Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 15:41, 06 maj 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Lidka, trochę zamotam . Mam trzy Globosum i dwa sa takie jak na powyższym zdjęciu, a jeden ma ciemniejsze listki - nie wiem, o co kaman, warunki świetlne maja identyczne...
O, taki jest ten drugi (oczywiście to początkowa faza rozwoju liści, potem nie sa takie karbowane):

;(
Wstawiłam u mnie foty klona. I zwątpiłam czy wogóle jestto klon.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 15:41, 06 maj 2022

Do góry
Moja ampla, Jola Bez wątpienia czegoś roślince brakuje, może słońca albo mikroelementów?

Ganiam po ogrodzie jak w ukropie, długo mnie było, ja jak Irenka, ciągnie mnie do domu po trzech dniach, ale jeszcze próbuję wybić się na podróżniczkę, he he. Przesadzam, nawożę, przenoszę. Obelisk spod brzozy bardzo przyda się powojnikwi 'Plisch Spirit'. Dodałam donicę z warzywnika (opanowały ją mrówki, dlatego roślinki nie rosły), ławkę niebieską zdegradowałam, nie pasuje mi już. Duży wazon stąd zaszczycił warzywnik. Warzywnik w tym roku najważniejszy. Co powitało mnie w Ogrodzie Botanicznym w Rzymie? Obok róży banksa, konstrukcja z sałatami/cykoriami, z systemem nawadniającym. Chwilowo fotka niedostępna.

Przy okazji cebulice się wyeksponowały

Zakwitła wiśnia japońska, ma białe kwiaty, co bardzo mnie cieszy. Zaczyna mi ciążyć różowy wiosną.

Glina i zielsko 15:38, 06 maj 2022

Do góry
Co to za klon i czy klon?

Niby ogródek pszczółki Majki 15:35, 06 maj 2022

Do góry

Niby ogródek pszczółki Majki 15:34, 06 maj 2022

Do góry

Niby ogródek pszczółki Majki 15:34, 06 maj 2022

Do góry
Oczywiście nie wiem, jakie to tulipki, ale wstawię co mam

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 15:17, 06 maj 2022

Do góry
Taką różnice zauważyłam między EE białymi a tymi w kolorze kogla-mogla z B: te drugie są bujniejsze!
Taka rekompensata za oszukany kolor

Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 15:14, 06 maj 2022

Do góry

Genie po liftingu.

Testowe dodawanie zdjęć 15:07, 06 maj 2022

Do góry
Zdjęcie testowe - moja działka w 2019 roku - początek.

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:49, 06 maj 2022

Do góry
Mirka napisał(a)

Basiu czemu tak wysoko tniesz Hortensje?

a wiesz? tak jakoś? dawniej cięłam niziutko za pierwszym oczkiem ,teraz tnę na różnych wysokościach
wydaje mi się ,że się mniej pokładają i nie trzeba podwiązywać.po drugie mam pod nimi ciemierniki

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 13:45, 06 maj 2022

Do góry

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 13:42, 06 maj 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
To na pewno Orange? Moje Orange maja troszkę inny kolor i obwódki na listkach a Twoje to takie soczyście zielone

Mają obwódki ale cieniuteńkie. Metki im wiszą, więc chyba to one
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:38, 06 maj 2022

Do góry
ryska napisał(a)
Zdjęcia wiosennych kwiatów mogę oglądać w kółko
W tym roku narcyzy wyjątkowo mi się podobają. U Ciebie przepięknie się prezentują.
A jak tam Twoje warzywka?

Ja też , chodzę i gapię się i ciągle mi mało..

warzywka..hmmm...juz poszły wczoraj do gruntu mam nadzieję ,że zimni ogrodnicy nie przyjdą a z posianych bezposrednio dopiero wzeszła sałata i rzodkiewka zimno było siałam ostatniego kwietnia

jak urośnie ściana południowo-zachodnia to bedzie może cieplej ,bo strasznie nam wieje

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:27, 06 maj 2022

Do góry
Joku napisał(a)
Gobasiowa wiosna na bogato . Niesamowity narcyz w wersji żółto - białej, chyba takiego jeszcze nie widziałam. Mam na myśli tego na ostatnim zdjęciu w przedostatnim poście.

Jolu to jest narcyz PIPIT mam go pierwszy sezon i białą THALIE też bardzo urocza

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 13:24, 06 maj 2022

Do góry
Codzienna przebieżka po szkółce…
Orange dream, ad ciut wieksze niz ze w B…
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:22, 06 maj 2022

Do góry
mirkaka napisał(a)
Basiu, masz bajecznie przecudne tulipanki, i te szafirki jako obwódka

Dziękuję pieknie...

szafirkowa rzeczka jest super ,tylko nie moge zrobić odpowiedniej fotki aby oddać jej całą okazałość

Malutki pod lasem 13:21, 06 maj 2022

Do góry
Kiedyś dostałam od mojej byłej kierowniczki sadzonki sałaty, bardzo smacznej. I tak od lat zostawiam ją, żeby zakwitła, wysiewa się, spokojnie zimuje, a na wiosnę znowu mam sałatę W tym roku najokazalsze siewki są nie w skrzyni, a w macie, obok worka z kompostem Zaniedbałam trochę w zeszłym roku warzywnik i por też mi zakwitł, jakież było wczoraj moje szczęście jak odkryłam całą kępkę porów Podzieliłam i tym sposobem mam swoje sadzonki, całkiem ekologiczne

Na północnej jarząbkowej rabacie mam szafirki giganty

A na basenowej zaczyna się szaleństwo kuklikowe
Bardzo lubię te kwiatuszki
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:17, 06 maj 2022

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Piękny ogród, a i za płotem zielono! Bajka!

dziękuję Haniu

Za płotem zielono ,póżniej złoto( posiana pszenica)

ja to taka niecierpliwa...pełno kwiecia a ja chodzę i zglądam i nie mogę sie doczekać na czosnki i rodki

Ogrodowe wariacje 13:17, 06 maj 2022

Do góry
Mam prośbę, poradźcie co posadzić w tej pustej przestrzeni po lewej od tulipanów. Rabata rozkopana, jak nie będzie tulipkow zrobi się łyso. Rozplenica zanim będzie duża to trochę potrwa. Przy grabie mam już jeżówki i myślałam aby tutaj w trójkątach posadzić właśnie jezówki White Swan. Może coś jeszcze? Przy kostce są zimozielone kulki a dalej sesleria. Te dwa cisy przy kawałku kartonu mają być kiedyś kostką

widok z drugiej strony

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:54, 06 maj 2022

Do góry
DariaB napisał(a)

Dalej na prawo, rabata z Kanzanami, to mój widok z okna kuchennego ale również z salonu.

W tle miscant Morning light, jeden rodzaj hortensji Lime light, w projekcie perovskia ale równie dobrze może być werbena. Kulki daniki i hakonechloa, zamiast może być sesleria. Szałwia Caradonna i sadziec bo w programie nie ma krwiściągu.

Ta opcja bardzo mi się podoba zarówno kolorystycznie, jak i ustawnie. Co ma być równo jest równo a reszta swobodnie i lekko, hakonki robią mega robotę leć szykować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies