Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dolina Tęczy

Dolina Tęczy

arcobaleno 11:14, 05 mar 2013

A za kilka lat będzie tak

Zamówiłam 4 sztuki
Ana 13:26, 05 mar 2013

nooo....będzie pięknie!!!
AniaK 18:03, 05 mar 2013

Ale będzie pięknie, takie różane ściany są niesamowite i faktycznie ten ciemniejszy odcień lepiej tu będzie wyglądał.
Zaganiaj męża do robienia podpór

Pozdrawiam.
arcobaleno 09:38, 06 mar 2013

No ciekawe tylko, czy w ogóle i kiedy doczekamy się takich efektów
Mąż powiedział, ze podpory to pikuś, zrobi przy okazji robienia domku dla dziewczyn. Wczoraj staliśmy przed tą ścianą i debatowaliśmy nad kształtem pergoli, muszę sobie rozrysować różne wersje. No i nie wiem jeszcze do końca jak tym różom przygotować koryto z podłożem, czy może duże donice wkopać, bo to będzie umiejscowione w opasce przy domu, tam musi być izolacja od murów (niby folia jest, ale to mało) a ziemi tam żadnej nie ma, tylko piach i żwir, więc chyba donice duże zadołowane będą najlepszym rozwiązaniem.

O tak chyba będzie - taka ramka:

Kurczę mrozy zapowiadają a ja mam tyle roboty w ogrodzie :/ Kompost już przesiany i przygotowany do zapodania na rabatki, obornik też czeka na pryzmie a część obornika zmieszaliśmy w pojemniku z materiałem na kompost - będzie na jesień jak znalazł
safikey 20:19, 06 mar 2013

cześć Marta,
Pamiętam Cię z muratora a tu widzę, że pokazujesz swój zadziwiający ogród. Do tej pory pamiętam Twój drewniany taras i Twoje piękne schody, które widziałam też w gazecie Murator.
Nadal robisz piekne rzeczy w domku, a Twoje córeczki byłty takie malutkie - pamiętam jhak pokazałaś zdjęcia małego Aniołka - a teraz to już takie duże dziewczynki...
U mnie też kilka zmian: pojawiła się mała córeczka, synek wyrósł, budowa się zakończyła a teraz zaczy nam powolne zmagania z ogrodem.
Będę podglądać, bo masz zawsze wspaniałe pomysły!!!

podziwiam, chylę czoła kapeluszem i pozdrawiam
sylwia
arcobaleno 08:12, 07 mar 2013

Witaj safikey Miło mi bardzo, że pamiętasz naszą budowlaną historię Muratory z publikacjami (w jednym schody w innym kominek) mam zachowane na pamiątkę - fajna przygoda
Ja też czasem lubię cofnać się do wątku budowlanego i sobie poprzypominać jak to było - a dzieciaki fakt - rosną jak na drożdżach
To u Ciebie podobnie jak u mnie - dopiero po zakończonej budowie załapałam bakcyla ogrodowego - no ale wcześniej z budową i małymi dziećmi nie miałam do tego głowy
Pozdrawiam serdecznie i oczywiście zapraszam do podglądania

Przerażają mnie te proźne prognozy :/
Miałam tyle planów na ten weekend a tu przyjdzie się wstrzymać jeszcze. Kulki buszkpanowe kiszą się nadal w babcinej piwnicy, hortensje wyjęłam wcześniej i już mi je szlag trafił, takie wydelikacone..musiałam prawie wszystkie liście usunąć .
Diana 11:18, 07 mar 2013

O tak chyba będzie - taka ramka:

Marto z ramką czy bez i tak będzie pięknie Idealne miejsce
buziaki
AniaDS 15:16, 08 mar 2013

Ta róża będzie super, ale 4 to nie za dużo czasem? Rosarium to spory krzew .
arcobaleno 09:16, 11 mar 2013

Heh - właśnie zadzwoniłam do Państwa Chodunów, żeby mi jednak jeszcze tych róż nie wysyłali bo nas tak zasypało, że po protu masakra - zaspy po kolana prawie i odśnieżarki jeżdzą - jak w środku zimy!

Aniu - zamówiłam 4 bo mi tak pani poradziła, że dla jak najlepszego efektu co pół metra sadzić - a niech sobie będą gęsto rosły
Najgorsze tylko, że w niedzielę uradziliśmy z teściami, ze będziemy poprawiać elewację na froncie, więc z ramkami do ścian będę musiała się trochę wstrzymać - póki co wsadzę je do donic.

Przesyłam Wam moje brateczki dostane na Dzień Kobiet - niedługo mam nadzieję wystawię je przed dom

emka 10:30, 11 mar 2013

u nas też zima trzyma, niestety
Bratki urocze, moje tulipanki też - chciaż tyle wiosny mamy... Dzień Kobiet jest jednak ok
pozdrawiam serdecznie