Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 20:32, 11 kwi 2013

he he! czego to ludzie nie wymyślą!
Gardenarium 20:45, 11 kwi 2013

No to ja mam dla Was chyba ? holenderskie bukiety

Prawda czy nie Agatko? Po jakiemu popisane jest?

Instagram Ogrodowiska
Bogdzia 20:47, 11 kwi 2013

Na 529 str pokazałaś takie duże tulipany , czosnki i żonkile że do 18 maja to szans nie ma by były. Wszystko przekwitnie i co my bedziemy oglądac?Zabytki mało mnie interesują.
Syla 20:49, 11 kwi 2013

Agata wybacz , że długo nie zaglądałam ...... ale wiosna u Ciebie ! pięknie .... czekam na te Twoje śliczności czosnki z niecierpliwością
agata_chrosc... 20:53, 11 kwi 2013

Gardenarium napisał(a)
No to ja mam dla Was chyba ? holenderskie bukiety

Prawda czy nie Agatko? Po jakiemu popisane jest?

Duizendschoon nie pozostawia wątpliwości - to holenderskie goździki! Takie bukiety sprzedają tu na targach. Bardzo to malownicze. Dziękuję Danusiu
agata_chrosc... 21:00, 11 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)
Na 529 str pokazałaś takie duże tulipany , czosnki i żonkile że do 18 maja to szans nie ma by były. Wszystko przekwitnie i co my bedziemy oglądac?Zabytki mało mnie interesują.

Bogdziu, 18 maja to jest faktycznie bardzo późno. Dość powiedzieć, że Keukenhof jest otwarte zaledwie do 20 maja czyli raptem jeszcze 2 dni po Waszym pobycie. Ale ten rok jest wyjątkowy. Jest szansa, że późne odmiany ciągle będą do oglądania. No ale tak na przyszłość to jednak lepiej nieco wcześniej. A jeśli nie tulipany to powinny jeszcze kwitnąć rododendrony. U mnie w połowie maja w zeszłym roku były w pełnym rozkwicie. a przeciez tamta wiosna była dużo wcześniejsza i cieplejsza. W Amsterdamie jest taki park, gdzie jest ich całkiem sporo pozdrawiam i życzę jednak wiele do oglądania
agata_chrosc... 21:00, 11 kwi 2013

Syla napisał(a)
Agata wybacz , że długo nie zaglądałam ...... ale wiosna u Ciebie ! pięknie .... czekam na te Twoje śliczności czosnki z niecierpliwością

ja też Syla Zejdzie się jeszcze trochę, ale mam nadzieję, że będzie warto poczekać Ściskam
Bogdzia 21:19, 11 kwi 2013

Dzięki Agatko za informację.
monteverde 21:27, 11 kwi 2013

agata_chroscicka napisał(a)
jako się rzekło, tulipany bardzo juz duże i jak się bliżej przyjrzeć...to gdzie nie gdzie...

ciagle widac pierwsze wiosenne kwiaty, co o tej porze roku jest zdumiewające. Tu w tle krokusy, a na pierwszym planie już spore pączki żonkili:

i puszkinie, które w zeszłym roku to już w lutym widywałam. U siebie mam je pierwszy raz. Pomysł był taki, zeby się komponowały z trawką holcus mollis, ale ta ostatnia z powodu okropnej suszy pozasychała. Chyba rację mieli mądrzy ludzie, że to nie jest łatwy przeciwnik. Nie wiem czy ją w tym miejscu zostawię...

Agatko miło popatrzeć na kwiatki u Ciebie u mnie teraz zaczyna kropić chyba pierwszy wiosenny deszcz, bo jest na dworze ciepło pozdrawiam serdecznie
agata_chrosc... 21:31, 11 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)
Dzięki Agatko za informację.

mam nadzieję, że się przydadzą