na to ?

Jakie przed kompem? Przecież Ewa Ty na rowerze możesz dojechać!!!
Rododendronowy ogród II. 19:54, 18 lut 2013

Do góry
Elfik napisał(a)
A jakie cudne są w zestawieniu z bodziszkami!

Witaj Elu, już od jakiegos czasu widuje Cię tu i ówdzie. Cieszy mnie to bardzo. Faktycznie z bodziszkami wyglądaja fajnie, czyli mamy jeszcze jeden pomysł na aranżację. One sa takie malownicze że nawet na tle moich rh wyglądaja dobrze. dzięki za piękne zdjęcie. Pozdrawiam serdecznie Ciebie i M.
Igiełkowy ogródeczek 19:54, 18 lut 2013

Do góry
ULA ,GOSIA mozna sie dołaczyć do świetowania Gardenii przed kompem Przygarniecie bidule ? Co by za smutno nam nie było wpijemy po browarku co wy na to ?
Kolorowe rabaty 19:51, 18 lut 2013

Do góry

Po zmniejszaniach takie szarości wyszły
No cóż jeszcze mnie trzyma,ale jest lepiej .Pozdrawiam serdecznie
Rododendronowy ogród II. 19:49, 18 lut 2013

Do góry
A jakie cudne są w zestawieniu z bodziszkami!

Ogrodowe zacisze 19:46, 18 lut 2013

Do góry
Ogólnie "ogrodowe zacisze" to trochę przekorna nazwa. O zacisze w naszym ogrodzie walczę od początku, obsadzając obrzeża, aby wyciszyć wiatr, który na tym terenie hula bez ograniczeń.
Zima jest dla mnie czasem, kiedy rodzą się u mnie nowe pomysły. Oczywiście mam już nowe pomysły na wiosnę. Mam taki niewielki brzozowy zagajnik i zamierzam zagospodarować ten kawałe na "ogródek leśny".
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:46, 18 lut 2013

Do góry
Danuta cieszę się że moje zdjęcia sprawiają radość nie tylko mnie

plan był taki Łysa Polana, Morskie Oko, Czarny Staw pod Rysami, Mięguszowiecka Przełęcz pod Chłopkiem, dojść i wrócić
Przełęcz to te siodełko w prawym górnym rogu Rysy są zupełnie po lewej

za Kazalnicą poszły pioruny więc wyszła opcja "wrócić"
gdybym miał nocleg w Morskim byłoby łatwiej i szybciej

kawałeczek Czarnego Stawu

Blaski i cienie nowego życia 19:44, 18 lut 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Kondzio, Madżenko, Gosiu z Igiełkowego, Gabrysiu, Maju, Jolu, Celinko, Tess, Kindziu, Agatko, Bożenko, Karolinko, Ewo- dziękuję za wpisy i aż mi głupio że tyle czasu musiałyście poczekać na foty tych donic.

Kupiłam 4 grafitowe i 2 białe

i 4 podłużne Coubi na zewnętrzne parapety- myślałam że posłużą też wewnątrz na rośliny, ale pomysł nie wypalił bo za wysokie na małe doniczki. Zobaczcie sami, rośliny wpadają zbyt głęboko- ale przynajmniej wiem czego szukać do wewnątrz

Posadziłam jeszcze agapanta do roboczej donicy, bo już w opakowaniu rósł

Ula te wysokie białe i grafitowe donice kupiłaś w necie czy w realu? Jakiej firmy i za ile poproszę
Ogrodowe zacisze 19:40, 18 lut 2013

Do góry
Zawsze marzył mi się ogród taki tajemniczy, żeby nie było od razu widać całego ogrodu, ale żeby stanowił takie kolejne odsłony. Dzisiaj już wiem, że taki ogród musi mieć trochę lat

W pewnym momencie postanowiłam pozwolić roślinom nieco wyrosnąć, odpuściłam nieco cięcie, którego zawsze byłam zagorzałą zwolenniczką. Nadal niektóre krzewy i drzewa ostro tnę, ale niektóre, dla kontrastu i tła zostawiam naturalne.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:34, 18 lut 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Aniu a masz może tulipanowca? bo mam go już parę lat i nie mogę się doczekać by mi zakwitł i może trzeba mu czymś pomóc?

Mam tulipanowca tego pstrolistnego.... i dobre słowo nie pomaga.. nie kwitnie.... ale w końcu musi
Jest już wysoki.. ten po lewej, a po prawej katalpa (foto z dachu )

Ma takie liście

Moje ogrodowe marzenia... 19:29, 18 lut 2013

Do góry
Witam Agnieszko!
Zaglądam do Twojego ogrodu i jestem pełna uznania dla tego, co już udało ci się zrobić. Ja zaczęłam od pustej łąki, na dodatek strasznie podmokłej i już wiem , że się da, tylko trzeba bardzo chcieć i nie odpuszczać.Jeśli chodzi o krety, to nie chcę Cię straszyć, ale będzie ciężko. Przez wiele lat miałam względny spokój, ale to co mi gryzonie wyprawiają od ok. 2 lat to przechodzi ludzkie pojęcie! Krety, myszy ,norcice i inne podobne zawarły jakieś przymierze przeciwko mnie.W geście desperacji próbowałam je nawet polubić, ale mi nie wyszło... Pozdrawiam serdecznie i będę śledzić rozwój Twojego ogrodu. Marzenia się spełaniają!!
nic nie umiem, nie znam się.... ale bardzo chcę 19:28, 18 lut 2013

Do góry
Danusiu nie mogłabym ... NIGDY!!

bo ja OGRODOWISKO

i tak już zostanie! bo ja w uczuciach jestem stała albo przynajmniej tak mi sie wydaje
Rododendronowy ogród II. 19:27, 18 lut 2013

Do góry
Bożenko, podsycam chcice martagonowe i dedykuję Ci okazy z ogrodu Fullers Mill Garden. Były wyższe ode mnie

Pozdrawiam serdecznie!
nic nie umiem, nie znam się.... ale bardzo chcę 19:23, 18 lut 2013

Do góry
witajcie
... taka córka marnotrawna ze mnie ... zagubiłam się gdzieś... we wrześniu wzięłam dodatkową pracę i tak jakoś do końca stycznia cierpiałam na ciągły niedoczas.... a jak go nawet chwilę miałam (tego czasu), to po iluś tam godzinach spędzonych przed kompem i w papierach nie miałam siły...
.... teraz chyba już w kościach czuję wiosnę, bo że za nią tęsknię to nawet nie mówię .... dziś wzięłam mój magiczny zeszycik i znów zaczęłam notatki robić dobry znak

na koniec chciałam tylko bardzo podziękować za pamięć i odwiedziny i powiedzieć, że, bycie nieobecnym oznacza że się zapomina... o nie!!! ja nadal krzyczę na całe gardło:

OGRODOWISKO

Ogród na Zawilcowej 19:19, 18 lut 2013

Do góry
Witam. Wczoraj dołączyłem do Waszego szacownego grona i zostałem zaproszony do prezentacji "mojego ogrodu". Za kilka tygodni rozpoczniemy pracę w ogrodach więc myślę,że jest do dobry czas na zasięgnięcie Waszych opinii. Pozdrawiam Krzysztof
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:18, 18 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)
(...)
Udało się

I z tej tylnej też

Pojętny ten 'papug'
Po takiej lekcji poglądowej...!
Mój kawałek raju II 19:01, 18 lut 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Jak miło wejść i popatrzeć na cudne tulipanki. Wykopujesz je i wsadzasz z powrotem jesienią czy cały czas w ziemi? Ja się bawiłam zawsze w wykopywanie, ale może niepotrzebnie, a z roku na rok ich coraz więcej, więc trzeba jakąś strategię przyjąć
Pozdrawiam

Ewelinko tak średnio co 2 lata je przesadzam, jak mi się miejsce znudzi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies