Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

monteverde 23:50, 20 mar 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Ta wersja lepsza od poprzedniej. Ja lubię chodzić wokół stołu, a ten upiększania nie potrzebuje, sam w sobie oryginalny

popieram Basię, tylko dałabym jakieś stare krzesła mogą być drewniano żelazne a nie kamienne pufy bo kto na nich będzie siedział? przecież to wilka można złapać
grupa_trzyma... 08:45, 21 mar 2013

I zająca...
jotka 09:36, 21 mar 2013

Ewo, pytałaś u kogoś czy New Down będzie się czepiać drewnianej ściany? U mnie jest przy kratce i niestety muszę ją przywiązywać do niej. Ale i tak ją lubię

magnolia 09:40, 21 mar 2013

agniecha973 napisał(a)

Nie wydaje mi się, żeby włączenie stolika w rabatę coś tu upiększyło, brzuchato będzie jak pisała Danusia. Trzeba raczej iść w stronę porady Magnolii: "powtórzyć kształt w rabacie z kształtem wokół stolika byłoby fajnie." Tylko teraz jak daleko i jak szeroko ten stolik chwycić w tą rabatę i jaki kształt, to już nie dla mnie.

Dla mnie tak jest super- zgrabne linie, dobre proporcje.
Teraz poprowadzić wysepkę przy stoliku róznowlegle do lini rabaty i będzie jak piszesz- oderwany puzzel
magnolia 09:41, 21 mar 2013

puzzel ?- nie podkreśla, hm
magnolia 09:45, 21 mar 2013

na tym puzzlu hakonehloa czy wytrzyma- jak jest tam słońce i korzenie świerkowe , to może być kłopot.
Jesli Ci zalezy na niej, to posadź ją w kompoście i sukcesywnie go dodawaj. Posadź ich kępę- ze 3-5 , nie na całości, nie ma co ryzykować dużo sztuk. Do niej dobierz jakiś łatwy dywanik- może marzankę wonną, albo zawilce pospolite?

Zamiast hakone mogłaby być kostrzewa owcza- napewno się sprawdzi, albo kostrzewa cieniutka- cudna jest, tylko niełatwo ją dostać. Ja kiedyś dopadłam ją u Surowińskich
magnolia 09:47, 21 mar 2013

Pomysł ( dziewczyny czyj to fajny pomysł?) żeby dosadzic tam powojnik bylinowy , który będzie właził trochę na stolik ( po lince jakiejś) też fajny. One lubią półcień te powojniki, trochę kompostu i będą piękne
Pszczelarnia 09:48, 21 mar 2013

1. Czyli odchudzić rabatę pod stachetami a dać rabatkę wokół stolika w kształcie wydłużonym (nerka)?

2. A gdyby odchudzić rabatę pod sztachetami i wokół stolika zrobić tylko koło (skarpetkę, jak radzi Danusia), żeby nie tworzyć "wyspy"? Koło wokół stolika nawiązałoby do kulek bukszpanowych.

Ten stolik nie musi mieć dojścia.

Rabata pod sztachetami jest/docelowo będzie bukszpanowo-trawiasto-hostowo-wiosenna.
Pszczelarnia 09:50, 21 mar 2013

magnolia napisał(a)
Pomysł ( dziewczyny czyj to fajny pomysł?) żeby dosadzic tam powojnik bylinowy , który będzie właził trochę na stolik ( po lince jakiejś) też fajny. One lubią półcień te powojniki, trochę kompostu i będą piękne

Powojnik - Ania Monteverde. Też myślałam, żeby ten stolik był taki "znaturalizowany".
magnolia 09:51, 21 mar 2013

Pszczelarnia napisał(a)

2. A gdyby odchudzić rabatę pod sztachetami i wokół stolika zrobić tylko koło (skarpetkę, jak radzi Danusia), żeby nie tworzyć "wyspy"? Koło wokół stolika nawiązałoby do kulek bukszpanowych.

Ten stolik nie musi mieć dojścia.

Rabata pod sztachetami jest/docelowo będzie bukszpanowo-trawiasto-hostowo-wiosenna.

można , jak najbardziej.