Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Do raju daleko - u Ewy 12:31, 20 mar 2017

Do góry
Tez bym Twoja magnolia poogladala )))
Ogród niby nowoczesny ale... 11:20, 20 mar 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Magnolia, nie chcę zaśmiecać wątku Madzi, ale może innym też się przyda odpowiedź a co dać tym powojnikom w nogi?

to bardzo zależy jaki powojnik ( jak rosnący, na czym) i co wokół jest
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:49, 20 mar 2017

Do góry
Zakupy na wypasie zrobiłaś! Moja magnolia (też wielopniowa, Nigra) to jeszcze mały kikut przy Twoich okazach! Będzie czad!
ściskam!
Ogród niby nowoczesny ale... 09:03, 20 mar 2017

Do góry
Magnolia, nie chcę zaśmiecać wątku Madzi, ale może innym też się przyda odpowiedź a co dać tym powojnikom w nogi?
Ogród niby nowoczesny ale... 08:26, 20 mar 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Magnolka, poleciłabyś jakiegoś czysto białego? Potrzebuje na płot gdzie mam zielony bluszcz.

Madziu, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko, że u Ciebie...

musi być czysto biały?
Ten wpada w cytrynę, ale jest piękny, ma duże kwiaty
http://www.clematis.com.pl/pl/encyklopedia?view=plant&plantid=836
A jak czysto biały to Clematis Riga, ale kwiatki już mniejsze i krócej kwitnie
Alba Luxurians wydaje mi się piękny, ale go nie znam osobiście. kwitnie latem.
Elf jeśli nie musi być czysto biały- cudnie pachnie, ma taki lekko fioletowy nalot na zewnątrz płatków. Ale musiałabyś go trochę przed bluszczem chronić ( wycinać), żeby go nie zeżarł bluszcz, zresztą wszystkie przegrają konkurencję z bluszczem.
Może jakieś pręty czy linki w odległosci kilkunastu cm od płotu?
Jestem w polu 19:22, 19 mar 2017

Do góry
Donia72 napisał(a)
Cudne ja jeszcze w ogrodzie nic nie robiłam , tylko bratki w donice wsadziłam. A czeka jeszcze magnolia i 8 róż na wsadzenie.

Ja już dzisiaj nie wytrzymałam. Nic chyba by mnie nie powstrzymało
Jestem w polu 19:20, 19 mar 2017

Do góry
Cudne ja jeszcze w ogrodzie nic nie robiłam , tylko bratki w donice wsadziłam. A czeka jeszcze magnolia i 8 róż na wsadzenie.
Zakątek z fioletową ławeczką 18:38, 19 mar 2017

Do góry
Magnolia....w donicy....nadal. Jutro będę szukać miejsca. Kurek naszyłam i jeszcze mam materiały, więc będzie szycie. Do Goni też uszykowałam żółte. Miałam dziś do niej jechać, ale jutro rano o 8 przychodzą majstry, więc dziś robię miejsce w pokojach.
Na huśtawce miło płynie czas... 10:28, 19 mar 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Dziewczyny, chcę uporządkować myśli i zabrać się konkretnie za to miejsce na środku.

Kształt musimy poprawić i wyrównać poziom, wiadomo. Ale teraz kwestia roślin.
1. Czy te cisy powinny być już przycinane, żeby wyrównać?
2. Na wejściu z tarasu planuję kłosownicę i na wiosnę cebulowe, na razie są irysy. Ten pas będzie poszerzany w kierunku tarasu.
3. Na lewo na razie sam cis.
4. Na wprost pod cisem stipa i jeżówki? Tam jest patelnia.
5. Prawa strona (na razie przechowalnik) spędza mi sen z powiek. Bardzo bym chciała tam magnolię w formie krzewu, jakieś trawy, może kulki z bukszpana lub danica i bylinki. Jeśli magnolia to w dolnym czy górnym rogu? Jakoś nie umiem tego poskładać w całość.
Z tyłu z każdej strony huśtawki będą różanki. Zupełnie na prawo jest już tylko plac pod basen i drzewa owocowe. A z lewej strony zdjęcia też będą brzozy i niskie bylinki.
Help!

Mnie przede wszystkim nie pasują tu linie rabat. Dookoła linie falujące i okrągły placyk a na środku kwadratowy plac, z prawej strony znów jakiś kwadratowy plac.
Jakoś mi to wszystko nie pasuje
Być może masz dalszy plan o którym ja nie doczytałam
Martynka ma na imię moja córka,
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:36, 18 mar 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Leśna super a co na niej jeszcze planujesz z roślin? Nie mogę się doczekać aż "dorośnie"

Ja też z roślin będzie tam jeszcze magnolia, coś zimozielonego z drzew na miejsce cedru, paprocie, hosty , zawilce, a na następnych gajowiec, runianka, kokoryczki....reszta wyjdzie w praniu sama....zobaczymy co się sprawdzi
Na huśtawce miło płynie czas... 20:42, 18 mar 2017

Do góry
ja sie nie czyje na silach poki co zeby cos tam doradzic, ale patrzac do przodu to wydaje mi sie ze masz tm wygwizdow troche ?
moze wstrzymaj sie z magnolia zanim iglaki przy ogrodzeniu nie zageszcza sie troche ?
Ogród Mirelli 19:22, 18 mar 2017

Do góry
My wertykulacji w tym roku nie robimy. Będziemy rozkopywać 1/3 trawnika bo kładziemy płyty chodnikowe i robimy dodatkowe rabaty po bokach tej ścieżki więc eM powiedział że w tym roku nic z trawnikiem nie robi.

Magnolia piękny kolor miała. W tym roku może więcej kwiatów będzie miała.

Wsadziłaś róże? My tak pomimo deszczu i wiatru.
Miłkowo - sezon 2016-2022 19:14, 18 mar 2017

Do góry
Szalone zakupy, piękny awatarem, szaleństwo ogrodowe, to standard u Ciebie

Zdziwiła mnie tylko Twoja magnolia, która już się budzi. Moja jeszcze nie daje oznak wiosennego przebudzenia
Bawarka 18:43, 18 mar 2017

Do góry
a to juz wiem co u nie bedzie za tydzien moze magnolia tez otworzy paczki. Nawet sie ej nie przyglaalam, bo myslalam, ze za wczesnie

u mie tez leje i wieje brrrr

Krokusiki w deszczu cudowne
Madżenie ogrodnika sezon 2017 18:11, 18 mar 2017

Do góry
mamuska1980 napisał(a)
Witam gorąco,
Przeglądając wizytówkę natknęłam się na magnolię, która mi się podoba.
Czy pamiętasz może jak wabi się twoja magnolia ta rosnąca w formie drzewka?
Te co oglądam to jak krzaczki rosną i nie mogę nigdzie znaleźć takiej drzewkowej.
z góry dziękuję za odpowiedź

Magnolie kupiłam jako NN w markecie budowlanym. Od razu była uformowana w drzewko, rosnie juz w tm miejscu 6 lat dlatego sporo podrosła. Prawdopodobnie jest to magnolia Susan ewentulenie Betty
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:43, 18 mar 2017

Do góry
sliczny awatarek
a co to za magnolia bedzie tak pieknie kwitla ?
Ogród Mirelli 16:43, 18 mar 2017

Do góry
Ale cudna magnolia kolor mega
Ogród Mirelli 15:07, 18 mar 2017

Do góry
Cudowna ta magnolia
Tez sie zakochalam w zoltych
Na huśtawce miło płynie czas... 15:03, 18 mar 2017

Do góry
Dziewczyny, chcę uporządkować myśli i zabrać się konkretnie za to miejsce na środku.

Kształt musimy poprawić i wyrównać poziom, wiadomo. Ale teraz kwestia roślin.
1. Czy te cisy powinny być już przycinane, żeby wyrównać?
2. Na wejściu z tarasu planuję kłosownicę i na wiosnę cebulowe, na razie są irysy. Ten pas będzie poszerzany w kierunku tarasu.
3. Na lewo na razie sam cis.
4. Na wprost pod cisem stipa i jeżówki? Tam jest patelnia.
5. Prawa strona (na razie przechowalnik) spędza mi sen z powiek. Bardzo bym chciała tam magnolię w formie krzewu, jakieś trawy, może kulki z bukszpana lub danica i bylinki. Jeśli magnolia to w dolnym czy górnym rogu? Jakoś nie umiem tego poskładać w całość.
Z tyłu z każdej strony huśtawki będą różanki. Zupełnie na prawo jest już tylko plac pod basen i drzewa owocowe. A z lewej strony zdjęcia też będą brzozy i niskie bylinki.
Help!
Na huśtawce miło płynie czas... 14:14, 18 mar 2017

Do góry
Pojechałam jednak do ogrodniczego. Ulewa, normalnie oberwanie chmury, a Martynka sobie pod parasolkiem magnolki oglądała
Spodobała mi się magnolia Burgundy albo Spectrum. Zdjęcia burgundy jakieś inne niż na etykietce. Muszę przemyśleć wybór odmiany, chodzi nie tylko o kolor, ale pokrój i docelową wysokość. Najchętniej to bym wzięła późno kwitnącą, bo większa szansa, że nie przemarznie w majowe przymrozki. Ale Nigry tam nie widziałam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies