Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Goniak 10:27, 13 sty 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Prześliczne te donice łaaał... Z bezpołciowych zrobiło się małe dzielił sztuki ... Klimatyczne będzie na Twoim przyjęciu komunijnym

Dzięki, co prawda pochwały trochę na wyrost ale bardzo mnie cieszą
Teraz mam czas, który mogę poświęcić na przygotowania, bo maj to gorący sezon w pracy ogrodnika i doba straszliwie się kurczy w tym okresie

Przy okazji kilka fotek z wycieczki barcelońskiej
Park Guell, zaprojektowany przez Antonio Gaudiego, którego styl rozpoznawalny jest na całym świecie, ze względu na swą niesamowitą oryginalność. Gaudi tworzył swe prace inspirując się otaczajacą go naturarą. Motywy roślin i zwierząt widoczne są w zasadzie w każdej jego projekcie.W pierwotnym zamyśle park miał być osiedlem domów dla bogatych, ale ze względu na zbyt dużą, w tamtych czasach odłegłośc od Barcelony projekt upadł. Pozostały domy pokazowe, plac otoczony krętą ławką o dł. 130 metrów, która jednocześni pełni rolę rynny, pod nim plac stu kolumn, który miał być targowiskiem, no i oryginalny park,

Moje zmagania ogrodowe 10:25, 13 sty 2013

Do góry
U nas warstwa śniegu okrywa rośliny, jest do -5, więc można z dziećmi na sankach pospacerować
dla bardzo wnikliwego oka ptaszek na kulce

Pozdrawiam
Moje poletko 10:24, 13 sty 2013

Do góry

Trochę lepiej ale długo i tak nie mogę przy komputerze posiedziec. Muszę przerwy robic. Piękny zakątek pokazałaś.

Bożenko wiem ,że człowieka ciągnie do klikania ,ale oczy to sprawa bardzo serio.Uważaj proszę na siebie.

Pochwałę zakątka bardzo doceniam! W podzięce

Moje poletko 10:14, 13 sty 2013

Do góry
Celina napisał(a)
Jolu , się człek nastawił i cieszył,że z M trochę sobie połazikuje. Trzeba zaczekać nic nie poradzisz

Bożenko dzięki za odwiedziny.A z oczkami jak widzę już lepiej?

za oknem sypie ,a u mnie zielono

Trochę lepiej ale długo i tak nie mogę przy komputerze posiedziec. Muszę przerwy robic. Piękny zakątek pokazałaś.
Moje poletko 10:09, 13 sty 2013

Do góry
Jolu , się człek nastawił i cieszył,że z M trochę sobie połazikuje. Trzeba zaczekać nic nie poradzisz

Bożenko dzięki za odwiedziny.A z oczkami jak widzę już lepiej?

za oknem sypie ,a u mnie zielono

Ogród własneniebo 10:08, 13 sty 2013

Do góry
Wejście do domku

Pozdrawiam
Ogród własneniebo 10:00, 13 sty 2013

Do góry
I Nasz pierwszy warzywniak-prywatny z wyjątkowym smakiem warzyw

Zapraszam na balkon 09:59, 13 sty 2013

Do góry
Celinko, to Solanum jasminides czyli psianka jaśminowa Dwa lata z rzędu miałam ja na balkonie i w tym na pewno też będzie gościć. Musze tylko ją upolować ...

Tutaj zdjęcie w porannej październikowej mgle

i jak mgła opadła

Ogród własneniebo 09:54, 13 sty 2013

Do góry
Trochę uczty dla oczu

Poznajemy ptaki 09:54, 13 sty 2013

Do góry
Robercie, piękne masz tam widoki, zazdroszczę, fotografia to moje hobby oczywiście. Jeśli chcesz nabyć K-5 to się śpiesz bo wyszła właśnie z produkcji i zastąpiły ją dwa modele K-5II oraz K-5IIs ale dzięki temu masz szansę nabyć ją w okazyjnej cenie, a to super puszka, miałem więc wiem co piszę.

No, ale żeby nie robić zbyt wielkiego OT, Czyż (Carduelis spinus) ♂

Rododendronowy ogród II. 09:53, 13 sty 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)

Bożenko uśmiechu ciąg dalszy .Szukałam takiej kołatki ale nie znalazłam .Fajnie byłoby zobaczyć reakcję tych którzy muszą wejśc i niestety wcześniej zakołatać ha,ha.Pierwszą minę mamy

Dziewczyny - chyba wolałabym zapukać

Dajanka miała zamiar patrzec na reakcję ludzi to Twoja też by była ciekawa . Z ukrytym aparatem powinna podglądac.Niektórzy lubią szokowac nawet w galeriach sztuki . Pozdrówka przesyłam.
Moje poletko 09:46, 13 sty 2013

Do góry
Pozdrawiam niedzielnie.
Mieliśmy z M na dzisiaj zaplanowaną wycieczkę do Krakowa. Aparat ma naładowane baterie i na tym się skończyło.
Wczoraj niestety zaszarżowałam bez czapki a dość mocno wiało i niestety noc już miałam z głowy.
Ból ucha taki ,że samo się płacze. Teraz siedzę opatulona, z kompresem rozgrzewającym i w czapce.

A chciałam sfocić szopki krakowskie

Trzcinnik - Calamagrostis 09:38, 13 sty 2013

Do góry
Trzcinnik Karl Foerster z pewnością nie jest ekspansywny.
Mam go w swoim ogródku od wielu lat, sadzę go też często u klientów

U klienta

.

U mnie

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:32, 13 sty 2013

Do góry
coś dla ciała
antonówka na podkładce dopasowanej do małych ogrodów -owocowała w pierwszym roku po posadzeniu

Rubinola dla mnie chyba najsmaczniejsze z jabłek

ostróżka La Boheme
Lek na całe zło czyli mój ogród 09:19, 13 sty 2013

Do góry
aldonaz napisał(a)
Wspomnienie lata - kokoryczki

Sąsiadka dała mi sadzonkę i powiedziała ,że to konwalia wysoka.(?)
To inna nazwa albo odmiana kokoryczki?
Rododendronowy ogród II. 08:45, 13 sty 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Bożenko uśmiechu ciąg dalszy .Szukałam takiej kołatki ale nie znalazłam .Fajnie byłoby zobaczyć reakcję tych którzy muszą wejśc i niestety wcześniej zakołatać ha,ha.Pierwszą minę mamy

Dziewczyny - chyba wolałabym zapukać
Mój jesienny ogród 08:41, 13 sty 2013

Do góry
Witajcie, Haniu i Bogdziu cieszę się z waszych odwiedzin, już późno i nie będę się rozpisywał, bo jutro rano wstaję i jadę stopem do kelowna. lecę na krzyżówki łapać TIRa, droga jest piękna, to może uda mi się coś pstryknąć. U mnie mrozi -15 i piękna pogoda, zobzczcie po zdjęciach robione z budowy.
Życzę Wam zdrówka , jak jutro wrócę to się odezwę.

Przyjazny ogród 08:19, 13 sty 2013

Do góry
Tak, to kosaciec trawolistny Iris graminea. Nad poprzednim zdjęciem napisałem polski synonim kosaciec trawiasty, a w zasadzie powinno być irys trawiasty. Tak jak mówię , tak napisałem.

Fajna jest ta tiarella, ładnie kwitnie i silniejsza od niektórych żurawek.
Tiarella 'Iron Butterfly'

Obecnie sporadycznie jestem w wątku, planuje kilka miejsc w moim ogrodzie. W związku z tym, będę miał do Was prośbę o propozycje roślinne przy mini oczku wodnym. Wpierw jednak rozrysuje na planie to co już jest, aby było bardziej przejrzyście. Wstawię też zdjęcia tego miejsca.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Poznajemy ptaki 08:16, 13 sty 2013

Do góry
Saxon, dzięki za odpowiedź i nie bądź taki skromny, Twoje mistrzowskie zdjęcia przebijają moje o 100%. cieszę się że będę miał od kogo brać przykład Ja również chcę kupić K-5, już oglądałem puchę w London Drugs za 1250$ i na pewno się skuszę, ino poczekam na jakąś promocję, teraz była k-30 to myślę że i k-5 wystawią, oby bez szkła. Czy zajmujesz się fotografią zawodowo czy to twoje hobby? Ja latam z aparatem tylko w wolnych chwilach. Teraz jestem od dwu miesięcy w kanadzie w prowincji BC, piękne widoki. Szkoda że nie mam samochodu ale jakoś sobie radzę z przemieszczaniem, przeważnie auto stopem. Pokażę zrobiony dziś szczyt Chappterona moją lufą czyli Carl Zeiss sonnar 4/300. Pozdrawiam.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:10, 13 sty 2013

Do góry
Te fotki były najładniejsze, dopiero jak wyjeżdżaliśmy zaczął padać śnieg (i padało całą drogę i u nas nie przestaje od wczoraj - pięknie jest, ale M znów będzie musiał odśnieżyć

Opuszczając teren hotelu - zaraz obok Bramy Opatowskiej:

W stronę bramy:

Sama brama:

Weszliśmy na górę (uff, po tej nocy nie był to łatwy wyczyn

Brama z drugiej strony:

I z większej perspektywy:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies