Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród Dominiki 10:09, 05 gru 2011

Do góry
Domi napisał(a)

Dom i zagospodarowany ogród zajmują powierzchnię 1300m2, więc nie jest to zbyt wiele, szczególnie zważywszy na fakt, że dom i taras zabrały nam większość tej działki. Może na fotkach wygląda to wszystko bardziej przestrzennie...

Ano wygląda, wygląda Obstawiałam tak minimum 2500m2 Już ktoś się kiedyś dopominał, a ja przypomnę - o zdjęciach ogrodu widzianego z góry, z jakiegoś okna w domu, balkonu itp. na różne jego strony, z jakiejś szerszej perspektywy - plisss
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:59, 05 gru 2011

Do góry
Domi, to są trzmieliny fortunea emerald'n gold. Nie okryłam ich poprzedniej zimy i trochę przemarzły, ale wiosną odbiły. Mimo wszystko przy ścianie domu jest trochę cieplej. 5szt. w innym miejscu (przy altanie) przemarzło doszczętnie i musiałam wyrzucić. Te które widzisz muszę troszkę naprostować. mają duże przyrosty - cięłam je 3 razy w tym roku. Berberysy, które są pod nimi, idą wiosną do wymiany na coś ciemnozielonego - albo jakąś trawkę, albo kostkę bukszpanową. Co o tym myślisz?
Te żółto obrzeżone kulki na pniu pięknie by wyglądały wśród Twoich stożków i kul z bukszpanu. A masz u siebie dość zacisznie i ciepło, żeby przetrwały zimę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:57, 05 gru 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)

:

Pytam o tę rabatkę pod oknem.
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 08:22, 05 gru 2011

Do góry
Ależ musiały być pyszne kiełbaski i chlebek z tego ognicha! Mniam!
Duży ogród mają Twoi rodzice Elu, z przyjemnością się po nim przespacerowałam
A grill w grudniu, to sama przyjemność w porównaniu z naszym grillem 3 maja - kiedy śnieg i zawierucha za oknem, a M. w zimowej kurtce próbował na tarasie cokolwiek upichcić
Ogród pechowy potrzebuje szkieletu 07:59, 05 gru 2011

Do góry
Kocurko, cieszę się, że choć raz udało mi się być pierwszą w powitaniu, bo o to tutaj trudno Na Twoim miejscu wycięłabym wszystkie te brabanty i "ażurowe" świerki. Rozumiem, że chcesz się szybko odgrodzić wizualnie, więc ja bym brała jodły. Bo chociaż wg Związku Szkółkarzy one duże rosną, to przecież Ty masz duży ogród http://zszp.pl/?id=207&rco=Abies%20nordmanniana&lang=1 . Osobiście nie posiadam żadnej kaukaskiej, tylko 1 kalifornijską, więc ekspertem nie jestem. Niech się może kto mądrzejszy w tej materii wypowie
Ogród z lustrem 23:19, 04 gru 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)

hihihi to dziewczyny do roboty, robić kryzys a potem rozejm

Istnieje pewne niebezpieczeństwo, że po kryzysie rozejmu nie będzie, bo ta strona, która miała ogród zapewnić w ramach zawierania tegoż rozejmu, się rozmyśli... I wtedy klops!

tak też być może... więc może nie ryzykować
Ogród z lustrem 23:10, 04 gru 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
hihihi to dziewczyny do roboty, robić kryzys a potem rozejm

Istnieje pewne niebezpieczeństwo, że po kryzysie rozejmu nie będzie, bo ta strona, która miała ogród zapewnić w ramach zawierania tegoż rozejmu, się rozmyśli... I wtedy klops!
Pierniczki świąteczne 23:05, 04 gru 2011

Do góry
Jagna, to jak Tobie pierwsze takie piękne wyszły, to jak dojdziesz do wprawy - to dopiero będą prawdziwe cudeńka!!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:02, 04 gru 2011

Do góry
Ana, po obejrzeniu Twojego wątku jeszcze raz od początku, a zwłaszcza dzisiejszych fotek postuluję zmianę w podpisie "Any ogród mały-czyli walka z ugorem" Nawet jeśli był tam ugór, to śladu po nim nie zostało, więc wprowadzasz szanownych forumowiczów w błąd Piękny ogród, taki Danusiowo -ogrodowiskowy!
Pierniczki świąteczne 22:59, 04 gru 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Jagna, po obejrzeniu Twoich piernikowych dzieł sztuki wpadam w kompleksy

NIe ma potrzeby wpadać w komleksy tylko trzeba popróbować, jak pisałam to moje pierwsze, sama nie wiedziałam ze tak można.
Pierniczki świąteczne 22:56, 04 gru 2011

Do góry
Jagna, po obejrzeniu Twoich piernikowych dzieł sztuki wpadam w kompleksy
Mój 4 arowy azyl... 22:54, 04 gru 2011

Do góry
Basiu i ja dołączam się do imieninowych życzeń - zdrówka i spełnienia prawie wszystkich ogrodowych marzeń Prawie wszystkich - bo trzeba o czymś marzyć, żeby życie miało sens
Ogród z lustrem 22:42, 04 gru 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Danusiu, czy właściciel(e)ogrodu jest świadomy zainteresowania ogrodem i że pół Polski mu go zazdrości?

Nie wie, że prowadzę relację ale jest szczęśliwy z posiadania tego ogrodu i powiedział, że ocaliłam jego małżeństwo

No jakby mi mąż zafundował TAAAAKI OGRÓD, to o żadnym kryzysie, rozpadzie i niczym w ogóle nie mogłoby być mowy - nawet gdyby on chciał - nie da rady, dozgonna wdzięczność
Mój kawałek raju 22:28, 04 gru 2011

Do góry
I ja chylę czoła przed takim Pracusiem Zwłaszcza, że sprawiasz wrażenie, że to wszystko tak łatwo i lekko się robi - sama przyjemność Od kilku już stron czytam o Twoich kuchennych poczynaniach i od samego czytania zmęczyć się można, jak sobie wyobrażę ile to wszystko kosztowało pracy No ale pracusie już tak mają - nie ma nic do roboty w ogrodzie, to na tyłku z założonymi rękami nie usiedzą, hihihi Podziwiam i pozdrawiam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:19, 04 gru 2011

Do góry
Ponentasi, Sylwio, Leno, Ewo, Haniu - dzięki Oczekiwanie, aż wszystko się rozrośnie jest dla cierpliwych, do których niestety nie należę. Ale dzięki Wam to oczekiwanie jest znacznie przyjemniejsze
Sylwio - te bonie są takie trochę nieprawdziwe - to tylko paski w innym kolorze. Na prawdziwych boniach zbiera się kurz, a chciałam tego uniknąć, osiągając jednocześnie ten sam efekt. Z daleka nie widać różnicy
Danusiu - kanciki i uzupełnianie - to jest wiosną priorytet najważniejszy z ważnych Napisałaś, że "Od razu widać jak coś brakuje i w dodatku musisz po prostu posadzić to co brakuje a nie nic innego". - a ja mam właśnie problem z oceną, co to jest to brakujące, co powinnam dosadzić. Albo w ogóle nie mam pomysłu, albo mam ich zbyt wiele i nie potrafię wybrać. Ale z tym problemem to sobie poradziiiimy, prawda?
Elu, oj dają Ci w kość te krety, naprawdę współczuję, bo wiem co to znaczy ale żeby zaraz wysadzać TAKI ogród w powietrze??? Toż to bluźnierstwo jakieś
Ogród z lustrem 15:09, 04 gru 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Danusiu, czy właściciel(e)ogrodu jest świadomy zainteresowania ogrodem i że pół Polski mu go zazdrości?

Nie wie, że prowadzę relację ale jest szczęśliwy z posiadania tego ogrodu i powiedział, że ocaliłam jego małżeństwo
Ogród z lustrem 00:04, 04 gru 2011

Do góry
Ogród Dominiki 23:59, 03 gru 2011

Do góry
No i zdjęcia Twojego ogrodu na dobry sen...
Ogród Dominiki 23:58, 03 gru 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Domi, a co p.Janusz mówi na te bukszpany?

Nie pytałam jeszcze. Dziś zrobiłam fotki i najpierw tutaj je wrzuciłam.
Ogród Dominiki 23:56, 03 gru 2011

Do góry
Domi, a co p.Janusz mówi na te bukszpany?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies