Mam jeszcze lekko fioletowy, ale zdjęcia nie mogę znaleźć, to fajne kwiatki, bo bardzo wcześnie kwitną, tylko, że liście potem trochę szpecą zwłaszcza w środku lata. bo są dosyć wysokie i żółkną.
to można dać im towarzystwo innych roślin i trochę te brzydkie liście zamaskować
Mam jeszcze lekko fioletowy, ale zdjęcia nie mogę znaleźć, to fajne kwiatki, bo bardzo wcześnie kwitną, tylko, że liście potem trochę szpecą zwłaszcza w środku lata. bo są dosyć wysokie i żółkną.
Sprawdziłam wysokość od końca wylewki do lustra wody to ok 80 cm a pompa to zwykła pompa basenowa...wrzucam Ci zdjęcia jak spiszesz sobie to daj znać to skasuje co by Ci wątku nie śmiecić
I dokładnie wylewka ...
A pompa ciągnie wodę na wys ok 2m
masz już obmyślone roślinki? na razie wyczytałam że myślisz o malwach
mam u siebie kilka sztuk, ale tylko jedną pełną, a reszta pojedyncze
największy problem jaki z nimi miałam to taki, że się pokładały, bo dość wysokie wyrosły, muszę przyznać że w odpowiedniej scenerii wyglądają niezwykle malowniczo
zazwyczaj kojarzyły mi się z wiejskimi klimatami, ale ostatnio gdzieś widziałam chyba w angielskim ogrodzie i wyglądało to slicznie
ciekaw co Danusia na ten temat myśli?
pozdr.
Ta pełna Beatko, śliczna!!! pokładanie to problem, czyli musi cos rosnąc do podtrzymania...a Danusia powiedziała, że problemem jest mączniak, dośc lubi malwy.
z roślinek póki co, mam to; kocimiętka, szałwie w 3 kolorach, róże i laurowiśnia; myślę co jeszcze, a na koniec może się okazac, że koncepcja całkowicie się zmieni!!
Witaj Dajano, dawno nie gościłam u ciebie i trzeba było to zmienić u nas wszędzie dookoła biel i nawet ptaszki pochowały się gdzieś, a ciebie odwiedził fajny czupurek
Powiało zimnem, więc przedsmak tego co wkrótce nastąpi Migdałek:
bratuszki:
Azalia,
Irysy
Troszkę cieplej?
Przy Was (przy Tobie Dajanko także ) przy Waszej wiedzy, umiejętnościach to ja: "wiem, że nic nie wiem", ale mobilizuje mnie to tylko do lepszej pracy,
Wiosny chcę i spotkać się z Wami
Lecę do Waszych ogródków
Piękne Irysy, mam chyba podobne (irys holenderski) jak tak mi zakwitną jak Tobie będę bardzo Happy pozdrawiam