Na lodowcu w drodze na wschódKawały lodowca odrywają się niekiedy nawet cały ściany lodowe pękają,odrywająsię ipłyną do oceanu.Na ostatnim zdjęciu czarny pył wulkaniczny po wybuchu Hekli.
Wczoraj wygłosiłam mowę obrończą Oskarżyciel publiczny, w roli którego wystąpił M. oskarżył naszą choinkę o zrzucanie igieł na dywan! Ale ja w swojej mowie obrończej użyłam tylu argumentów, że choinka stoi nadal w kąciku i rozświetla wieczorami zimowy mrok Oskarżyciel mówi, że wniesie apelację w następna sobotę
Irenka medium jesteś ... właśnie poszukuje inspiracji ... i mam w głowie zeszłoroczny przypadkowy mix ... na brzegu tarasu miałam żyopłocik z lawendy a pół metra niżej kanny które wystrzeliły i stworzyły dalszy parawan ... ta lawenda na tle wyglądała fajnie ... u mnie myślę o towarzystwie do stada ...
muszę zrobić porządek w zdjęciach ...
z czasem były wyższe od ogrodzenia
a to na tle lawendy właśnie ...
muszę pogmerać w inspiracjach kannowych ale jak wrócę ... Święty Krzyż wzywa ... postanowiłam sobie co nieco odmrozić ))))
Było ciepło, wiec powinne były wyjść z ziemi przed tym opadem śniegu... ja niestety walczę z nornicami za pomocą norniksa I jak na razie wygrana jest po mojej stronie
Trzeba jeszcze je posłuchać jak sie drą za oknem... teraz tak wrzeszczą , że radio zagłuszają Do 9 rano nie ma śladu po tym co dostały do jedzenia....... szarańcza
A tak będzie za 2 miesiące
Dziękuję ślicznie..... teraz pod pierzynką czekają na wiosnę I dzięki temu masz pewność , że ich nornice nie zjadły Wyżej masz moje z 2012
Stara się nie deptać po rabatach Bo to strażnik krokusów... niestety tylko do momentu jak pięknie zakwitną... wtedy leży i je wącha... ale to tylko te na trawniku posadziłam głupio, tam gdzie pies lubi leżeć, wiec nie mam do niego pretensji... Na rabatach nie niszczy.. mija bokiem Jak widać na foto.. krokusy rosną a pies pod płotem leży..
Ale czasami mu się zaśnie na słoneczku... na krokuskach I jaki zdziwiony, że go obudziłam....i dlaczego????? A kwiatki się przyplaskały .... trudno ..... bo kto sadzi kwaty gdzie pies chodzi i leży???
Celinko, napatrzyłam się na piękne wnętrza Różne style, dodatki, gadgety Jestem na etapie szukania ładnej lampy podłogowej, a tam w przeciwieństwie do realu tyle cudeniek No i kolejny raz utwierdziłam się w przekonaniu, że mam drogi gust (podane są ceny niektórych )....
Za oknem prószy delikatny śnieżek, na termometrze +28 stopni Farenheita oczywiście, tzn na nasze -2 Celsjusza
Maja obejrzana, śniadanie zjedzone (zielona jajecznica) obiadu nie muszę robić bo idziemy do dzieci i wnuków z okazji Dnia babci i Dziadka
Oj Irenko piękne iryski , ja też o moich tak myślałam niedawno tym bardziej ze przesadzilam je po kwitnieniu i wtedy nigdy nie wiadomo strasznie je lubię ! I nie mogę juz doczekać sie wiosny!!!
Pozdrawiam M
PS przeczytałam u Bożenki ze w Biedronce prymulki po 3,99 maja