Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Tu narazie jest ściernisko... 19:08, 30 mar 2017

Do góry
Magnolia śliczna Też mam taką, ale jeszcze w pąkach
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:54, 30 mar 2017

Do góry
oj Mirellko nie mam pojecia
Moja w zeszlym roku wogole nie kwitla. na Forum pisza (m.in Hania ) ze Magnolia wiaze paki w sierpniu i wtedy duzo wody potrzebuje.
Tu narazie jest ściernisko... 17:36, 30 mar 2017

Do góry
Basia- 2 km ode mnie i kwitnie magnolia? Moje w uśpieniu
Tu narazie jest ściernisko... 17:14, 30 mar 2017

Do góry
O wow Magnolia Ci już kwitnie Moja jeszcze trochę i trochę u mnie w okolicy wszędzie już fosycje kwitną
Tu narazie jest ściernisko... 17:10, 30 mar 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Dzisiaj byłam później w domu ale zdążyłam z eMusiem posadzić 5 drzewek owocowych i zrobić szybki oblot ogrodu. A oto co nowego:
Pierwsza magnolia i fosycja zaczynają kwitnąć.

Takie magnolie widziałam kwitnące w szkółce...Twoja jest piękna
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:26, 30 mar 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
nie Abiko- niebiesko- tak:

piękne! w mieście u nas rosną całe łany i kocham ten widok

Beskidzkie marzenie 11:08, 30 mar 2017

Do góry
Piękna ta magnolia. A można wiedzieć jaka to ? Pozdrawiam
Daleki od ideału..... 10:35, 30 mar 2017

Do góry
agapant napisał(a)

Ania magnolia to Alexandrina, ona kwitnie bardzo obficie. Z tyłu mam Rustica Rubra i ta ma kwiat co 50 cm. Polecam Alexandrine.

O,dzięki bardzo za bazwe7.zapisałam sobie.
Patrz we Włoszech J uz6 kwitnące magnolie widziałam. A my wciąż I jeszcze czekamy na te piękne widoki.
Lubie6 ten czas jak kwitną różne drzewa.
Moja bajka 09:25, 30 mar 2017

Do góry
Już magnolia Ci kwitnie.? Mam wrażenie, że w tym roku wiosna startuje w falstarcie w porównaniu do ubiegłej.
Chociaż dziś widziałam gwiaździstą zaczynającą kwitnienie.
Tutaj dopiero forsycje zakwitły pełną parą. Ale faktycznie widać, że 3 dni ciepła i woda zrobiła swoje.
Nieśmiałe pierwsze kroki 08:17, 30 mar 2017

Do góry
Cześć Elu - zdjęcia dużo lepsze

Ojej - nad takimi skarpami to trzeba się mocno pochylić i dobrze wszystko przemyśleć!

Wiem już, dlaczego nie mogłam znaleźć tego górnego węża - bo aż tak wysoko go nie szukałam).

Czy oprócz psychologicznej potrzeby masz jakieś praktyczne powody, dla których chcesz się oddzielać tam od góry? Bo chcę Ci zaproponować rewolucyjną koncepcję nie oddzielania się.

Zrobić tylko niziutki murek i zostawić już bez ogrodzenia. Każde ogrodzenie jeszcze bardziej Ci zamknie i przytłoczy taras. Jeśli nie musisz (bo np.: zwierzęta Ci wchodzą na działkę) to bym nie robiła.
Pomysł z wyjściem trawnika z tarasu bardzo słuszny, tylko dobrze by było, żeby trawnik obniżyć do poziomu tarasu, a to nie będzie łatwe.

Magnolia średnio mi się tu widzi. To naprawdę najlepsze miejsce dla niej? Z drugiej strony domu chyba tuje sadziłaś? Jeżeli magnolia nieduża, to posadziłabym ją przy tujach, niech rośnie razem z nimi i one będą ją zasłaniać. Da się tak?

Będziemy musiały mocno pogłówkować nad schowaniem tej studzienki, tylko w najbliższych dniach będą miała mniej dostępu do kompa.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 08:10, 30 mar 2017

Do góry
jazzy napisał(a)
Kurcze, przykro mi że smutne sprawy Cię nawiedziły Nie wiem jakie, ale mocno trzymam kciuki żeby wszystko było ok.
Magnoliowa będzie piękna!

Puszczam totolotka i tez mocno trzymam kciuki
Magnolia ma coraz większe pąki....czekam
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:06, 29 mar 2017

Do góry
Iryski faktycznie bardzo ładne, kolor taki intensywny,trawy mi się podobają.Moja magnolia młoda, mała,poczekam jak Twoja zakwitnie.Pozdrawiam.
Moja bajka 21:37, 29 mar 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Kasiu, magnolia pięknie zakwitnie
Ja mam swoje dwie małe Susan... mam ochotę kupić większe okazy, ale to chyba bez sensu. Niech te rosną

Asiu spokojnie. Moje magnolie były kiedyś patyczkami .
Moja bajka 21:29, 29 mar 2017

Do góry
Kasiu, magnolia pięknie zakwitnie
Ja mam swoje dwie małe Susan... mam ochotę kupić większe okazy, ale to chyba bez sensu. Niech te rosną
Bawarka 20:38, 29 mar 2017

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Pooglądałam sobie wczoraj Twoje piękne Rubensy. Mają raj u Ciebie. Albo Ty masz raj dzięki nim
Wiosna znacznie wcześniej u Was przychodzi, a jesień i zima też? Czy macie dłuższą wegetację...

Piękne magnolie cieszą już. U wujka za płotem widziałam, że jego magnolia też rozwija pąki. Moja Genie też rozwinęła- ale same liście.

Chyba jednak tutaj okres wegetacji jest dluzszy. Przedwiosnie mamy bardzo wczesnie, wiosna, sama widzisz po fotkach jak juz daleko jest. W pazdzierniku jeszcze jest cieplutko, zaczyna sie jesien.

Twojej magnolii jestem ciekawa
Bawarka 20:35, 29 mar 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Witam Kasia i Iza do zamku idzie się pod górę j jest to bardzo męczące, nogi bolą, a kościół jest na dole.
Magnolia i wszelkie pączki na drzewkach pozazdrościć, u nas pogoda ma być słoneczna od piątku 20 stopni i wtedy forsycja na pewno wystrzeli, ale z kwieciem to Was i tak nie dogonię.

W poniedzialek mialam 27 stopni, wtorek i dzisiaj 23- 25, jutro troszke chlodniej i w piatek ma byc znowu 27...Za cieplo jak na te pore roku, za cieplo...
Goniu nie gon nas, jak u mnie przekwitnia to do Ciebie bedziemy biec aby oczy nacieszyc
Typografia ogrodu 18:14, 29 mar 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Asia - wielka GRATULACJA z okazji 3 lat trajkotania z nami Choć stron to natrzaskałaś jakbyś była z nami 6

Tak w ogóle jak Twoja sabińska po zimie? I irga? Bo to ważne dla mnie
haha bo tu same gaduły
Irga oczywiście dobrze. Ona po zamieniwszy zawsze trochę czerwonawa ale odzyskuje potem zieleń

A sabinska... hmmm miała suche końcówki jak mówiła mi Magnolia i je obcięłam a co będzie dalej zobaczymy. Na razie malutka jest
Beskidzkie marzenie 17:32, 29 mar 2017

Do góry
Cudna magnolia na liscie moich chciejstw

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:50, 29 mar 2017
Do góry
magnolia napisał(a)

Stipy już jednak uciełam- staram się zwlekać z tym, ale nie wytrzymałam.
Ułudka jest wiosną sliczna a potem u mnie wysycha i więdnie. Gdyby nie M to bym jej nie miała już bo mnie wnerwia wtedy, ale on jej broni.

masz w domu rycerza)

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 15:09, 29 mar 2017

Do góry
Konieczki napisał(a)
Iryski już wiem co chce mnieć

Magnolia - z tego co pamiętam jak Madżenka radzi to super mocno podlewać w sierpniu (wtedy zawiązuja pąki)

Kupiłam nawóz do róż, dużo mi zostało - mam całe dwie różyczki - nie wieczie pod co bym mogła sypnąć? Kurde szarpnęłam sie na długoterminowe kulki

Kiedyś znajomy ogrodnik kupił nawóz do róż w promo cenie, sypał nim wszystko, wiesz jakie miał po nim piękne różaneczniki ? !!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies