Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Bogdzia 18:21, 10 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)

Póki zima to aktualny ale miejsce na azalie w kolorze pomaranczowym już mam do tego bzu w tym właśnie kolorze mam sentyment bo był to ulubiony bez mojego ojca a mamy ich kilka różnych i po jego śmierci tej konkretnej wiosny były pąki i nie zakwitł ani jeden kwiatek co nie zdarzyło się nigdy ani przed ani potem i zaznaczam, że inne bzy zakwitły wówczas.

No i co o tym myślec ? Jak nie wierzyc że są rzeczy których nie rozumiemy? Ja też najbardziej ten lubię ze wsystkich jakie mam. Któraś z dziewczyn zastanawia się nad poproszeniem o niego sąsiadów , niech sie nie zastanawia i poprosi bo one się rozrastają i ludzie czesto je wyrzucają więc pewnie chętnie sę podzielą.Moje są młode bo posadzone w miejscu gdzie wcześniej rosły róże a też już dawa sadzonki w tamtym roku dziewczynom z Ogrodowiska.
danuta_szwajcer 18:25, 10 mar 2013

Bogdzia napisał(a)

Ja przesadzałam i nie było problemu żadnego oczywiście trzeba wiosna lub jesienią.

Też przesadzałam i bez problemu i nawet sie zastanawiam czy znowu go nie przesadzic, wazne, że ma słonce bo lubi
danuta_szwajcer 18:31, 10 mar 2013

Sadzonki bzu rozdawał mój ojciec a ja robie to samo zapachu bzu w majowe wieczory nie da się niczym zastapic
boguslawa_ma... 08:24, 11 mar 2013

Maria667 napisał(a)
Witam Cię Danusiu!
Wśród róż dopatrzyłam się u ciebie różowego dyptama jesionolistnego.
Przesadzałaś go kiedyś? Podobno tego nie lubią. Mam różowego i białego. Chcę je rozsadzić, ale nie wiem, jak się do tego zabrać, bo one podobno takie nietykalskie. Nie chciałabym ich wykończyć niechcący.

Mam ten krzew różowy,ale nie wiedziałam ze jest biały i że ma taka nazwe ja dostałam jako krzew mojżesza lubie jego zapach.
Też go jesienią przesadzilam i dałam sąsiadce połowe myśle że mu mie zaszkodziłam tym cięciem.
Ewa4 08:36, 11 mar 2013

Danusiu gdzies na wątku mi przeleciało nie wiem czy u Ciebie o liliach trąbkowych że co one nie kwitną w pierwszym roku po posadzeniu ?Sądziłam że wszystkie lilie kwitną odrazu po posadzeniu ale ktoś pisał że nie więc pytam bo już sama nie wiem kwitną czy nie ?Pozdrawiam
Kondzio 10:50, 11 mar 2013

Milka 11:00, 11 mar 2013

Danusiu, podziwiam bez i dyptam, masz sporo piękności
eliza3 15:10, 11 mar 2013

Bez to ulubiony krzew moich rodziców, tata zawsze mamie zrywał naręcze na imieniny. Przepraszam za prywatę, ale to takie małe wspomnienie z dzieciństwa
Pozdrawiam cię serdecznie.
grazyna 15:35, 11 mar 2013

mira napisał(a)
róże się udadzą bo już masz i to piękne, ale tak jest że jak sie je pokocha to chce sie ich więcej, ja jesienią posadziłam te wymarzone i nie wiem jak to się stało, że mam już nową listę a tamte przeciez jeszcze nie zakwitły

Ha ha tak samo i ja zrobiłam

Danusiu u Ciebie wszystko pięknie rośnie Czarujesz ?
danuta_szwajcer 18:13, 11 mar 2013

grazyna napisał(a)

Jak to niedostępne ? Już wyprzedali ? Byłaś na stronie Rosarium ? Danusiu, mi również najbardziej podobają angielki (takie zamawiałam) i i historyczne; np. Louise Odier

A co ma Ci się nie udać rabata różana Danusiu, jak Ty masz wspaniałą rękę do kwiatów

Miluśkiego dnia

No co wybiore to juz niedostępna boje sie kupowac gole korzenie bo zima za oknami, a rabate chciałam zrobic tak żeby calkowicie stara takie misz -masz wymienic na nową chce wyciszyc od nadmiaru barw i uporzadkowac go a jak nie dostane roz kupic takich jak wybralam to znowu tego nie zrobie...