Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój kawałek raju II 23:43, 10 sty 2013

Do góry
w ogrodzie zbierałam grzyby
a potem je zjadłam, Basiu pamiętasz?

bratki

prymulki bezłodygowe

ciemiernik biały

ognik
Krowy, staw i my... 23:40, 10 sty 2013

Do góry
A to kawałek wsiowego domku. Ella popatrz, trochę podobnie

Roztoczańskie klimaty 23:38, 10 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
A z fotkami to żeś pojechała, rabatka maleństwo -mój cały ogród by się prawie zmieścił

No trochę się zmieniła ta rabata nie miałam pomysłu jak ją zagospodarować i powstała dopiero późną jesienią.hmm kiepskie zdjęcia no ale innych nie mam ...

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:38, 10 sty 2013

Do góry
Kochani ..spakowane jesteśmy...chyba spakowane.. teraz kanapki.. i powoli się będziemy zbierać .. rozstaje sie z Forum wirtualnym ...gonię na realne
Już mi smutno do Was.....
Roztoczańskie klimaty 23:32, 10 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
Zdjęcia kaskady .....żonie Boćka do dzieła ....nie będę Cię zawstydzac ze swoją kaskadę prawie sama zrobiłam ....nie licząc spawania ..więc pokaż co potrafisz..
. [img

Zetka a mojego Żona też zmotywujesz, ja tylko o ciurkadełko proszę, to pestka dla Ciebie
Ogród w Holandii 23:29, 10 sty 2013

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Agato, witaj w Nowym Roku. Dziękuję za życzenia i nawzajem - wszystkiego dobrego.

Jakie piękne zdjęcie. Są takie nierealne, jakby świeciły własnym światłem. Jak z bajki.

A wiesz, że kiedy zobaczyłam to zdjęcie na komputerze to przyszła mi do głowy podobna myśl - świecą, albo z jakiegoś innego zdjęcia zostały tu przeklejone, jakby inne światło na nie padało niż na wszystko dookoła. Ciekawe

Właśnie, a jeszcze te resztki liści na drzewach wyglądają jak taki złoty, święcący pył, który tak się jeszcze nad nimi unosi, bo one dopiero przed chwila wylądowały. Przeniosły się skądinąd.
Mój kawałek raju II 23:26, 10 sty 2013

Do góry
W tamtym roku w styczniu takie kwiatki mi kwitły w domu i ogrodzie
O....! 23:22, 10 sty 2013

Do góry
Ania, dzięki za kwiatuszka
Irenko, no, rh maja już chyba z 10 lat... a zmiany i plany mam ...co chwilę inne albo więcej...

tylko widoki te same...choć pory roku je urozmaicają...
nadal zimowo...
Roztoczańskie klimaty 23:21, 10 sty 2013

Do góry
Obiecałam też zdjęcia mojej skarpy no wiec prosze......sorki ze dopiero dzisiaj no ale ...złośliwość rzeczy martwych..
To zdjęcie nie jest najnowsze trochę się zmienilo na górze rosna teraz doorenbosy.

Tawulłki ....na wiosnę muszę jeszcze dosadzić gęściej...i kosodrzewina ktorej namiętnie urywam czubki.

Hmm to już stare zdjęcie ....rabata pod skarpą jest już obsadzona ....doorenbosami hortensjami i tujkami kuleczkami..

To też stare zdjęcie hmmm nie mam nowszych ...nowe bedą na wiosnę ..

No i prosze nie mówcie mi o zrzuceniu szmaty.....chyba że sami chcecie pielić 32 metrową skarpę a mam nie jedną wysokości od 6 metrów zwęrzającej się do zera.
Zapraszam na balkon 23:18, 10 sty 2013

Do góry
marzena napisał(a)
Jola, bardzo fajny miałaś pomysł z drugim wątkiem balkonowym...
bo i tak często prezentowałaś rośliny i piękne aranżacje na nim, widać że to naprawdę Twój drugi ogródek

No i tak myślę, że jakby jednak działki mieli zabierać, to chociaż balkon mi zostanie
A oprócz skrzynek wiszących na balustradzie i stolika, do zagospodarowania mam jeszcze parapet, posadzkę, ...

Krowy, staw i my... 23:10, 10 sty 2013

Do góry
Marlenaa napisał(a)
Całkiem zapomniałam pochwalić się moim gwiazdkowym prezentem od mojego M

Traktuję go trochę jak mobilizację do działania, tyle kasy nie może sie przecież zmarnować

No sprzęt wypasiony przecie to BENTLEY lepszy niż Porsche, to już mobilizuje.
Pozdrawiam serdecznie
Ogródek na trzy lata 23:10, 10 sty 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
już ślimaki masz? u mnie tylko jakaś mucha się obudziła ale wiadomo jaki los ją spotkał

Był jeden chyba w poniedziałek - taki jak na zdjeciu wcześniej zamieszczonym. A dzisiaj w związku z wirusem urządziliśmy Dzień Dresa, oglądaliśmy całe przedpołudnie "Auta" oraz różne pouczające odcinki "Było sobie życie", żeby nawiązując do sytuacji bieżącej omówić co poniektóre układy w człowieku, jak na przykład krwionośny - i do ogródka wogóle nie wychodziłam, ale wątpię żeby się coś tam pojawiło szczególnie żywego, bo zimno się zrobiło, szaro i mokro.
W domu za to obudziły się złotooki.

Roztoczańskie klimaty 23:08, 10 sty 2013

Do góry
Zdjęcia kaskady .....żonie Boćka do dzieła ....nie będę Cię zawstydzac ze swoją kaskadę prawie sama zrobiłam ....nie licząc spawania ..więc pokaż co potrafisz..
.

Ogród szmaragdowy 23:01, 10 sty 2013

Do góry
...i takie tam..

Bukszpan (Buxus) - uprawa 22:59, 10 sty 2013

Do góry
Joaha z takich poczochranych krzczków zrobiłam po 3-4 latach coś takiego

Za rok - dwa będą już fajne kulki. Ucięłam na każdej wybujałej mocnej gałązce wierchołek i gałązkę ogołacalam. Z czasem z zielonego kawalka formowałam kulke.
Mój ogród w cieniu drzew 22:54, 10 sty 2013

Do góry
Fajnie Anetko że wpadłaś do mnie Tak fajnie to napisałaś, że aż się wyszczerzyłam do monitora To prawda, że w lecie się u nas nie zgrzejesz Ale tak to już jest, że nigdy nie będziemy w 100 % zadowoleni z tego, co mamy. Ja dodatkowo psioczę na stosunkowo ruchliwą drogę, którą mamy za siatką z jednej strony. Ale za to nie mamy żadnych sąsiadów wokół i mój mąż zawsze mówi, że woli tą drogę pod nosem, niż brak prywatności i problemy z sąsiadami. Także już nie narzekam, a przesyłam Ci pozdrowionka

wybaczcie, ale podbiję temat tych czterech drzew na pierwszym planie zdjęć. pozbyć się ich, czy próbować obsadzić bluszczem, żeby tak nie straszyły ?głosowanie trwa

tych dwóch chudziutkich, widocznych na drugim zdjęciu po prawej stronie już nie ma
Buk pospolity - Fagus sylvatica 22:46, 10 sty 2013

Do góry
Fagus sylvatica 'Aspleniifolia'

Pelargonie 22:40, 10 sty 2013

Do góry
Ja rośliny, które służyły do pobierania sadzonek wyrzucam, trochę to brutalne, ale one nie będą już tak dobrze kwitnąć jak te młode. Kiedyś zostawiałam, ale doszłam do wniosku, że nie warto. Lepiej więcej sadzonek zrobić, które będą zdrowsze i dłużej będą cieszyć swoimi kwiatami.

Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem 22:38, 10 sty 2013

Do góry
Róża cudna. Dziekuje baaaardzo. Przydała mi się na poprawdę humoru bo maluchy wchodzą mi dzisiaj na głowę.

dajana napisał(a)
Tak się składa że moja synowa jest amerykanką ale przyjechała do Polski dla mego syna nie mając tu nikogo z rodziny .Zapytałam ją czy nie żałuje bo to jakby nie było inny dla niej świat Nie żałuje ,zbudowali dom a teraz tworzą ogród .Daleko ode mnie bo nad morzem ale sa linie lotnicze i wystarczy 1,5 godz aby się odwiedzić.Troszkę mi ją przypominasz .

Bo amerykanki to odważne babki są Zresztą tam się inaczej wychowuje dzieci. Coś o tym wiem ponieważ przez kilkanaście lat w USA opiekowałam się dzieciakami. I się naoglądałam. Owszem dbałość o edukację jak najbardziej ale przykro mi było patrzeć na takie głębsze relacje. Oni jakoś tak potrafili bez emocji na chłodno podchodzić do wielu spraw. A ja z tych mam, które i owszem krzykną jak trzeba ale uwielbiam tulanki, przytulanki. Taka mama kwoka zdroworozsądkowa
Przyjazny ogród 22:38, 10 sty 2013

Do góry
Języczka Przewalskiego

Owsica wieczniezielona

Trawy jesienią

Tiarella 'Iron Butterfly'

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies