Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenia i plany vs. rzeczywistość

Marzenia i plany vs. rzeczywistość

butterfly 15:35, 20 mar 2013

Magnolio, jak zajrzysz, to przypomnę jeszcze tą ostatnio męczoną rabatę

Słońca jest tam pod dostatkiem - cały dzień tutaj praży, więc i stipie i lawendzie powinno byc dobrze

Teraz się zastanawiam nad tymi miłorzębami
- zostawić jak jest (lekki skos)
- posadzić w prostym rządku
- całkowicie przesadzić

Przypomnę że przez pomyłke rośnie w środku Califorian Sunset - miały być 3 Marikeny
magnolia 09:35, 21 mar 2013

Plan jest dobry moim zdaniem. Zastanawiam się nad trawkami w środku- fajnie by było nie dawać za jasnych, żeby nie zlewały się z jasną stipą ( ma jasne kłosy , więc daje jasny efekt), tylko ładnie z nią kontrastowały- zielone jakieś , niewysokie. Widziałabym tam Beatlesy, ale już masz ich w planie sporo, i do nich znowu żurawki powinny być niskie. Także można jeszcze pomyśleć nad nimi.

Miłorzęby- to jak rosną wydaje się nie przeszkadzać. natomiast nie bardzo mi 'leży' że środkowy to Califorian S.- dziwnie tak- dwa kuliste , a w środku smukły- nie bardzo widzę tu taka kompozycję. Może C.S wysadzić stąd- nawet na brzeg stipy, tuz przed świerk kłujacy- bedzie nawiązywał do marikenów gatunkiem, ale z daleka kontrastowała formą.Tylko jesli koln jest duży to za blisko niego.
A Marikeny zbliżyć do siebie, albo dosadzić trzeci. Jesli dosadzać, to juz zrobić z nich łuk jak kształty na rabacie.
malkul 09:59, 21 mar 2013

butterfly napisał(a)
Aga, to masz jeszcze takie wzorki

Wiało strasznie - ale dziś już piękne słońce świeciło cały dzień, aż w czy od tej bieli oczy bolały..

Pieknie to wygląda. Fafdy coś jak piasek na pustyni.
butterfly 17:33, 21 mar 2013

malkul napisał(a)

Pieknie to wygląda. Fafdy coś jak piasek na pustyni.

malkul, no szukam pozytywów w tym sniegu ale żeby znaleźć te plusy w bieli śniegu, i do tego końcem marca....coraz trudniej...
Gosiniak 17:41, 21 mar 2013

A mi to fale takie delikatne przypomniało, jakby morze spokojne, to chyba przez wiatr takie wzorki się ukształtowały.
butterfly 17:43, 21 mar 2013

magnolia napisał(a)
Plan jest dobry moim zdaniem. Zastanawiam się nad trawkami w środku- fajnie by było nie dawać za jasnych, żeby nie zlewały się z jasną stipą ( ma jasne kłosy , więc daje jasny efekt), tylko ładnie z nią kontrastowały- zielone jakieś , niewysokie. Widziałabym tam Beatlesy, ale już masz ich w planie sporo, i do nich znowu żurawki powinny być niskie. Także można jeszcze pomyśleć nad nimi.

Miłorzęby- to jak rosną wydaje się nie przeszkadzać. natomiast nie bardzo mi 'leży' że środkowy to Califorian S.- dziwnie tak- dwa kuliste , a w środku smukły- nie bardzo widzę tu taka kompozycję. Może C.S wysadzić stąd- nawet na brzeg stipy, tuz przed świerk kłujacy- bedzie nawiązywał do marikenów gatunkiem, ale z daleka kontrastowała formą.Tylko jesli koln jest duży to za blisko niego.
A Marikeny zbliżyć do siebie, albo dosadzić trzeci. Jesli dosadzać, to juz zrobić z nich łuk jak kształty na rabacie.

Co do miłorzębów - jestem skłonna wysadzić tego środkowego (pisałam, ze to pomyłka, kupiłam bez liści jeszcze) i dokupic Marikena w jego miejsce. A tego Califorian Sunset całkiem w inne miejsce w ogrodzie zaadoptować.
Tylko ten łuk poprawię bo one w takim ładnym łuku to nie rosną...

Trawka w środek - te Beatlesy bardzo mi się podobają - ale widziałam je jedynie na zdjęciach. One chyba mają tą zieleń taką ciemniejszą, prawda? WIęc fajnie by ze stipą sąsiadowały.

ha, a stipa na razie strajkuje - ani ździebełko nie wyszło

Magnolio, chyba dokładniej to omówimy w przyszłym tygodniu - bo w tym jak ja już jestem w domu, to ciebie już nie ma przy kompie.
W przyszłym tyg przed południem dam rade być

Dziękuję ślicznie i duuużo życzę
butterfly 17:44, 21 mar 2013

Tak, tak Gosiu, to przez wiatr - bo u mnie to wygwizdów (mało domów jeszcze dookoła)
Hogata 20:34, 21 mar 2013

Wyczytalam u Marzenki, że miał ci M robić stelaż na cięcie bukszpanów. Wyszło coś z tego, czy nie bardzo??

Tak wygląda stelaż po usunięciu drucików.

butterfly 15:08, 22 mar 2013

Agata, nic nie wyszło z tego obiecywania

Nie mogłam sie doczekac i koniec końców kupiłam ten własnie z Tchibo - jeszcze w tamtym roku

Spadam, bo dziś piątek = dzień porządków u mnie
Madzenka 18:24, 22 mar 2013

Beatko u Ciebie kolejna rewolucja ogrodwoa ale masz powera