Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miał być mały domek na wsi, a jest Jesionówka ;) 11:58, 21 sty 2013

Do góry
Czemu nie, może będziesz kolejną, która zachwyci się Kotliną...
witam i pozdrawiam

widoki w Kotlinie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:51, 21 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Iza, w pięknym miejscu byłaś...biała, zaczarowana kraina! wspaniale ja pokazałaś i zabawa udana, bo uśmiech na twarzy od ucha do ucha

Irenko ja wyskakuję z krainą Królowej Zimy a u Ciebie zaklinanie wiosny ... byłam ... granice angielskiej wytyczyłam ... roślinki zapisałam ... co nie co sobie podsumowałam i czekam na wiosnę ... z angielską w Miłkowie ...

a u pana co się odezwał zakochałam się tym cudzie i obok sosenki kulki od Madżenki (varelka cenna bardzo ale musi być ) ... ten biały skarb być musi ... no nie dosłownie bo jedno cień drugie słońce chyba ...

sanguinaria canadensis

sosna varella

i ku pamięci absolutnie zjawiskowa donica wiosenna ... Magda chyba u ciebie podpatrzona ... nie zapisałam u kogo ... właściciela podziwiam i proszę o namiar to uzupełnię skąd ta inspiracja ...
Ogródek Hanusi po zimie 11:46, 21 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Bożenko,AniuDS,Bogusiu,Irenko! Witajcie dziewczyny.Nie wiem jak będzie z wizytami, ja jeszcze chora, a wnuki też zdrowotne zawirowania mają.Jak nic będziemy świętować za tydzień, jak już u nas ferie będą.
OD DOMOWEGO WNUKA DOSTAŁAM PIĘKNĄ OSŁONKĘ NA STORCZYKA!

Tylko storczyki ociągają się z kwitnieniem ...za mało światła. Pączki są,ale stoją w miejscu.Nie rozwijają się.

Witaj Haniu a mój storczyk zakwit prawie na DZIEŃ BABCI,prosze to dla ciebie.
Miał być mały domek na wsi, a jest Jesionówka ;) 11:43, 21 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)
Witaj Grażynko..... dzięki spotkaniu na nartach i ja mogłam zajrzeć do przepięknej Jesionówki.... a o gospodyni nasłuchałam się samych ochów i achów Pierwszy raz byłam w Kotlinie Kłodzkiej (w wieku świadomości tego co widzę.. czyli nie liczę kolonii i zimowisk w wieku szkolnym..z czego już nic nie pamiętam) i jestem zauroczona..... i zrozpaczona, że do Was mi tak daleko.

Kocham jak Ty tę zmienność w kwiatkach... będę kibicować poczynaniom... roślinki do cienia dziewczyny już Ci napisały co można posadzić..
Staw kąpieliskowy tez był moim marzeniem... i wcale nie potrzeba do tego żadnego strumienia.... ja zrobiłam sobie tylko "kałużę"...szkoda było mi ogrodu na tak duży akwen wodny... Ale w kałuży pływać się dało..póki nie posadziłam roślin i nie wpuściłam rybek....
Zamiast tradycyjnego kwiatka na przywitanie witam kałużą

Witaj Aniu,
kałuża godna pozazdroszczenia
To prawda, że Kotlina potrafi zauroczyć, dowodem są chociażby Pszczółka, Magda i wiele osób, które tu ściągnęły, zapraszam kiedy tylko będziesz w pobliżu

Roztoczańskie klimaty 11:36, 21 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Zeta pędziwiatrze, z jaśminem do Ciebie przychodzę

Wiesz co lubię ...wlaśnie jestem na etapie jaśminu...kolejny punkt do moich chciejstw wiosennych... czy są jakieś odmiany ....?? Musze sprawdzić.
nooo przeca wiem, dlatego jaśmina przytargałam. O odmiany mnie nie pytaj kupiłam przez przypadek podobny do tego który Danusia przywiozła z Angli...

Belle Etoile- jedna z najładniejszych odmian z plamką w środku kwiatu. Ta napewno Danusia przywiozła ( sam krzaczek czy inspirację?). Pachnie podobno truskawkami, ale nie wąhałam. I wysokość fajna bo niewielka- do 150 cm.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:36, 21 sty 2013

Do góry
łatwo nie było ... zabałaganiłam tu dobrą chwilę zanim odgruzowałam sobie jeden tylko dzień a ponad setkę wesołej konwersacji ...

dla tych co po weekendzie walkowerem gotowi oddać donoszę co odgruzowałam

Nowy avatarek ma przywołać wiosnę ... myślę, że podobnie jak energiczne plany tworzenia rabaty angielskiej ... rabata długa na 60 m będzie i to po dwóch stronach trawnika ... zapowiada się coś absolutnie zjawiskowego ... walka o to trwa dlatego roślinki stające do kastingu nie mają łatwo ... oj nie ...

w kolorze Irenka ma typ romantyczny: biały - fiolet - róż ...

ale czy nie złamie się i nie wprowadzi żółtego nie wiem ... Beta i Ania zawalczyły o miejsce dla przewrotnika pokazując go w mariażu z kocimiętką i piwonią ... ja nie lubię żółtego ale ja bym się złamała ...

pewniaki natomiast to:
laurowiśnie (Madżenka wybierze te, które przetrwać mają i ja na ich miejscu bym przetrwała)
róże
werbena
ostróżki
jeżówka
bodziszek
machniom tytoń i maciejkę niech i wieczorny spacer będzie wydarzeniem ...

ale obie rabaty tak samo obsadzić ? duma Irenka ... Ula podrzuca by tak samo a co 10 m jakieś klu ... i ja mocno klaskam bo to ma moc ...

wszystko to ma się opierać na zimozielonym szkielecie by i zimą droga do domu była miła ... jak to w Miłkowie ...

w między czasie brać ogrodowiskowa doktoryzowała się nad malwami ... wszyscy zgodni, że piękne ... są sygnały, że choć za kanon wiejskiego ogródka od lat uznane to moda przychodzi na nie ... w grupie siła ... w mączniku problem ... drogie malwy i co z wami począć ??? ...

był też wspomnień czas ... Ania zeskanowała hity ze śpiewnika z dawnych lat ... coś mi się wydaje, że będziemy je odgruzowywać ... Irenka gitarę szykuje a głos ... głos piękny jest ...
Ana nie pamiętała jak pierwsze kroki z Irenką stawiała na forum a Irenka a i owszem a i tak ...
Kondzio nawywijał i aż musiał być zachwytach do porządku przywołany ale myslę, że i Zbyszek się do monitora uśmiechnął ...

a Sławko też nad angielską myśli i

będzie siem działo ... oj będzie siem działo już niebawem ...

uffffffffffffff ...

roślinki spisałam ... na angielską angielską powędrowałam ... Dany artykuły są bezcennne w inspiracjach ... teraz czekam aż ta rabata będzie gotowa ... a nuż kiedys nią przejdę ...

buźka Irenko

i skrót obrazkowy ... górny lewy róg planowana rabata ... poniżej angielska u Szmitów (dlaczego mnie tam nie było (() ... i argumenty za przewrotnikiem ...

i dla siebie znalazłam u pana co siem odezwał ... do moich półcieni i cieni ... dziękuję
sanguinaria canadensis

Mój ogród 11:29, 21 sty 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)

Jeszcze niedawno jeździł tymi torami pociąg. Dzisiaj opuszczone zarastają.

To się nazywa ładnie przemijanie.

ładnie powiedziane,
chociaż smutno..ale tak to już w życiu jest.
Roztoczańskie klimaty 11:27, 21 sty 2013

Do góry
Zeta, ale ty kwiatów dostałaś w tą mroźną zimę. A ja gapa dopiero teraz zauważyłam że już 200 stron stuknęło. Gratulacje.
Miał być mały domek na wsi, a jest Jesionówka ;) 11:26, 21 sty 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Witaj Grazynko w klubie zakreconych

Jesionowka piekna, urokliwa. Ciesze sie, ze Cie dziewczyny sprowokowaly do bytnosci na forum i zdecydowalas sie zalozyc watek.
Na pewno bedzie Ci u nas dobrze

Pozdrawiam serdecznie i witam kwiatem

i chlebem, jeszcze cieply

Dziękuję za wspaniałe przywitanie kwiatem i chlebem
już jest mi Tu dobrze
pozdrawiam serdecznie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:25, 21 sty 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Zima w górach piękna. Wszystko białe z wyjątkiem asfaltu, ale to akurat duży plus. Zdjęcia tylko z samochodu, bo nie było czasu na podziwianie widoczków w drodze na stok.

Bardzo żałuję, że ten las nie został utrwalony lepiej, ale wstawię, bo ogólne wrażenie widać. Dla mnie BAJKA!!!

Urocze sopelki "wiszące" w różne strony. To zdjęcie jest w pionie. Na zdj. koniec dachu, z którego wiszą sople.

CUDOOOO!
Mój ogród 11:23, 21 sty 2013

Do góry
I jeszcze jedno koło leśniczówki zobaczyłam takie właśnie donice, zastanawiałam się czy one nie są już tak wydrążone i przygotowane do sprzedaży jako donice?

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:21, 21 sty 2013

Do góry
Imieninowe zatem 100Lat!
Ogródek na trzy lata 11:21, 21 sty 2013

Do góry
ewalm napisał(a)
Aniu, Anitko, Weroniko, Elu - dziękuję za odwiedziny

U nas nadal zima, pięknie i biało. Czasu mam teraz znowu mniej, zagladam tylko co parę dni... ale może w tym tygodniu znajdę chwilkę : )

Ewo, jakie nastrojowe zdjęcie, od razu nasunęła mi się myśl - gdzie ta droga prowadzi? Zima jednak taka jak mamy w tym roku jest piękna.

Mój ogród 11:16, 21 sty 2013

Do góry
Na tej korze rośnie mech w kolorze seledynowym, nie zauważyłam nawet co to za drzewo, ale nadrobię zaległości.

I ławeczka, o tej porze pusta.

Jeszcze niedawno jeździł tymi torami pociąg. Dzisiaj opuszczone zarastają.

To się nazywa ładnie przemijanie.

ogrodoweimpresjejolki 11:13, 21 sty 2013

Do góry
Celinko, piosenka przygotowana na uroczystości obchodów świeta BiD w przedszkolu. Idę w środę przygotowana na dobra zabawę i wzruszenia
A na dziś dla Was ciemiężyca czarna - może ktoś ma w swoim ogródku ?

U mnie tak ostro świeci słońce, ze bez okularów słonecznych trudno będzie wyjść
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:12, 21 sty 2013

Do góry
Spóźnione życzenia imieninowe
wspaniałych realizacji ogrodowych i spełniania się Twoich marzeń
Mój ogród 11:12, 21 sty 2013

Do góry
A to moje pstryki ze spaceru. Śnieg nie tylko ładnie wygląda na iglakach. Ja dzisiaj pokażę kolorki rudo - białe.

Ciekawe kiedy zlecą te liście, jeżeli nie zlatują nawet pod ciężarem śniegu.

Trawy wychodzące spod śniegu w rudym kolorze.

Mój ogród 11:07, 21 sty 2013

Do góry
Dzięki wszystkim za odwiedziny. No i mamy zimę - najprawdziwszą z mrozem, śniegiem nawet dzisiaj jest u nas zamieć. Mnie to specjalnie nie martwi, wolę to niż chlapę i nijakość. Spacer był udany i co mnie ucieszyło widziałam kuliki, biegających nawet starszych ludzi, spacerujących tak jak ja z pieskami, jednym słowem dużo ludzi nie siedzi już w domu, nawet zimą. Misia tarzała się w śniegu, ja nawet sobie truchcikiem pobiegałam i zrobiłam parę skłonów. Jednym słowem zimę da się przeżyć. A śnieg, to sama korzyść, ochroni nasze rośliny, a jak się rozpuści to ziemia na wiosnę będzie wilgotna. Wiem, że kierowcy i drogowcy nie lubią zimy, ale stare przysłowie mówi "jeszcze się nie urodził, co by......
Moja miniaturowa różyczka łanie się trzyma, zachęciło mnie do kupienia jej to że w zeszłym roku jej koleżanki przesadzone w ogrodzie pięknie kwitły. Może przeżyją zimę.
To moja zeszłoroczna miniaturka, która pięknie kwitła do przymrozków.

A sobie stoi na stole, ma ładny bladoróżowy kolor i delikatnie pachnie.

Kubusiowo 11:06, 21 sty 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Gosiu, wspaniała rozsada. Podziwiam.
Życzę dużo zdrowia dla Kubusia i sił dla Ciebie.
Początki w Kruklandii 10:55, 21 sty 2013

Do góry
Gratulacje kolejnej seteczki....kfiatuch dla Ciebie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies