Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

Kindzia 09:26, 26 mar 2013

Ja mam zamiar moją kobeę na siatce, za różami, na pełnym słońcu puścić...będzie dobrze?
eliza3 10:09, 26 mar 2013

Kindzia napisał(a)
Ja mam zamiar moją kobeę na siatce, za różami, na pełnym słońcu puścić...będzie dobrze?

Kasiu, ja do donicy wsadzę, ale czy na siatkę to już trzeba Anię zapytać, ona ma większe doświadczenie, ale mnie by się podobało

eliza3 12:07, 26 mar 2013

Dzisiaj znowu posiałam werbenę. Poprzednia wysiana w lutym nie wzeszła, może uda się tym razem.
Resztę nasion zostawiłam i posieję do gruntu, może się doczekam swojej. Trzymajcie kciuki

Urszulla 12:30, 26 mar 2013

wszyscy sieją w donicach bo na zewnątrz kicha
i takie to mamy pocieszenie w tym roku
Milka 14:09, 26 mar 2013

Też posiałam werbenę, 18 marca, ale część nasion zostawiłam, aby w razie niepowodzenia wysiac bezpośrednio w gruncie; i jak na razie wschodzi niska, mieszana werbena, a ta druga mimo, ze była wymrożona, jeszcze nie, ale poczekam
fajny przepis na królika, robię dosyć często, choć wg przepisu mamy, taki prosty, ale i smaczny
eliza3 14:21, 26 mar 2013

Urszulla napisał(a)
wszyscy sieją w donicach bo na zewnątrz kicha
i takie to mamy pocieszenie w tym roku

Niektórzy mają niezłe osiągnięcia, u mnie coś słabo, nawet pelargonie słabo rosną, słonka za mało, ciągle pochmurno.

eliza3 14:26, 26 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Też posiałam werbenę, 18 marca, ale część nasion zostawiłam, aby w razie niepowodzenia wysiac bezpośrednio w gruncie; i jak na razie wschodzi niska, mieszana werbena, a ta druga mimo, ze była wymrożona, jeszcze nie, ale poczekam
fajny przepis na królika, robię dosyć często, choć wg przepisu mamy, taki prosty, ale i smaczny

Dawaj ten przepis, każdy na wagę złota.
Zobaczymy co z moją werbeną, jak nie wzejdzie to może ktoś mi podaruje gotowe siewki, bo podobno w gruncie wysiewa się dobrze. Ja też posiałam do gruntu może coś wyrośnie... działam na wszystkich frontach, aby się udało.
Milka 14:29, 26 mar 2013

Coś musi się udać
mamy przepis prosty; siekasz dużo czosnku i mieszasz z solą, smarujesz królika i do pieczenia na tłuszczu na złoty kolor, potem dodajesz śmietanę i sie dusi, na końcu pieprz do smaku i ciut startej skórki z cytryny a dla ozdoby koperek lub pietruszka i tyle czas przygotowania około godziny
eliza3 14:33, 26 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Coś musi się udać
mamy przepis prosty; siekasz dużo czosnku i mieszasz z solą, smarujesz królika i do pieczenia na tłuszczu na złoty kolor, potem dodajesz śmietanę i sie dusi, na końcu pieprz do smaku i ciut startej skórki z cytryny a dla ozdoby koperek lub pietruszka i tyle czas przygotowania około godziny

A śmietana jaka ?
grazyna 15:08, 26 mar 2013

Wesołych Świąt