Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 11:26, 26 mar 2013

Dzis dumam nad menu:

http://www.mojegotowanie.pl/wielkanoc/jajka_w_zielonych_gniazdkach_z_sosem_chrzanowym
malkul 16:36, 26 mar 2013

Pytanie - czy te mini marchewki to marchew wczesna? Chciałam posiać sobie takie małe
Sebek 18:42, 26 mar 2013

Jeżówki najlepiej posiać prosto do gruntu, bo wtedy najszybciej rosną. Ale jak się postarasz to możesz teraz i może zakwitną nawet w tym roku
Madzenka 19:04, 26 mar 2013

malkul napisał(a)
Marzenko znając Ciebie szybko marzenie wcielisz w życie a ja będe podglądała przez dziurkę , zza grabów lub buków

Kurcze dobrze, źe przypomniałaś..... Zapomniałam zadzonić do szkółki z grabami.... Przez tę zimę!!!
malkul 11:12, 27 mar 2013

Marzenko zima już nas żegnac będzie więc dzwoń kochana dzwoń

Dziś znalazłam:
"Szambo i kompostownik
W zabudowie jednorodzinnej, zagrodowej i rekreacji indywidualnej urządzenia sanitarno-gospodarcze (takie jak zbiorniki bezodpływowe na nieczystości ciekłe, doły ustępów nieskanalizowanych o liczbę miejsc nie większej niż cztery i podobne urządzenia o pojemności do 10m3, w tym kompostownik) mogą być sytuowane:

•5 m od okien i drzwi zewnętrznych do pomieszczeń przeznaczonych na pobyt ludzi, przy czym nie dotyczy to dołów ustępowych w zabudowie jednorodzinnej
•2 m od granicy działki sąsiedniej, drogi (ulicy) lub ciągu pieszego albo
•mniej niż 2 m od działek, a nawet przy samej granicy - pod warunkiem, że kryte zbiorniki bezodpływiowe na nieczystości ciekłe lub doły ustępowe sąsiada z podobnymi urządzeniami na działce obok i zachowano odpowiednie odległości od okien i drzwi budynku oraz od studni"
malgocha1960 12:35, 27 mar 2013

jagoda99 18:34, 27 mar 2013

Zdrowych i pogodnych swiat wielkanocnych
Magda70 19:14, 27 mar 2013

Ulala...jakie menu

Pozdrawiam...serdecznie
Jestem w szoku po dzisiejszej wizycie w Appeltern...wiosna idzie....znaczy się ja ją przywiozę

w piątek
gierczusia 20:34, 28 mar 2013

malkul napisał(a)
Marzenko zima już nas żegnac będzie więc dzwoń kochana dzwoń

Dziś znalazłam:
"Szambo i kompostownik
W zabudowie jednorodzinnej, zagrodowej i rekreacji indywidualnej urządzenia sanitarno-gospodarcze (takie jak zbiorniki bezodpływowe na nieczystości ciekłe, doły ustępów nieskanalizowanych o liczbę miejsc nie większej niż cztery i podobne urządzenia o pojemności do 10m3, w tym kompostownik) mogą być sytuowane:

•5 m od okien i drzwi zewnętrznych do pomieszczeń przeznaczonych na pobyt ludzi, przy czym nie dotyczy to dołów ustępowych w zabudowie jednorodzinnej
•2 m od granicy działki sąsiedniej, drogi (ulicy) lub ciągu pieszego albo
•mniej niż 2 m od działek, a nawet przy samej granicy - pod warunkiem, że kryte zbiorniki bezodpływiowe na nieczystości ciekłe lub doły ustępowe sąsiada z podobnymi urządzeniami na działce obok i zachowano odpowiednie odległości od okien i drzwi budynku oraz od studni"

Ja pierniczę ... Mam nadzieję ,że moja sąsiadka nie znajdzie tego zapisu , bo kompostownik jest na granicy naszych działek .. Matko ... Ale wg tego przepisu to musiałabym chyba zrezygnować z kompostownika .. Ajjjj
gierczusia 20:36, 28 mar 2013

Ja nie mogę ... Dziś już mi drugi raz szczena opada u Ciebie ... Fantastyczny dizajn tych wajec ..,, zainspirowałaś mnie Kobieto

Dzięki